Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 58 789
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
лия В, ако сте били секцио се проверете за ендометриоза по белега.

# 526
  • Пловдив
Моля за разчитане на тези резултати:

# 527
Здравейте.
Имам записан час за ендокринолог, но докато чакам да дойде денят, ще публикувам тук резултати от изследвания, ще споделя симптоматиката си и ще Ви помоля да коментирате
Постоянна умора, целогодишен косопад (включително и веждите ми падат), лесна раздразнителност, трудно ходене до тоалетна, изключително ниско, клонящо към липсващо либидо, често случващо се замъгляване на очите, често сутрешно подпухване на очи и лице, изтръпвания на крайници, крампи в краката.
Като цяло това датира от години, от много години дори. Някои от симптомите захлъхват и се засилват, но никой не изчезва.
На 44 години съм, с две деца, храня се сравнително прилично.

Четох много, срещнах тези симптоми често, но като добавих и резултатите от изследванията, не смея сама да прогнозирам какво и дали бих чула при ендокринолога. Затова се надявам да коментирате и предварително благодаря!

Да си повдигна публикацията и да я допълня с ново инфо от прегледа.
Ендокринологът каза, че засега не вижда проблем, назначи ми допълнителни изследвания: кортизол, пролактин, гликиран хемоглобин, FSH, LH, E2.

Бихте ли си казали мнението, моля! Благодаря Ви!
При тези симптоми, подобни на анемия, проверете желязото. Подуване на лицето може да е от проблем с бъбреците, дори ако не болят. Пиелонефрита често е безсимптомен.

# 528
лия В, ако сте били секцио се проверете за ендометриоза по белега.
Раждането беше естествено, без никакви проблеми след това.

# 529
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, добър вечер!
Тези резултати не са пречка за провеждането на операция ,нали така ? Как мислите?

# 530
Здравейте!Някой знае ли как мога да се свържа с д-р Неделя Щонова?Ако някой има телефонния номер на д-р Щонова, моля да ми го изпрати.Благодаря!

# 531
Здравейте, може ли да погледнете тези резултати, на бебе на 9 месеца са, с висока температура от 5 дена и + ковид тест...

# 532
Здравейте, ако може някой да ги разчете, на 31 години съм. Благодаря!

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 07:47 от Yumeyume

# 533
  • Пловдив
Май няма кой да разчита, а само си постваме.

# 534
Прочети поста на авторката на  темата на стр.1.

# 535
Според мен хематолог трябва да ти види изследванията. Хемоглобина е сравнително висок и концентрацията му в еритроцитите е висока плюс висок RDW не е добре, освен ако не си бременна.

# 536
Моля за разчитане на тези резултати:

Проверете как са желязо, вит.В12 и при възможност и фолиева, ако не само първите две. И глюкозата е висока за сутрешна, или да се провери пак или да се пусне заедно с инсулин да се види и той как е.

# 537
# 538
Моля, за съдействие относно разчитането на тези изследвания. Жена на 75г.. Утре имаме записан час при ендокринолог, но ще съм безкрайно благодарна, ако и тук чуя тулкуване на цифрите. От много четене направо се обърках.
Биохимия
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Гликиран Хемоглобин (HbA1c)      5.91   % (NGSP)   До 6.00
Глюкозотолерантен тест            *
Глюкоза ( Glucose )      5.29   mmol/l   3.60 - 6.10
Глюкоза - 60та мин   ↑   11.10   mmol/l   3.30 - 8.90
Глюкоза - 120 та мин   ↑   9.55   mmol/l   3.30 - 7.80
Хормонален анализ
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
FT 4 ( свободен Т4 )      19.14   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )      3.120   mIU/l   0.300 - 4.200
anti Tg ( TAT )      11.22   IU/ml   До 115.00
anti TPO ( MAT )      8.92   IU/ml   До 34.00

# 539
Т4 е добър, но ТСХ е висок, вероятно Т3 е нисък и заради това се вдига ТСХ. Ако и Т3 е добър значи има друга причина за по-високия ТСХ. Антителата са в норма, т.е. според тях няма Хашимото, но трябва да се види жлезата и на ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт