Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 7

• 58 746
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте.
Имам записан час за ендокринолог, но докато чакам да дойде денят, ще публикувам тук резултати от изследвания, ще споделя симптоматиката си и ще Ви помоля да коментирате
Постоянна умора, целогодишен косопад (включително и веждите ми падат), лесна раздразнителност, трудно ходене до тоалетна, изключително ниско, клонящо към липсващо либидо, често случващо се замъгляване на очите, често сутрешно подпухване на очи и лице, изтръпвания на крайници, крампи в краката.
Като цяло това датира от години, от много години дори. Някои от симптомите захлъхват и се засилват, но никой не изчезва.
На 44 години съм, с две деца, храня се сравнително прилично.

Четох много, срещнах тези симптоми често, но като добавих и резултатите от изследванията, не смея сама да прогнозирам какво и дали бих чула при ендокринолога. Затова се надявам да коментирате и предварително благодаря!

Да си повдигна публикацията и да я допълня с ново инфо от прегледа.
Ендокринологът каза, че засега не вижда проблем, назначи ми допълнителни изследвания: кортизол, пролактин, гликиран хемоглобин, FSH, LH, E2.

Бихте ли си казали мнението, моля! Благодаря Ви!

Здравейте отново с вече направени допълнителни изследвания. На лекар съм в събота.
Бихте ли си казали мнението с вече по-пълна картина от последните показатели! Благодаря Ви!

# 661
Здравейте,днес отново пуснахме изследвани със съмнение за песъчинки в жлъчката.Оказаха се следните:
ХЕМАТОЛОГИџ/HEMATOLOGY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
ПКК                     
     HGB       131       g/L    м. 130-180 ж. 115-160   
     RBC       3.9       T/L    М: 4,5-6,2 Ж: 3,7-5,4   
     WBC       5.5       G/L    3,5-10,5   
     HCT       0.40       L/L     0,37-0,54   
     PLT       171       G/L    140-440   
     GRAN%       75       %    51 - 73   
     MID%       7       %    0 - 10   
     LYM%       18       %    20-40   
     MCV       104       fl    82-98   
     MCH       34       pg    27,0 - 34,0   
     MCHC       325       g/L    295 - 360   
     MID       0.40       g/L    0.20-0.80   
     GRAN       4.10       G/L    2.20-8.10   
     LYM       1       G/L    0.70-4.20   
     RDW       13       %    11.0-16.0   
     MPV       9.7       fL    0-37   
     RDW       13       %    11.0-16.0   
БИОХИМИџ/BIOCHEMISTRY
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Липаза/Lipase       51       U/l     < 60   
ALP/Alkaline phosphatase       42       U/l     30-120   
GGT       96       U/l     М от 10 до 50; Ж от 8 до до 35   
Амилаза/Amylase       73       U/l     от 5 до 110   
CRP       0       mg/l     0- 8.2   
Забележка:
H - резултатът е над нормата (High - висок)
L - резултатът е под нормата (Low - нисък)
Положителен тест за Хеликобактер пилори
Явно,че има възпаление.
Ще бъда благодарна за вашите съвети въз основана прочита на картината.
Мен ме притесняват гранолуцитите  и лимфоцитите.Само преди няколко дни бяха в обратното съоношение.

# 662
Здравейте, дадох кръвни изследвания за ХИВ и сифилис, но за разлика от резултата за сифилис където пише дали е положителен или отрицателен с резултата за ХИВ не е написано нищо, а само показател и не мога да разбра всичко ли е в норма?
Ще ви бъда благодарен ако ми помогнете!
Прилагам снимка на резултатите.

# 663
Ами то си пише - при стойности по-малки от 0,25 е отрицателен.
Отрицателен си за ХИВ.

# 664
Ами то си пише - при стойности по-малки от 0,25 е отрицателен.
Отрицателен си за ХИВ.

Благодаря много!
А нужно ли е да давам след известно време пак, минаха 4 седмици, а четох някъде, че след 3 месеца след половия акт е най-точен резултата?
Или това е било преди, а сега тестовете са по-прецизни?

# 665
В някои държави даже след 6 месеца.
След три месеца от акта си направете пак.

# 666
В някои държави даже след 6 месеца.
След три месеца от акта си направете пак.

Благодаря!

# 667
Здравейте, преди 6 месеца бях диагностицирана с ИР. С диета и лечение успях да посмъкна нивата на инсулин, както и тсх-то изненадващо ми е в норма, фт4 не е на дъното, но в такава комбинация с фт3 не знам как да го тълкувам.

# 668
Здравейте, в тази тема мога ли да помоля за разчитане на резултат от биопсия на премахната бенка? Извинете, ако не е тук мястото.

# 669
Здравейте! Притесняват ме завишените е стойности Eos и желязото. Жена съм на 43 години.

# 670
Добавки пиете ли като взехте пробата?

# 671
Добавки пиете ли като взехте пробата?
Ако въпросът е към мен B12 пръснах вечерта преди пробата (май не е трябвало). Не съм вземала никакви други добавки или медикаменти. Имам течащ нос от миналото лято.

# 672
Не е трябвало, да.Пуснете си пак след месец желязото и Б.Б преди това колко време приемахте и защо?

# 673
Лятото при рутинни изследвания открих, че съм с ниско желязо (отново между 6 и 7) и ниски стойности на Б12, но в норма. От тогава съм изпръскала 2 спрея от тези на Better you.

# 674
Желязото пада от Б, затова сега спрете Б и вкарайте желязо.( с вит Ц).
След 2м пак мониторинг, като ги спрете 10дни преди това.Мисля, че само Д може да не се прекъсва като се проследява.

Общи условия

Активация на акаунт