Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 58 763
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
Самите щитовидни Т3 и Т4 не са  зле, на фона на недобрия ТСХ. Еритроцитите са високи а левкоцитите ниски, провери се за дефицит на В12 и фолиева киселина.
Здравейте! Какви са най-добрите нива за Т3 и Т4 за 44 г. жена? Знам, че референтните стойности не са оптималните?

# 511
Онзи ден си направих изследване CRP ми е 91.28.Какво показва това?

# 512
Самите щитовидни Т3 и Т4 не са  зле, на фона на недобрия ТСХ. Еритроцитите са високи а левкоцитите ниски, провери се за дефицит на В12 и фолиева киселина.
Здравейте! Какви са най-добрите нива за Т3 и Т4 за 44 г. жена? Знам, че референтните стойности не са оптималните?

Най-оптимални са в горната една трета на границата, но поне да са над средата на границата. Всичко под средата на границата е хипофункция.

Maria2023 прогестерон се изследва на 7 ден, след доказана овулация, иначе не е информативно изследването. Да, знам така карат лекарите на 21 ден, което е 7 дена след 14-я ден, но всяка жена прави овулация по различно време.

Онзи ден си направих изследване CRP ми е 91.28.Какво показва това?
Това е показател за възпаление, инфекция

# 513
Здравейте.
Имам записан час за ендокринолог, но докато чакам да дойде денят, ще публикувам тук резултати от изследвания, ще споделя симптоматиката си и ще Ви помоля да коментирате
Постоянна умора, целогодишен косопад (включително и веждите ми падат), лесна раздразнителност, трудно ходене до тоалетна, изключително ниско, клонящо към липсващо либидо, често случващо се замъгляване на очите, често сутрешно подпухване на очи и лице, изтръпвания на крайници, крампи в краката.
Като цяло това датира от години, от много години дори. Някои от симптомите захлъхват и се засилват, но никой не изчезва.
На 44 години съм, с две деца, храня се сравнително прилично.

Четох много, срещнах тези симптоми често, но като добавих и резултатите от изследванията, не смея сама да прогнозирам какво и дали бих чула при ендокринолога. Затова се надявам да коментирате и предварително благодаря!

Да си повдигна публикацията и да я допълня с ново инфо от прегледа.
Ендокринологът каза, че засега не вижда проблем, назначи ми допълнителни изследвания: кортизол, пролактин, гликиран хемоглобин, FSH, LH, E2.

Бихте ли си казали мнението, моля! Благодаря Ви!

# 514
Здравейте!За първи път пиша(сега се регистрирах), въпреки че от доста време чета и се информирам за доста неща от форума 🙂 Вчера ми беше направен глюкозен тест, но имам час за разчитане на резултатите от ендокринолог чак на 15.05.По-запознатите може ли да кажат показателите ми дали са добре?Жена на 32г съм.

# 515
ina_lemon, щом пуска ФСХ - ще те проверява за менопауза вероятно.

# 516
ina_lemon, щом пуска ФСХ - ще те проверява за менопауза вероятно.
Това ли ще да е?
Няколко пъти ме пита за цикъла, и аз отговорих, че ми е точен като часовник, без никакви промени като продължителност, обилност или болезненост от както се помня. Даже като я питах дали навлизам в такъв пероод, тя каза" не и с такъв цикъл".
Тегава работа е това ....... някакво незнание такова, лутане, напрежение .....

# 517
Така си мисля. Предменопауза да речем..защото менопауза се диагностицира ретроактивно..
Но годините са налице, част от оплакванията съвпадат....може да почват процеси...

# 518
  • София
Здравейте, може ли да коментирате тези резултати?

Предстои ми преглед при ЛЛ на 10.05., но дотогава дали да направя и допълнителни изследвания?
Благодаря!

# 519
  • Пловдив
Здравейте,може ли някой да ми съдейства за уточнение на рентгеновата снимка,до часа за лекаря има време.Жена на 65г, снимката е направена без да е болна,търси се някакъв белодробен проблем,съмнение за емфизем на белият дроб

# 520
Здравейте.
Имам записан час за ендокринолог, но докато чакам да дойде денят, ще публикувам тук резултати от изследвания, ще споделя симптоматиката си и ще Ви помоля да коментирате
Постоянна умора, целогодишен косопад (включително и веждите ми падат), лесна раздразнителност, трудно ходене до тоалетна, изключително ниско, клонящо към липсващо либидо, често случващо се замъгляване на очите, често сутрешно подпухване на очи и лице, изтръпвания на крайници, крампи в краката.
Като цяло това датира от години, от много години дори. Някои от симптомите захлъхват и се засилват, но никой не изчезва.
На 44 години съм, с две деца, храня се сравнително прилично.

Четох много, срещнах тези симптоми често, но като добавих и резултатите от изследванията, не смея сама да прогнозирам какво и дали бих чула при ендокринолога. Затова се надявам да коментирате и предварително благодаря!

Да си повдигна публикацията и да я допълня с ново инфо от прегледа.
Ендокринологът каза, че засега не вижда проблем, назначи ми допълнителни изследвания: кортизол, пролактин, гликиран хемоглобин, FSH, LH, E2.

Бихте ли си казали мнението, моля! Благодаря Ви!
Висока кръвна захар виждам в изследването. От нея са ти умората,  подпухналостта,  замреженото зрение.

# 521
Здравейте, може ли малко помощ при разчитането на тези изследвания?
Жена, 27г., кърмя. По принцип съм 52-54кг, върнах ги след бременността и изведнъж качих до 64 и не мога да мръдна отново надолу.

Според ЛЛ всичко било наред по тези резултати, но говорих и с ендокриноложка, а тя ми назначи още изследвания.

Симптоми- болезнен МЦ(беше и преди да забременея така), изведнъж качване на килограми без успех да са свалени, летаргия и липса на каквато и да било енергия. Имам ужасно акне, около МЦ става неконтролируемо. На дерматолог не съм ходила след раждането. Преди казаха, че е от рутината ми, но следвам стриктно и на този специалист препоръките, пак няма ефект. Подуване, нерегулярно ходене по номер 2, болки в стомаха(без никакво обяснение) от време на време. Либидо 0(знам, че прогестерона играе също роля, но след раждането всичко си беше наред, изведнъж стана на по-късен етап).

Храня се много добре от години, разхождам се ежедневно, не спортувам във фитнес или вкъщи, но с малко дете се движа,бягам, разстягам доста. Позволявам си от време на време разни сладки или по-мазни храни, но всичко е с мярка. Не пия газирано, ям всякакво месо по малко, ям риба и морски дарове, всичко е много разнообразно и свежо. Имам стресови ситуации от време на време, но нищо прекалено.

Не знам вече какво се случва. Ще правя и тези тестове, по препоръка на ендокринолог :

Тест с обремняване с глюкоза ОГТТ с кръвна захар и ИРИ( инсулин) на 0 и 120 мин.
АСАТ,
АЛАТ,
витД,
Желязо,
DEHEA-S,
Androstendion от 2 до 5 ден на
МЦ.

Снимки:
Скрит текст:

# 522
Препоръка: При тест  обремняване с глюкоза ОГТТ с кръвна захар и ИРИ( инсулин) на 0 и 120 мин. да се направи и на 60тата минута, понякога там е проблема...

# 523
Препоръка: При тест  обремняване с глюкоза ОГТТ с кръвна захар и ИРИ( инсулин) на 0 и 120 мин. да се направи и на 60тата минута, понякога там е проблема...
Да, това ще се прави.

# 524
Здравейте,моля за мнение.Изследванията са на дете на 2г. и 6м. със съмнение за алергичен ринит.Има пуснат носен секрет с изолиран Стрептокок пневмоние и хемофилус инфлуенце.

Общи условия

Активация на акаунт