Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

  • 51 013
  • 875
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 616
Разбира се,аз също чета предварително,но винаги се налага да отварям и да препрочитам,защото почна ли да ползвам нов уред, ми възникват въпроси,докато не разуча подробно.
Тавите не мисля да пускам на пиролиза,в миялната на автоматична програма се измиха перфектно,а имам и интензивна на 70 градуса,където мия загорели съдове до блясък.

# 436
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 671
Моята миялна е от по-тесните /45 см./ и затова се интересувам не, че не мога и на ръка, ама като ще е гарга да е рошава. Ако сложа тавите в миялната, ще трябва само тях да мия. Не е болка за умиране, но ми се искаше да знам.
Ръководството за уреда си изтеглих от сайта на Бош и после видях, че има и в сайта на Експо. Изтеглих ги и видях, че има разлика, та търсих и на немски, че да видя кое е вярно, ама с Транслейта е трудно.
Аз също обичам да чета ръководствата на уредите и то в тоя случай, уреда ще дойде да.седмица, но аз нямах търпение и вече съм на 60% запозната! Blush
ММ само ми се чуди, ама аз обичам да знам и да си ползвам уредите с кеф, но и с грижа за тях!

bgroza,  много ти благодаря за "разговора". Надявам се,  разбираш вълнението ми и да не съм досадила!  Flowers Hibiscus

# 437
  • Мнения: 616
Буболина,разбирам те напълно,защото и аз се вълнувам преди всяка покупка,проучвам,чета отзиви,разпитвам,сравнявам модели и марки,и докато взема решение,се виждам в чудо!
Пожелавам ти безпроблемна доставка и с удоволствие да си ползваш новата фурна!
И аз я купих от Техномикс,поръчах я по телефона,но си я взех лично.Юни месец вървеше една промоция с подарък ел.кана,тогава се възползвах.

# 438
  • Мнения: 35
Здравейте пак.
Предстои ни да обзаведем кухнята.
Плота ни за вграждане искаме да е комбиниран, харасаха ни:
този    https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-teka-jzc-64322
и този    https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-electrolux-ege-6172-nok

Всъщност нямаме голям избор, но все пак търсим мнения


За фурна може би една от тези

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bb1

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbt278bb0

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg5780b0

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba372eb0

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba573bb1

Ще се радваме на вашите препоръки и мнения. Разбира се, че сме отворени и за други предложения.
Благодаря пак

# 439
  • Мнения: 616
KYM, имам първата от скоро, писала съм за нея по-назад.

# 440
  • Мнения: 35
Днес бяхме по магазини. За плот се спряхме на този.    https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … 6172-NOK/p/707548

За фурна :
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … EOF4P56X/p/707654

Незнам електролукса как са с фурните, но тази има пиролиза, телескопични водачи, нагревател отгоре и отдолу. Така че сме склонни към тази фурна, но все пак да питам и вас какво мислите

# 441
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 671
Влизам, за да дам отзив за тази фурна:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bs1

Монтирахме я  преди няколко дни и вече я пробвах с няколко неща.

Печено агнешко, дроб-сарма и питка. Всичко беше чудесно, но в ръководството пише, че хляб трябва да се сложи на ниво 2, е да, но отдолу стоеше бяло и се наложи да смъкна ниво надолу за да хване приятен загар, та за другия път ще си знам, да пека на ниво 1! Явно не всичко е като в ръководството и ще се напасваме!

Снощи пробвах автоматичната програма за пиле и се справи отлично!

Тавите и страничните релси/водачи са пиролизоустойчиви, само хоризонталната скара не е!

Единственото, което не съм му свикнала още е, че по време на работа, не се вижда текущия час и след като приключи, дълго време охлажда и пак не показва часа.  Бях свикнала на старата, че часа се вижда винаги и сега ми е кофти, но ще свикна!

Дано съм полезна някому! Blush

# 442
  • Мнения: 7 847
Влизам, за да дам отзив за тази фурна:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bs1

Монтирахме я  преди няколко дни и вече я пробвах с няколко неща.

Печено агнешко, дроб-сарма и питка. Всичко беше чудесно, но в ръководството пише, че хляб трябва да се сложи на ниво 2, е да, но отдолу стоеше бяло и се наложи да смъкна ниво надолу за да хване приятен загар, та за другия път ще си знам, да пека на ниво 1! Явно не всичко е като в ръководството и ще се напасваме!

Снощи пробвах автоматичната програма за пиле и се справи отлично!

Тавите и страничните релси/водачи са пиролизоустойчиви, само хоризонталната скара не е!

Единственото, което не съм му свикнала още е, че по време на работа, не се вижда текущия час и след като приключи, дълго време охлажда и пак не показва часа.  Бях свикнала на старата, че часа се вижда винаги и сега ми е кофти, но ще свикна!

Дано съм полезна някому! Blush
Аз си пека хляба и останалите тестени на средно ниво - изпича се идеално. Много зависи обаче и от тестото, и от съдовете за печене. Имам една керамична тава, в която остава бял от долната страна, само в нея.  Пробвай различни съдове и нива. Но дори и нивото да се окаже различно от препоръчаното, важното е да се получава. Аз даже не им чета препоръките, само за нещо много специфично, следвам си моите Simple Smile
Дълги години /достатъчно по твоята преценка/ да ти служи и все вкуснотии да готви!

# 443
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 671
Благодаря ти, Кубратова!

То и аз мислех да си я сложа на ниво 1, но реших да спазя препоръките!

В тази тава съм пекла и друг пут и се изпича чудесно, та ще си знам за друг път.

Дори за питка пише ниво 3. което е супер високо според мен, но ще се напасваме! Blush

# 444
  • Мнения: 616
Буболина,честита фурна! Аз хляб съм пекла един път до сега, на второ ниво,но на дъното сложих купичка с вода,както слагах на старата. При мен се изпече,но рецептата ми е с 400 гр.брашно.
Автоматична програма не съм ползвала до сега,защото  съм недоверчива,но след твоя отзив,ще се престраша.
Снощи пекох чушки,на горен и долен ,на 200 градуса в дълбоката тава. Изпекоха се почти като в чушкопек.

# 445
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 671
Благодаря!

Ами аз за проба взех 1 Лудогорско пиле 1.400 кг. Намазано с масло, без добавена течност, на ниво 2 в затворен стъклен съд и се изпече чудесно.

# 446
  • София
  • Мнения: 12 592
Момичета, здравейте, дойде като че ли време да пусна за първи път пиролиза на новото Бошче. Обаче имам няколко въпроса, та моля за помощ-

1. Леко, средно или силно да пусна? Фурната е в момента на 3 месеца, но аз готвя много и е замърсена.
2. Трябва ли да махна телескопичните водачи?
3. Наистина ли трябва да няма човек в помещението, докато пиролизата работи, тъй като ние живеем в една стая и ще е голям проблем да го организирам чисто битово?

Благодаря предварително!

# 447
  • Мнения: 52 254
1. Леко, средно или силно да пусна? Фурната е в момента на 3 месеца, но аз готвя много и е замърсена.
2. Трябва ли да махна телескопичните водачи?
3. Наистина ли трябва да няма човек в помещението, докато пиролизата работи, тъй като ние живеем в една стая и ще е голям проблем да го организирам чисто битово?

Нямам Бош, а Уърпул, обаче:

- Леката пиролиза не върши добра работа, пускай силната.
- Трябва. От високата температура може да се разширят много и да повредят окачването си и връзките между модулите. Можело и покритието да се развали
- Аз си седя край моята и се долавя съвсем лек, ама много лек мирис. Пусни си аспиратора, отвори прозореца и си свиркай.

# 448
  • София
  • Мнения: 8 636
Аз имам две програми с пиролиза, винаги пускам уж леката и досега съм доволна от резултата. Но моята не е Бош.
Иначе това си е просто нагряване - няма от какво да се пази човек, не е химия или нещо радиация, все пак Simple Smile

# 449
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 671
От това, което четох, без да имам опит, ако не са пиролизоустойчиви водачите,  трябва да се свалят, за да не се повредят и да създават проблеми в бъдеще и да се почисти вътрешната част на вратата /стъклото/, преди пускане на пиролиза.

Общи условия

Активация на акаунт