ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Момичета , белият шум не трябва да е много силен и също на 2 метра от детето и не постоянно , само докато заспи 20-30 мин .

Ако е цяла нощ , четох , че мозъка не си почива, а го слуша и уж можело да доведе до някакви проблеми на по-късен етап с концентрацията .

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 14:33 от ana.987

# 136
Умишлено не исках да пускам от телефона или лаптопа, че ги ползваме непрекъснато. Да, и аз бях чела, че само докато заспят но пък клиповете в youtube са по 4-6, че и 10 часа времетраене. Няма да го ползваме всяка нощ, само при спешни случаи. Аз не го понасям този шум. Само да се унесе детето за половин час и го спирам но снощи беше страшно. Такива силни колики, че само от това се успокояваше.

# 137
  • София
Baby sleep се казва приложението

# 138
  • Русе
Аз използвам това приложение за приспиване. Няма  бял шум, но приказките му действат добре

Baby sleep се казва приложението

# 139
  • Варна
Аз се опитвам да него свиквам на бял шум ,че познавам дете на две години само така заспива...имаме една видра тя има бял шум, туптене на сърце, песнички...най-често като е заспал вече и го местя от слинга пускам туптенето на сърце (като запис на тонове се чува), а при плач от youtube пускам песнички от канала hey kids

# 140
Минавам само да кажа че айфоните имат вграден бял шум 😀 добавя се в контролния панел от настройките. Представлява едно ушенце, има сила на звука и избор на самия шум-дъжд, океан и др 😀

# 141
И аз пия витамините на Preg@care за кърмачки, те са и с таблетка омега 3. Не съм супер редовна, но ги взех с цел малко да подсиля имунитета в този грипен период.

# 142
Как сте, момичета? ❤ Успяхте ли да се възстановите вече коя повече от месец, коя около месец от ражданията…

И Никол я мъчат тия колики 😵💫 Направо колко хора съм чувала, че са ужасни ама докато не си пряк участник не го разбираш напълно. Много ми е тежко да я слушам как се мъчи през нощта докато се напъва, чак преплаква или направо си стене силно 😞

Витамини още не съм си взела. Ние тепърва и утре ще сме на първи преглед при педиатър. Направо откога го чакам. Пък сега се чудя как ще сварим за точен час и ще гледам да я нахраня преди това, памперс и т.н. За в бъдеще не знам как да излизам на дълги разходки. За тези на АМ купихте ли нещо друго освен термос и тези кутийки за млякото? Не че стм тръгнала да излизам за дълго ама да си ги имам 😃
То истината е, че от раждането не сме излизали много 😞 Или е прекалено ветровито, или студено или вали. Имаше една седмица слънце - само тогава успяхме.

# 143
Какви са тези кутийки за млякото, Belle?
Как сте, момичета? ❤ Успяхте ли да се възстановите вече коя повече от месец, коя около месец от ражданията…

И Никол я мъчат тия колики 😵💫 Направо колко хора съм чувала, че са ужасни ама докато не си пряк участник не го разбираш напълно. Много ми е тежко да я слушам как се мъчи през нощта докато се напъва, чак преплаква или направо си стене силно 😞

Витамини още не съм си взела. Ние тепърва и утре ще сме на първи преглед при педиатър. Направо откога го чакам. Пък сега се чудя как ще сварим за точен час и ще гледам да я нахраня преди това, памперс и т.н. За в бъдеще не знам как да излизам на дълги разходки. За тези на АМ купихте ли нещо друго освен термос и тези кутийки за млякото? Не че стм тръгнала да излизам за дълго ама да си ги имам 😃
То истината е, че от раждането не сме излизали много 😞 Или е прекалено ветровито, или студено или вали. Имаше една седмица слънце - само тогава успяхме.

# 144
Ние сме изцяло на АМ. Купих термос , много съм доволна даже в къщи си го използвам зада не топля постоянно вода , и една малка стъклена кутийка капак от левчето , върши страхотна работа за вънка , гости и т.н
Термоса е закупен от ФБ страница с нейно име , беше комплект със шише , биба с име. Ако се интересуваш може да ти пратя линк.

Честно казано и аз нямам , много желание да бъда интимна с ММ. Цяла бременност не се видяхме , после стрес малката в ковиоз+секцио болки абе ужас. След 40 ден бяхме , но не е сме толкова често както преди поне сега. Обаче , вече мисля да си върнем страият живот , защото във всеки брак трябва да има ласки и интимност.

Да питам нещо извън майчинството , според вас къде е най-добре да се ходи на Спа? Ние обмисляме почивка през Април искаме планина със спа? Четох за Велинград , Девин ,но до сега никъде не сме ходили на Спа.

# 145
  • Вестерос
И аз пия витамините на Preg@care за кърмачки, те са и с таблетка омега 3. Не съм супер редовна, но ги взех с цел малко да подсиля имунитета в този грипен период.
И аз ги пия, но new mom.
Пускам на Ралица бухалчето Оли, той има и бял шум, тя заспива на всички. Цикълът им е 15 минути само.

Имам купена кутия една пластмасова от бебеборса за три дози АМ, термос аз си имам.

Възстановена съм, ама съм"сто" кила и не се понасям.

# 146
Аз имам от предишния път кутийка на Канпол, беше 3лв за 3 дози сухо мляко. Много ми беше удобна. Ползвах термос (обикновен от дом.потреби взет) с гореща вода и шише със студена. Друго не съм купувала за навън. Кагато дойдеше време, в студената вода добавях гореща и млясото и хранех. Сега не ми се налага да мъкна шишета. На дълга разходка съм била само веднъж, но пък няколко пъти ми се случва да ни свари навън глада. Сядам на задната седалка в колата, със затъмнени стъкла е,  и си се храним спокойно. Още не мога да се отпусна да кърмя спокойно навън. Предния път си я кърмех, покрита с шал, нищо не се забелязваше, сега не смея. Ако дойде време за хранене и сме далече от вкъщи, колата ме спасява.
47дни от раждането и още ми е зле, боли ме и това е. Гледам да сме интимни с мъжа, ама не се получава, не мога да се отпусна, заради балката при външните шевове.

# 147
  • Варна
Имай питане към майките, които кърмят. Кога се цедите и как процедирате с изцедената кърма?
Аз рядко се цедя , но той си хапва редовно и само ако хапне малко, както сега в 3 часа тогава се цедя. Но слагам шишето в хладилника и на другия ден ако ще излизаме за по-дълго я затоплям . Ако не я изпие навън му я давам като се приберем. Още не съм стигнала до замразяване, но ако имам замеазена пак ли така се процедира затопля се преди излизане и трябва да се изпие понеже вече няма как да се замрази повторно ?
Може би като започна да давам изцедената кърма така ще се завъртят нещата, че по често ще трябва да се цедя. 
Ако може да споделите опит,че вече ще ми се налага да го оставям сам и ще е добре да започна да заделям кърма

# 148
Аз цедя от време на време, . Примерно ако яде от едната страна  (през нощта основно), тогава цедя другата. Слагам в плик, после в хладилника , случайно ако ревне. На сутринта местя във фризера. Случвало се е през деня също да цедя, но ако пък не изцедя, на следващото кърмене давам другата гърда първо.

# 149
Аз цедя през нощта само, преди нейното хранене, за облекчение, като цедя повече от гърдата, която няма да предлагам.
През деня тя хапва на често, и не цедя, само събирам от колектора.
Събраното от колектора изсипвам в шишета, и всичко в хладилника.
Целта е да уеднаквят температурите си, защото не е окей да се събира студено мляко с такова със стайна температура.
После по някое време през деня събирам всичко в плик и слагам във фризера.
От събраното в колектора от предното хранене си отделям малко и за капките за колики, по 20мл, които давам преди гърдата.

Общи условия

Активация на акаунт