Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 50 944
  • 875
  •   1
Отговори
# 660
  • Точно където трябва
Естествено търся най- доброто за най- ниска цена. Blush Ще ми се да не мина 2000.

# 661
Естествено търся най- доброто за най- ниска цена. Blush Ще ми се да не мина 2000.
Щом сумата е такава, значи можете да си предвидите и пиролиза. Полезно нещо е.

# 662
  • София
Препоръка за конкретен модел?
Точно на черен петък мисля да се включа. Че сегашната дъвсем ме предаде.

Не вярвайте в черни петъци. На този тип уреди, намаленията около черния петък не са по-големи от обичайните промоции през годината. Освен това, шансът измежду всички марки и модели, във въпросния петък да намалят точно вашия модел с пара и Wi-Fi, е като шанса да уцелите поне петица от тотото.

От друга страна, ако намерите фурна, отговаряща на всичките ви изисквания за по-малко от 2000 лв, това би било оферта, достойна за черен петък.

За щастие, в момента има точно такава оферта - Бош, серия 6, с парогенератор и пиролиза, плюс HomeConnect, AutoPilot с 30 програми, сонда за месо и телескопични водачи, произведена в Германия, която по принцип е около 2100 лв (например в Технополис), в две от техноверигите сега се продава за 1899 лв:

https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/p/hrg5785s6/

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hrg5785s6

Пак в Техномикс има и друга добра оферта - АЕГ, серия 7000, също с пара, пиролиза, Wi-Fi, автоматични програми, сонда за месо и телескопични водачи, също произведена в Германия, която по принцип е около 2190 лв в техноверигите, тук в момента е намалена на 1857 лв и (обяснимо) са останали само няколко бройки:

https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-aeg-bse778380m

# 663
Аз от прочетеното тук и дадените съвети, също в тази тема реших да дам малко повече пари и да направя половинката щастлива и да взема тази https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/cooking-and-baking/ovens- … /ovens/hrg7784b1/
И аз ще чакам черния петък да видя дали ще има някакво намаление Simple Smile Колкото и да е то е все добре дошло, че ще купувам всички електроуреди за домакинството Simple Smile

# 664
  • София
Аз от прочетеното тук и дадените съвети, също в тази тема реших да дам малко повече пари и да направя половинката щастлива и да взема тази https://bosch-home.expo2000.bg/produkt/cooking-and-baking/ovens- … /ovens/hrg7784b1/
И аз ще чакам черния петък да видя дали ще има някакво намаление Simple Smile Колкото и да е то е все добре дошло, че ще купувам всички електроуреди за домакинството Simple Smile

Прекрасна фурна! Със сигурност ще зарадвате половинката си.

Според мен обаче, при покупка на повече уреди, черният петък няма да ви помогне особено. Ако поръчате всичките уреди накуп и поискате обща оферта от някой търговец, ще получите много по-добра цена.

Всички търговци имат такава практика, трябва само да попитате. Отстъпката, която ще ви дадат е върху цялата сума, а не върху отделни уреди, които някой е решил да "разчисти" на черния петък.

# 665
Такава отстъпка ми дадоха за 7 уреда от Техномикс, че направо ми става смешно всеки път като чуя, че и на промоции давали допълнително. Колкото пъти сме пазарували, все много малка сума намаляват. На намалени неща на едното беше 7 лв, на другото 9 лв, на трето 20 лв. Отстъпка добра дават ако не са намалени уредите и цената им става същата като намалени такива в друга верига. Във Вимакс на промоция пуснаха същите уреди със 140-150 лв по-евтино, аз получих 40 лв намаление тотал. Бяха далеч от цените на Вимакс и ми се клеха, как повече не мога да получа и че няма такива цени, за които им говоря...

Vilemina, аз пък чак сега забелязах нов модел на Неф, който ме впечатли.
https://neff.expo2000.bg/magazin/b64vt73n0/

Как ви се струва спрямо показаната Бош в този ценови клас? Коя си заслужава повече имат ли очевадни разлики, които да натежат?

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 22:09 от drago_2008

# 666
  • на Мелмак
Мисля, че единствената разлика е прибиращата се вратичка на Неф-а, която мислех за излишна, но сега ми е удобство. Не знам дали има разлика в материалите. Моите водачи не ставаха за пиролиза, та си поръчах такива допълнително. Тук, не прочетох дали са ок. И двете са чудесни. Децата ми използват доста допълнителните функции и програми. Те като младо, дигитално поколение го имат за нормално. Аз купувам като мечо пух и нали си знаете - 100 неща, а ти ползваш примерно 3 от тях Wink
На мен в Технополис са ми давали 7% отстъпка. Ами не им я отказах.
Ама 40 лв... Thinking

# 667
  • София
Такава отстъпка ми дадоха за 7 уреда от Техномикс, че направо ми става смешно всеки път като чуя, че и на промоции давали допълнително. Колкото пъти сме пазарували, все много малка сума намаляват. На намалени неща на едното беше 7 лв, на другото 9 лв, на трето 20 лв. Отстъпка добра дават ако не са намалени уредите и цената им става същата като намалени такива в друга верига. Във Вимакс на промоция пуснаха същите уреди със 140-150 лв по-евтино, аз получих 40 лв намаление тотал. Бяха далеч от цените на Вимакс и ми се клеха, как повече не мога да получа и че няма такива цени, за които им говоря...

Драго, ако един търговец не ти дава добри условия, може просто да отидеш при друг. Обикновено в по-големите вериги правомощията на служителите са по-ограничени, а и фирмените им политики са различни - ето, на Ети са ѝ дали по-добри условия:

...На мен в Технополис са ми давали 7% отстъпка. Ами не им я отказах...

Vilemina, аз пък чак сега забелязах нов модел на Неф, който ме впечатли.
https://neff.expo2000.bg/magazin/b64vt73n0/

Как ви се струва спрямо показаната Бош в този ценови клас? Коя си заслужава повече имат ли очевадни разлики, които да натежат?

Да, очевадни разлики има и най-важната от тях е, че тази Неф има само добавяне на пара, докато обсъжданата Бош има както добавяне на пара, така и готвене на пара.

Моделите Неф, които имат и двете функции, са тези:
https://neff.expo2000.bg/produkt-kategoriya/ovens-and-compact-ov … unction=fullsteam

Те обаче нямат пиролиза. За сметка на това имат много други преимущества, като скриващата се врата при някои от тях, по-големи дисплеи с тъчскрийн, Flex Design и т.н.

Фурните Бош са по-универсални и при еднаква цена с Неф, винаги са по-практичният избор. Неф предлагат неща, които никоя друга марка не предлага, но тези неща струват доста. В групата така са решили да позиционират двете марки.

Например, Неф без пиролиза може да струва колкото Бош с пиролиза, защото е със скриваща се врата. Съответно, който държи на скриващата се врата, или трябва да се лиши от пиролизата, или да увеличи бюджета, за да вземе Неф с двете екстри.

... Не знам дали има разлика в материалите...

Няма разлика в материалите, всички парни фурни на групата, независимо от марка, серия и модел, се произвеждат във фабриката на Неф в Бретен. Правят се от едни и същи материали и ползват едни и същи компоненти, окомплектовани според модела.

# 668
Искам да попитам при плотовете за вграждане каква е разликата между такива с кант и такива без кант? Освен чисто визуалната разбира се, което е въпрос на предпочитание и личен вкус.

# 669
Искам да попитам при плотовете за вграждане каква е разликата между такива с кант и такива без кант? Освен чисто визуалната разбира се, което е въпрос на предпочитание и личен вкус.
Предполага се, че функцията на металния кант е да предпазва от наранявания и счупване ръбовете, но доколко са уязвими без него, не знам. Моят е без кант и засега не съм му нанесла поражения /начена четвърта година/.

# 670
Моят първи плот с тъч вече е на 10 г. Няма кант. През него са минали и наематели. Никога не избирам плот с кант, защото между него и стъклото все пак се събира мръсотия и изисква по-щателно забърсване (такива са ми впечатленията от наследен такъв в едно жилище). Може да има по-гладки сега, които да не образуват ръбче, но аз определено не ги долюбвам, особено на чисто черен работен плот, където предпочитам всичко да се слива.

# 671

Плотът без кант за мен е по-красив и по-практичен, защото между канта и керамиката иначе се завират много дребни боклучета (сол, прах от подправки, трошички) и нямат вадене. Но трябва да е скосен кант (фасетиран). Онзи без фасетиране ми е много грозен.
Иначе пък кантът предпазва от очупване на ръбчето ако блъскаш тенджерите в плота. На мен не ми се е случило още.

# 672

Прекрасна фурна! Със сигурност ще зарадвате половинката си.

Според мен обаче, при покупка на повече уреди, черният петък няма да ви помогне особено. Ако поръчате всичките уреди накуп и поискате обща оферта от някой търговец, ще получите много по-добра цена.

Всички търговци имат такава практика, трябва само да попитате. Отстъпката, която ще ви дадат е върху цялата сума, а не върху отделни уреди, които някой е решил да "разчисти" на черния петък.
Благодаря за съвета Simple Smile Не е никак лоша идея това но не се сещам за търговец при който да кога да намеря всичко на куп 🫤 Наистина ще ме улесни много. Вече съм избрал почти всичко като марка и модел. Не казвам, че са най - добрия избор 😁 Но от четенето и питането тук избрах повечето неща.
Ще вземам фурна и съдомиялна Бош. Сушилня и пералня АЕГ. Кафеавтомат Миеле. Плот за вграждане и мелница за отпадъци Тека. Аспиратор Евролукс, ако не се лъжа за марката. Телевизор ЕлДжи. Бойлер Елдом, и т.н., и т.н. Но това е основното.
Ако можете да ми кажете търговец при, който мога да намеря всичко, ще съм ви благодарен.
Извинете ме за отклонението от темата.

# 673
  • на Мелмак
Технополис, Техномикс, Вето. Бг

# 674
Г.Писаров, пусни запитване до Техномикс с конкретните модели. Предполагам, че и в Технополис могат да ти направят оферта, както по-рано писаха в темата. В последно време цените, които следя, там са най-добри. В Техмарт и Техника  също излизат изгодно някои уреди. От днес в ТЕХМАРТ има намаления. Синът ми сега купува уреди от първите два магазина, които споменах. Бойлер Елдом взе от Практис. Там цената беше най-добра за този модел.
Той направи същия избор- фурна и съдомиялна Бош, Сушилня и пералня - АЕГ. Плот също ще вземе на Бош. От отзивите за краткото ползване на пералнята и сушилнята обаче ми се струва, че щеше да е по-добре да беше взел Бош/ с каквито е свикнал вкъщи/.

Общи условия

Активация на акаунт