Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 51 139
  • 875
  •   1
Отговори
# 510
Момичета и момчета, дойде време за втора фурна в селската къща, та с молба да помагате с избора между тези три фурни:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-neff-b56vt62n0
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-neff-b56vt62h0
https://www.tehnomix.bg/parna-furna-za-vgrazhdane-neff-b64fs31n0

Четох, гледах и пак не можах да се ориентирам струва ли си разликата от 400 лв в цената между първата и следващите две. Т.е. има ли нещо, което да е толкова съществено за тази цена и което не долавям?
Благодаря!
Едната е N90 и е парна фурна. Другите две са идентични с всякакъв вид готвене+добавяне на пара+пиролиза. Бих взела първата, моята е сходен модел. 400 лв отгоре не видях за кое се плащат при втората.
Много ти благодаря! Така съм се и ориентирала, но смятах, че пропускам нещо. Хем поне 10-тина предварително проучвани фурни ми стоят в списъка в магазина, а 3 са в количката след филтриране, и на, пак взех да ги мисля.
Днес съм и една дремлива, невъзприемчива...нямам си доверие дори и фурна да избера, при това след обстоен предишен подбор Simple Smile

# 511
  • на Мелмак
Първата е с пара и пиролиза, втората има и телескопични водачи, третата няма пиролиза.
Аз взех телескопични за пиролиза, за да не ги свалям и търкам.

# 512
Първата е с пара и пиролиза, втората има и телескопични водачи, третата няма пиролиза.
Аз взех телескопични за пиролиза, за да не ги свалям и търкам.
Благодаря!
Интересно /за липсата на пиролиза на третия модел/, знаех си, че не мога да си разчитам днес за избор Simple Smile
Интересно, защото изрично филтрирах за пиролиза и въобще не съм обърнала внимание на тази част от описанието, възприех априори, че има. Откъде тогава съм я изкопала, нямам идея...

# 513
Парните фурни нямат пиролиза серия 90, както писах.

Водачи и аз си взех да стават за пиролиза отделно. Поръчах ги от Австрия или Германия за 180-190 лв по спомен, пак остават около 200 лв разлика. Имаха преди и в Амазон, не знам дали още зареждат. Обикновените са по-евтини.

# 514

Водачи и аз си взех да стават за пиролиза отделно. Поръчах ги от Австрия или Германия за 180-190 лв по спомен, пак остават около 200 лв разлика. Имаха преди и в Амазон, не знам дали още зареждат. Обикновените са по-евтини.
Абе, аз направо съм си спала сутринта, като съм гледала, ама по-късно го установих Simple Smile. Все пак си усетих, че не съм в кондиция и навреме се съветвах тук, за което благодаря!
Вече я поръчах. По-късно и водачи ще взема за пиролиза, но засега поне фурната. Не знам кога ще я монтирам, че там още предстои ремонт и не е започнат, но при всички случаи ще дам отзиви.

# 515
  • на Мелмак
От Вето поръчах аз, около 300 лв бяха.
Сигурна съм, че отзивите ще са добри Simple Smile

# 516

Абе, аз направо съм си спала сутринта, като съм гледала, ама по-късно го установих Simple Smile. Все пак си усетих, че не съм в кондиция и навреме се съветвах тук, за което благодаря!
Вече я поръчах. По-късно и водачи ще взема за пиролиза, но засега поне фурната. Не знам кога ще я монтирам, че там още предстои ремонт и не е започнат, но при всички случаи ще дам отзиви.
Намерих другата разлика. По-скъпата има и опция Home connect

https://www.neff-home.com/bg/discover/product-design/home-connect

П.П. на едно от ревютата обаче пише, че няма водачи към нея.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 00:27 от drago_2008

# 517
Как мога да разбера с каква мощност са отделните нагреватели на фурните на Бош? Чета в страницата им, свалих ръководствата на няколко фурни,  гледам онлайн магазините за техника, но намирам само общата мощност на фурната, не и по отделно кой нагревател по колко е.

# 518
Как мога да разбера с каква мощност са отделните нагреватели на фурните на Бош? Чета в страницата им, свалих ръководствата на няколко фурни,  гледам онлайн магазините за техника, но намирам само общата мощност на фурната, не и по отделно кой нагревател по колко е.
Има ли някакъв конкретен повод да се интересувате?
Мисля си, че ако има практическо значение за ползването, със сигурност тази информация би била включена в документацията на производителя.  Ако ще сменяте нагревател /единствено по такъв повод ми хрумва да представлява интерес/, просто потърсете за модела или направо в сервиза им - те си знаят.

# 519
  • София
Ох да се похваля, щот около мен са едни "готвачи", че никой не ме разбира защо се радвам Grinning
Преди малко се прибрах с това
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … 6JBxoCXWIQAvD_BwE

Утре ММ обеща, че ще го монтира.

# 520
Здравейте,

Искам и аз да питам за една фурна. Виждам, че доста се коментира Bosch, но аз харесах едно Gorenje струва ми се най-оптимално като цена функционалност, Bosch с аналогични функции би струвала доста повече.
Това е фурната: GORENJE BPSX6747A05BG 77 L

Малко по-голяма е, 77л срещу 71-72 при повечето други производители, има пиролиза, 5 нива на готвене, 4 стъкла на вратата, има сонда за месо, температурата е до 300 градуса, което е добре при печене на пица както разбрах. Има доста настройки, някакво постъпково печене, тоест програмираш една стъпка да пече определено време, след това следваща друго време, има и много автоматични програми.
Много съм добър по сравняването на техническите детайли, но сега ми трябва и помощ от някой който готви активно и има опит с ползването на такива фурни и затова се допитвам до вас.
Това са основните режими на печене на фурната, извадил съм ги от ръководството, въпроса е виждате ли нещо, което да  ви липсва, нещо за  което да си кажете предната ми фурна го нямаше и не ми се получаваше добре и не бих купила фурна без него? Има ли всичко необходимо тази фурна?

Благодаря!

# 521
Здравейте,

Искам и аз да питам за една фурна. Виждам, че доста се коментира Bosch, но аз харесах едно Gorenje струва ми се най-оптимално като цена функционалност, Bosch с аналогични функции би струвала доста повече.
Това е фурната: GORENJE BPSX6747A05BG 77 L

Малко по-голяма е, 77л срещу 71-72 при повечето други производители, има пиролиза, 5 нива на готвене, 4 стъкла на вратата, има сонда за месо, температурата е до 300 градуса, което е добре при печене на пица както разбрах. Има доста настройки, някакво постъпково печене, тоест програмираш една стъпка да пече определено време, след това следваща друго време, има и много автоматични програми.
Много съм добър по сравняването на техническите детайли, но сега ми трябва и помощ от някой който готви активно и има опит с ползването на такива фурни и затова се допитвам до вас.
Това са основните режими на печене на фурната, извадил съм ги от ръководството, въпроса е виждате ли нещо, което да  ви липсва, нещо за  което да си кажете предната ми фурна го нямаше и не ми се получаваше добре и не бих купила фурна без него? Има ли всичко необходимо тази фурна?

Благодаря!

Изчакайте и ползватели да дадат отзиви от първа ръка, но когато проучвах преди три години, а и сега за втората фурна в друго жилище, попаднах на изключително негативни отзиви за качеството им от последните години. Иначе функционалност, че и дизайн, си имат.
Цената на Бош идва от материали, елементи, сглобка и цялостно качество на уреда, не толкова и не само от функции. Даже бих казала, че ако е до функции/екстри, те се отразяват повече на високия клас и съответните цени в него, а не на по-ниския или среден сегмент. Т.е. при едни и същи функции бихте получили различно качество уред и различни резултати при работа.

# 522
  • София
Според мен е много хубава фурната и си има всички необходими характеристики и програми. Аз замених Bosch с Gorenje по-стар модел и съм по-доволна от това как се получават печивата. Eдинствено съжалих, че не съм догледала и на моята липсва функция горен и долен нагревател с вентилатор. Мисля си, че на тази програма печивата се получават най-добре. Виждам, че при тази е налична, все пак бих потърсила още ревюта и бих погледнала на живо дали изглежда достатъчно качествена ламарината. Може би бих звъннала и в някой сервиз на gorenje да питам дали има оплаквания от модела.

# 523
Eми гледах изложените по магазините и на по-евтини и на по-скъпи все еднаква ми изглежда ламарината.
От друга страна пък дават 5 години гаранция, да ги избута пък след това ще му мислим. Все ще мога на 5 години да сменя една фурна.

# 524
  • София
След 10-годишна употреба на Горение и сега няколкомесечна на Бош, категорично изводите ми не са в полза на Горение. Не бих си купила повече тяхна фурна.

Общи условия

Активация на акаунт