Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 56 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ето линк за Били 😊
https://www.townandcountrymag.com/leisure/arts-and-culture/a6289 … ne-billy-klapper/

Ето и кратко видео за него.

# 661
  • Разпиляна във въображението
В крайна сметка ранчото се превърна в това, което е в момента Йелоустоун - национален парк, който е бил дом на индианците.

# 662
Като гледах майстор на подкови в съответната серия, също си помислих, че е много автентичен и не е актьор, а истински. После щях д атърся и забравих. Благодаря, Дяволче. Тъжно е, че е починал. Но и хубаво, че успяват да го покажат.

Пишете още малко за 1.9 на Ландман в скрит текст.

# 663
Странно, при нас (ЮК) еп. 9 нa Landman още го няма в Paramount plus.

# 664
Като гледах майстор на подкови в съответната серия, също си помислих, че е много автентичен и не е актьор, а истински. После щях д атърся и забравих. Благодаря, Дяволче. Тъжно е, че е починал. Но и хубаво, че успяват да го покажат.

Пишете още малко за 1.9 на Ландман в скрит текст.

Не може да се разкаже, защото този път са основно силни думи и емоции❤
Тотално ще ти убия изненадата с преразказване.
Гледам го втори път вече, не сме свикнали на подобни развръзки и излияния.
Има и комични моменти, но и тях не разказвам, те си вървят с всичко останало.
Баща и син много ми харесват.
Купър е много хубав образ, а Томи буквално го пържат на какъв ли не, огън. Мъж за всичко, да му е яка гърбина.
Очаквам завършека с нетърпение.

# 665
Веселяшка, имах предвид да пишеш в скрит текст, защото още никой не го е гледал. Simple Smile
Аз не те прочретох, както и сега, но е изкушаващо така пльоснато.

# 666
  • SA
Diavolo, благодаря за информацията за Били! В онази серия от Yellowstone ми направи впечатление този магазин, в който Рип си купи шпори и изрази възхищението си от тях. Допуснах, че актьора е автентичния майстор, но забравих да го проуча впоследствие. Много се радвам, че Шеридън го е увековечил в сериала. Този човек явно е легенда за хората в онези щати, но ето сега цял свят научи за него. Между другото, спомням си и че в една от сериите, дето Джими пристигна в ранчо 6666, също имаше един каубой на преклонна възраст, за когото впоследствие споменаха, че също е легенда в тези среди. Намирам за чудесно, че Шеридън включва подобни реални личности във филмите си. Доста по-смислено отколкото например Деми Мур в Landman. Освен да присъства като име, не виждам с какво допринася за сюжета, да не говорим, че тази роля би могла да се изиграе дори от посредствена актриса с приятна външност.
Относно Landman - без да издавам подробности от последната серия, ще кажа, развитието на нещата подсказва, че втори, пък и повече сезони със сигурност се предвиждат. Купър и на мен ми харесва много и мисля, че в бъдещи сезони той ще е сред основните фигури в сериала, а и в петролния бизнес. Дали няма да са в конкурентни отношения с баща си дори? Мексиканката обаче - не и не. Не ми допада този образ и това си е. От друга страна жената на Томи ми харесва все повече и повече. Особено ми допада и връзката, която имат с Томи - пълна с противоречия и скандали, но и толкова любов, че чак би ми било интересно да разберем причината, поради която са се разделили в миналото. Каквато и да е била обаче, струва ми се и двамата са си взели поука.
Героят на Джеймс Джордан и адвоката също са ми безкрайно симпатични. Изобщо Шеридън е цар в създаването дори и на второстепенни герои, които са вълнуващи и искаш да ги виждаш повече.
Ей, благодаря на всички, които споделяте впечатленията си от творчеството на Шеридън тук! Няма никакво значение как ще се казава темата в бъдеще. Ще се радвам просто да същствува и да си обсъждаме различните сериали. Пак продължавам да се чудя защо толкова малко сред приятелите ми гледат сериалите на Шеридън.

# 667
  • София
Брей от bTV са ударили рибата със закупуването на Краля на Тълса. От тази вечер започвали сезон 1.
Сезон 2 обаче няма да го дават според мен, защото е пресен, пресен и ще им излезе прекален скъп. Но това са само мои спекулации.

# 668
  • Разпиляна във въображението
Мисля си, че повечето "герои" от 6666 са истински каубои. Онзи, който препусна и Джими трябваше да го догони. Сякаш говорът им е различен, начинът на изразяване - един "стар", "почтен", не мога да го обясня. Затова и смятам, че сериалът е като едно отдаване на почит към каубоите и техният свят, който си отива. То това беше и една от нишките в последния сезон. Всичките тези сцени с дресирането на коне, с животните, как се прави търг, всичко.

# 669
Давам минимална 🙈 информация скрито-покрито за тези, които ще се изкушат да отворят и прочетат😅

Скрит текст:
На Томи му се случват случки с шефа/жената на шефа/един тъмен персонаж-наркодилър, налагат му човек, който не иска в обкръжението си, изкарват му акъла с една вероятна или може би не, смърт, заявява чувства веднъж, дваж, убиват жива душа пред очите му…Добре, че са онези весели зевзеци в дома му, да разведрят обстановката. Жена му продължава с рогата напред, хич не си поплюва и със сигурност си го обича, колкото и скандали да му вдига; щерката пак вкарва в действие куотърбека, веднъж за добра кауза, дваж за себе си. Купър има страхотна идея и тръгва да я осъществява. Но преди това има излияния

Дано остане някаква мистерия, че иначе тъпо. Струва се да се потопиш и съпреживееш🙏

# 670
Много хубав девети епизод на Ландман, сигурно ще си го пусна пак. Имаше от всичко в точния баланс. И все повече нишки за следващ сезон се натрупват. Дано бързо го подновят и да не чакаме много.

# 671
Къде го гледате? Снощи още го нямаше в Скайшоу.

# 672
  • Враца
Благодаря, Diavolo !
Става ми мило, като чета такива истории и Шеридън ни сблъсква с реални образи!

Между другото, Били Клапът много прилича на онова момче, ( вече му не помня името), дето го обучиха и замина за фермата при Травис. Били сякаш му е дядо.

# 673
  • София
Да отбележим за протокола още едно значимо камео появяване в сериал на Шеридан.
В епизод 9 на Ландмен гост-звезда за няколко минути беше мултимилиардерът, Джери Джоунс, собственикът на легедарния отбор по американски футбол, Далас Каубойс.
Това беше възрастния господин до тежко болния Монти (Джон Хам) в болницата.

Landman
епизод 9

Много, много добър епизод. Аз просто се чудя как е възможно в един епизод, в който реално не се случва почти нищо да е толкова интересно и всяка една сцена да ми приковава вниманието. Ето я силата на добрия сценарий, добрите диалози и точно подбраните хора за конкретните роли. Малко щипка солчица, малко щипка пиперец и получаваш чудесната манджа. Изглежда простичко е, но всъщност е изключително сложно и се иска голям усет и талант за дребния детайл.
Улавям се в мислите си, че в днешно време, почти никой друг не го умее толкова добре.

Относно героя на Монти + евентуална драма в последния епизод
Скрит текст:
Дали е умрял? Хващам се за края на епизода и краткия телефонен разговор на Томи с Ками (Деми Мур)?
По-скоро да, но не е много сигурно. Може да е в операционната след нова сърдечна криза (нали го дадоха за последно как натиска бутона за спешно повикване), все пак не показаха как умира. Може би 60 на 40, че е мъртъв. Но 40% не са малко и ги давам, защото реално няма кой да запълни празнината оставена от героя на Хам, а все пак ще трябва да го има големия бос, иначе някак си увисват нещата, а при Тейлър всичко е подредено и няма висящи неща, както ще се получи ако той почине и реално няма да има кой да застане начело на компанията. Той няма синове, има дъщери, които са все още млади/малки.

Следващия епизод ще е последен за сезона (надявам се да има сезон 2) и се опасявам, че наркокартела може да удари по Томи. Най-много ме е страх за дъщеря му. Да не забравяме онзи кадър в който дадоха как някакъв мексиканец следеше именно дъщеря му... 😔

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 00:53 от Diavolo

# 674
Абсолютно съгласна с всичките ти опасения в скрития текст, Дяволо.
Взе ми думите от устата.
Как ще оживеем до развръзката, не знам🥺
И пак благодаря, че ме запозна с приказната вселена на Шеридан, за която говориш винаги толкова заразително-увлекателно🙌

Общи условия

Активация на акаунт