Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 58 799
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Т4 е добър, но ТСХ е висок, вероятно Т3 е нисък и заради това се вдига ТСХ. Ако и Т3 е добър значи има друга причина за по-високия ТСХ. Антителата са в норма, т.е. според тях няма Хашимото, но трябва да се види жлезата и на ехограф.
Много ти благодаря за бързия отговор. Видя лекарката жлезата, установи наличие на гуша, но според нея няма нужда от операция.

# 541
  • София
Здравейте,
Жена, на 32 г. С открита ИР преди 3 г., но не е лекувана с лекарства, а само с диета и двигателен режим. От тогава насам нещата уж бяха добре. Миналата есен резултатите ми бяха перфектни, според лекаря нямах вече ИР. Сега тези резултати ме същисаха. Може ли мнение?

# 542
  • 1st floor
Привет! До сега не съм правила изследване на кърлеж. Пълно и отрицателно за болести ли е или трябва да изчакам още нещо да качат?

Нещо ми празнее в дясно. Joy

# 543
Здравейте може ли мнение за тези резултати . Благодаря предварително. Само да отбележа ,че два дни преди да ги пусна си вадих мъдрец.

# 544
  • от Луната
Здравейте, моля за разчитане, че след няколко дни сме на лекар отново. Доколкото разбирам има бактериална инфекция, но това дали е повлияло на цикъла, че и с него има проблем?
Скрит текст:

# 545
Според мен този стрептокок във влагалището, който е в такова малко количество надали ще даде такова отклонение в кръвните показатели…
Имала съм всякакви бактериални инфекции във областта и чак такова нещо никога не ми се е случвало. Да не би момичето да е и с някакъв вирус?
И не, това не влияе върху цикъла. Цикълът се обуславя от хормони, което няма общо с вагиналните инфекции.
И Ви препоръчвам в случая да настоявате за локално лечение с вагинални глобули, а не да пие антибиотик през устата. Много по-щадящо е за нормалната флора.
Виждам, че е на 15, не знам дали е девствена, но аз дори и девствена съм си слагала и тампони, и глобули.

# 546
Здравейте,  детето ми е  на 11год с 39 тем. повръщане , болки в стомаха и обилна хрема . От днес тем спадна на 37.2.Вчера лекарката ни пусна ПКК и урина , но в урината се откри белтък и кетони.Кетоните са от повръщането ,но белтъка ме притеснява. Може ли за мнение дали кръвната показва бактелялна инфекция? Урина с белтък и кетони. WBC12.4,LYM 0,90 в норма, но LYM % 7, 60 % ниски, GRAN% 88,40 завишени.СУЕ 18, CRP》6 https://www.puls.bg/forum/search/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD% … D0%B8%D0%BD%D0%B0  инфекция.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 11:59 от DANNITA

# 547
Здравейте, моля за коментар на тези резултатити на жена на 36 г. Прогестерон е изследван на 19 ден. Започнах да приемам Б 12 по 4 впръсквания и вит Д 3 +К  на better you по 3 впръсквания на ден. Ще ги предозирам ли? Да включа ли и желязо?  Благодаря!

# 548
Вит.Д може и по 2 впръсквания, ако пръскаш по 3 като свършиш опаковката (за 1 месец е) си направи пауза и си провери нивата, хубаво е да си над 70-80. Аз принципно бързо качвам нивата от него, а ти не си в дефицит чак, просто си на долна граница и слънцето почва да се показва.
С В12 няма да се предозираш с тези нива, опаковката ти е за по-малко от 2 месеца. Относно желязото може да си вземаш някаква тип профилактична доза, колкото да го държиш да не падне. Ако искаш си вземи Билкова кръв сиропа. Но В12 и желязо възможно най-отдалечени като прием, защото си пречат

Прогестерон се изследва само след доказана овулация, на 7-я ден след нея.

# 549

Здравейте, може ли коментар на тези изследвания? Предварително ви благодаря. Жена, на 39год.

# 550
Здравейте! Притеснявам се от следните резултати на майка ми. Тя е с диабет тип 2

# 551
galcheto85 нисък хемоглобин, ниско MCH сочат анемия, проверете желязото. Също така глюкозата е доста ниска, не е лошо да се провери как е инсулина.

borianna проверете как е желязото.

# 552
galcheto85 нисък хемоглобин, ниско MCH сочат анемия, проверете желязото. Също така глюкозата е доста ниска, не е лошо да се провери как е инсулина.
Благодаря!

borianna проверете как е желязото.

# 553
Здравейте, бременна съм в 1-ви триместър, на първо четене кръвната картина ми е супер, но има някаква неяснота при моноцитите :

Моноцити бр - 0,86 G/l при реф.стойности 0,2-1,1 (което е в норма)
Моноцити % - 11% при реф.стойности 2-8

В диференциалното броене са в норма - 6%

Дали става дума за неточност според вас?

Имам също така изолиран ентерококи във вагинален секрет ако това е от значение

# 554
Здравейте момичета!Днес излезнаха изследванията на мъжа ми  преди стартиране на стимулация за ин витро процедура. Направо съм в шок за Anti Hbc total core Rage!!! Много съм притеснена !Някой имал ли е подобeн проблем, да се притеснявам ли, дали ще може да стартираме процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт