Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 50 810
  • 875
  •   1
Отговори
# 360
Да офертата е много добра и за това реших да търся мнение за модела. А дали ще могат  да се монтират телескопични водачи?

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 12:05 от aneli003

# 361
Да офертата е много добра и за това реших да търся мнение за модела. А дали могат ли да се монтират телескопични водачи?
Да, моите поръчах от Германия, за по-бързо и евтино. Купих подходящи за пиролиза, за да не ги вадя. Може да проверите за този модел кои водачи са съвместими.

# 362
  • София

И трите са хубави, правени са на едно и също място и разлика в качеството няма. Изборът се свежда до това какво ви трябва на вас.

Аз първо бих избрала марката, съобразявайки и с останалите ми уреди. Ако имам или ще взимам хладилник и плот от едната марка, не бих пльоснала фурна от другата марка. Ако пък държа на по-ексклузивен имидж, бих избрала уреди Неф, който е по-престижният бранд.

Второто, което бих взела предвид е цената. Най-скъпата предлага и най-много функции, така че ако бюджетът не е проблем, бих се насочила към нея. В случая, първата Бош освен пара и пиролиза, които имат другите, има и микровълни, с които може да скъсиш наполовина времето на готвене на месото.

На трето място бих обмислила дали има нещо, което държа непременно да го има. Например, ако държите на Wi-Fi, се насочвате към втората Бош, защото само тя предлага такава екстра. Или пък, ако искате скриваща се врата, избирате Неф, защото само тя е с такава.

Четвъртото важно нещо е откъде и при какви условия купувате фурната. При този порядък, разликите в цените при различните търговци може да са големи. Втората Бош пък не се предлага от официалния вносител в България, съответно ще я вземете с 2-годишна гаранция, докато другите две можете да вземете с удължена 5-годишна гаранция. За едни това е важно, за други - не, така че вие преценете на какво държите и на какво - не толкова. Иначе и трите фурни са страхотни и няма грешен избор.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 19:12 от Vilemina

# 363
Благодаря за чудесния коментар.

# 364
  • София
Няма защо. Ще се радвам да споделите впечатления от фурната, след като я вземете. Предполагам, че за повечето хора тук ще бъде интересно да научат от първа ръка подробности за уредите от този клас.

# 365
  • София
За мен пък това уредите да са една марка е нелогично с оглед утвърденото мнение, че няма производител, който да е top of the top при абсолютно всички уреди. В кухнята нямам два уреда от една марка, но съм ги избирала по дизайн така, че или хората не забелязват, или ми казват "браво" (то пък едно нещо да ми се получи) Simple Smile Не че са ми топ уредите, но ги считам за усоешен избор и се радвам, че не се ограничих да ги търся от един производител.
Лично аз този фактор бих го сложила накрая, другите ми се виждат по-важни Simple Smile

# 366
  • София
То и аз, дето ги приказвам тези неща, вкъщи имам различни марки Simple Smile Но се получи така по стечение на обстоятелствата, а не по мое желание. Обаче и аз като теб съм ги подбрала да си подхождат по дизайн и всичко изглежда добре. Все пак, като започна да ги подменям, ще се стремя към унифициране, доколкото е възможно.

Това че никой не е top във всичко е ясно, но в горния контекст няма отношение. Ако при фурните между Неф и Бош има доста разлики, при плотовете разликите са малко, а при хладилници, съдомиялни и микровълнови те се свеждат само до логото. Микровълновите дори се правят от съвсем друг, външен производител.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 00:35 от Vilemina

# 367
  • София
Аз от теб не очаквам грешни съвети, но понеже не знам кой колко те е чел и какво ще разбере, реших да се изкажа Grinning Дано не се сърдиш - всичко, което каза, си е валидно; просто аз бих приоритизирала другите ти съображения. Честно казано, и за последващи покупки на уреди мисля да не ги търся специално да са от една серия. Смешното е, че пералня и сушилня ми стоят в мокрото (не са ми постоянно пред очите) и само тях нещо ме влече да пробвам да ги match-на следващия път Grinning

# 368
  • София
Благодаря за високото мнение, но и аз като всички греша Simple Smile

Разбира се, че не всеки държи уредите да са от една марка. Но пък, ако бюджетът ти е достатъчно голям, отпада и една от основните причини да не са от една марка. Ако фурната ти е Neff, защо плотът да не е? Или ако имаш плот на Бош, защо ти е да взимаш фурна от друга марка?

А това за пералнята и сушилнята не бих нарекла смешно, защото си има и съвсем практична причина - когато са от една марка, контролните панели са подобни и програмите са сходни, което за мен си е улеснение. Колкото по-малко неща се налага да помня, толкова по-добре Simple Smile

# 369
  • София
Мението е високо, защото ти така си го създала и подплатила Simple Smile Но пък явно и аз закачам по малко - подсъзнателно съм се усетила, че е добре да окомплектовам пералня/сушилня (звучи съвсем логично да е по-удобно така) Grinning
Може да прозвучи кощунствено точно тук, но панелът с управлението на Бош фурните не ми харесва като дизайн (на нито една достижима за мен серия), та се надявам да имат нови идеи докато дойде ред да сменям фурна Simple Smile

# 370
  • София
От днес до неделя има хубава промоция на базовите модели на Miele - фурна, плот и аспиратор.

Фурната е без пиролиза, но има каталатичен панел на задната стена, а останалите са с възможно най-финия емайл на пазара, много лесен за почистване. Горният реотан може да се откача и снижава, за да се почисти тавана на фурната.

Като функции фурната е базова, но е с високо качество, много надеждна, има всички режими на нагряване и разбира се е произведена в Германия. Абсолютно всяка фурна е тествана преди да излезе от завода на фирмата.

Същото важи и за плота, който освен всичко е с директно избиране на степента на мощнот, т.е. човек може да го включи на 3, 6 или колкото е избрал, без да цъка плюсчето или минусчето съответния брой пъти.

https://shop.miele.bg/specialni-predlozheniya/

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-miele-h-2265-1-b-active

https://www.technomarket.bg/furni/miele-h-2265-1-b-active-clean-steel-09173525

# 371
Здравейте, може ли да ми кажете мнение за тази фурна
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eod6p66wx
Благодаря предварително!

# 372
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете мнение за тази фурна
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-electrolux-eod6p66wx
Благодаря предварително!

Хубава е фурната, с пиролиза и екстри, на добра цена. Ако ви харесва, взимайте я, но ако търсите и други опции, вижте тази - на същата цена е, но има сензорно управление и 5 г. гаранция:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba171bs1

# 373
  • София
А, значи има постижим Бош с хубав дизайн Simple Smile Сензорното управление има ли някакаъв проблем поради зацапването на панела (при мен е неизбежно, всяка седмица чистя бутоните, а хем не пипаме с мръсни ръце).

# 374
  • София
А, значи има постижим Бош с хубав дизайн Simple Smile Сензорното управление има ли някакаъв проблем поради зацапването на панела (при мен е неизбежно, всяка седмица чистя бутоните, а хем не пипаме с мръсни ръце).

Да, тази сме я коментирали точно във връзка с дизайна. Няма режим с нагряване само отдолу, ако за някого това е проблем.

Проблем със сензорното не би трябвало да има, при котлоните има повече цапане и пак работи. Миле-то ми е със сензорни бутони и не сме имали проблеми. Има отпечатъци за чистене, разбира се, но те не пречат на работата на фурната.

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 23:52 от Vilemina

Общи условия

Активация на акаунт