ПАРИЖ - 17

• 36 877
  • 792
  •   1
Отговори
# 255
Това дали е окей?

# 256
20-ти район не е централен, но аз го харесвам:) Пеша до центъра ще е доста, но с метро е ок.

# 257
  • Бургас
Винаги досега сме отсядали в нецентрален район, ако няма да замръквате до времето, в което градският транспорт вече не върви, всичко е ок. Метрото е толкова добре организирано, че няма да имате проблеми.
Веднъж даже вървях пеша от центъра до Сен Дени, отне ми около час и нещо, но се минава през едни райони, които... не ги препоръчвам.

# 258
Благодаря за отговорите!
Simple Smile
Ще умувам още значи🙉

# 259
  • София
Здравейте! Може ли мнение за този хотел - Grand Hôtel De L'Europe. Интересуваме като местоположение за забележителности и като район. Благодаря

# 260
Аз се интересувам има ли възможност за закупуване онлайн на билети за автобус от летище Шарл дьо Гол?
Също така да питам с предварително купени билети за Айфеловата кула, Версай и Лувъра колко по-рано трябва да съм на всяко място?
И още един въпрос, въпреки че вероятно ще се справя и без да питам, но все пак - кой е най-удобния публичен транспорт от Опера Гарние до Версай?
Благодаря на отзоваващите се.Вероятно ще питам още.

# 261
  • Бургас
marina, като район е далеч от центъра, на около 20 мин с метро да основни забележителности.
Близо до гара, до голям и шумен булевард... Аз не бих го избрала.

# 262
  • Варна
Аз се интересувам има ли възможност за закупуване онлайн на билети за автобус от летище Шарл дьо Гол?
Също така да питам с предварително купени билети за Айфеловата кула, Версай и Лувъра колко по-рано трябва да съм на всяко място?
И още един въпрос, въпреки че вероятно ще се справя и без да питам, но все пак - кой е най-удобния публичен транспорт от Опера Гарние до Версай?

до Версай стига еруер С и трябва с друг транспорт/пеш някак си да се доберете до него
В Париж е имало туризъм преди да има електричество , а не интернет - мн.често губите много повече енергия , време , нерви , логистика за да уредите по нета вместо просто да си купите билетче на входа , касата или шофьора - хем по просто , хем по бързо и лесно Simple Smile

# 263

до Версай стига еруер С и трябва с друг транспорт/пеш някак си да се доберете до него
В Париж е имало туризъм преди да има електричество , а не интернет - мн.често губите много повече енергия , време , нерви , логистика за да уредите по нета вместо просто да си купите билетче на входа , касата или шофьора - хем по просто , хем по бързо и лесно Simple Smile
Много благодаря за отделеното време. Да, понякога.
Излишното в случая може да е само билета за автобуса от летището /макар моите съображения за него да са различни/. Предпочитам да имам 1 час повече във всяка една забележителност, която искам да разгледам, отколкото да запилея този час в чакане по 'опашки' за закупуване на билети за вход.
За достигането до Версай вече съм прочела достатъчно и съм видяла как, въпросът ми беше отправен по-скоро към опитните туристи /или живущи/ в Париж.

# 264
  • София
marina, като район е далеч от центъра, на около 20 мин с метро да основни забележителности.
Близо до гара, до голям и шумен булевард... Аз не бих го избрала.
Благодаря за отговора. А може ли мнение за хотел Bertha?

# 265
  • Бургас
Този хотел е близо до квартала с червените фенери, от другата страна на Монмартр. Не е тих семеен квартал, ако ме разбирате. Платена любов, барове, шумно. Пак е на булевард. Рейтингът на хотела е много нисък, много оплаквания за миризма на цигари и лоша хигиена. Не съм най-добрият съветчик за хотели, но ако търсите нещо бюджетно, по-добре си наемете апартамент за тези пари, няколко страници по-горе имаше доста добри предложения за търсачки, различни от airbnb.

# 266
Здравейте, интересува ме дали еруер С  раоти събота и неделя до Весай? Миналата неделя проверявах на гугъл мапс  от Нотр Дам до Версай и не ми даде опция с еруер С.  Благодаря.

# 267
Някакви ремонти има 2 уикенда, може би за това *Travaux en gare de Saint Quentin en Yvelines les weekends du 25/02 et du 04/03/2023*

# 268
  • Sofia
Понеже днес ходихме до Айфеловата кула - с предварително закупени билети трябва да отидете 15мин по-рано. Има скенер за проверка на багажа, това е. Иначе е много добре организирано и лесно се ориентира човек откъде да влезе, накъде да излезе и т.н. Също съм приятно изненадана как всички успяват да те упътят на английски, също и по магазинчета, ресторанти без проблем минават на английски.

# 269
  • Sofia
Не знам дали е по правилата, понеже моят пост е последен, но са минали няколко дни и пускам отзиви от нашето посещение в Париж:
Полет на Ryanair, 1000лв за 4-ма с включени разни екстри, като един куфар (за да не сме само с ръчен багаж), запазени места и т.н. До летище Буве, което ми беше леко притеснение, но се оказа добра идея, понеже летището е много малко, бързо се минават всякакви проверки, няма ходене за търсене на терминали, а траспортът от-до летището, по съвет оттук, е много удобно с шатъл бусчетата - комфортни, пътят е хубав и тръгват постоянно.Часовете на полета ми се сториха удобни, за да не се чудя как да се придвижваме - тръгване от София в 10ч сутринта, тръгване от Париж - 18.30ч.

На мен Париж много ми хареса. Очаквах много имигранти, боклуци, хаос, но всъщност центърът е много красив, навсякъде един стил поддържани сгради, а пекарните и малките ресторантчета са направо очарователни. Отвсякъде мирише на вкусно, в пекарните се чудиш какво по-напред да пробваш, а в ресторантите е много чисто и храната е вкусна. Французите са любезни към туристите и навсякъде се справихме с английски.

Метрото е много удобно, за деца можете да вземете 10 билета на половин цена (може да се ползва от повече от едно дете), а билетите за възрастни са 2.10 евро. Единствено автоматите ме затрудниха, търсех да пиша станция, до която искам да отида, но всъщност трябва просто да изберете билет за 1,2 и т.н пътувания. Тези имена, които може да се попълват, явно не са за станции, а за някакви по-далечни гари. Иначе влакчетата са много редовни и бързи.
Ние бяхме отседнали в центъра и метро ползвахме само 1-2 пъти, понеже всичко е наблизо. Мисля, че имахме страшен късмет с времето, защото през 3-те дни на март имаше много приятно слънце по цял ден, което се усещаше като хубаво време дори за паркове, въпреки температурите от 3-10 градуса. С топли якета не сме усетили студ, но четох, че март е най-ветровитият месец в Париж и май сме имали късмет да няма студен вятър.
По атракциите имаше доста хора, без да е пренаселено, което явно е предимството на посещение през зимата. Не мога да си представя каква лудница е през лятото.
Айфеловата кула отначало е разочарование, стори ми се просто ръждясала конструкция, но всъщност качването до върха е впечатляващо, гледката е невероятна. Организирано е перфкетно - откъде да влезеш в асансьора, откъде да излезеш, има кафене, перфектно чиста тоалетна (по всички места, които посетихме има чисти тоалетни, въпреки многото туристи), проверки, инструкции - за мен изненадващо добра организация на французите навсякъде. Помислено е добре, например асансьорът първо се отваря от едната страна, за да излязат хората вътре, а после от другата, за да влизат новите посетители и така да не се блъскат двете групи.

Понеже другите атракции са обсъждани - да споделя две места, които харесахме - младежите посетиха стадиона на PSG, препоръчвам за футболни фенове, разглежда се стадиона, съблекални и т.н, виждаш мястото на Меси и т.н, за децата е тръпка.
Друга детска атракция е природния музей: https://www.mnhn.fr/en
На практика са няколко галерии в красив парк, който е и ботаническа градина. Ние посетихме галерията на Палеонтологията и Голямата галерия на Еволюцията, понеже децата се интересуват от животните и динозаврите (според мен подходящо за деца от 6 до 12 години, за по-големи може да е малко скучно). В първия има скелети на всякакви животни, а във втория - реални макети на много животни, както и различни екрани с интересни въпросници за животните (повечето имат английска версия, т.е детето трябва да разбира английски), които бяха много интересни за нашите деца и прекарахме доста време в тази галерия. Имахме план да посетим и зоологическата градина в парка, но не остана време, имахме половин ден за мястото, а то направо може цял ден да си отнеме, особено с хапване на пейките в парка. Всички билети за деца (до 25 години) са безплатни, за възрастните всяка галерия е по 10 евро.
Като цяло сме много доволни от Париж - чисто, красиво, с много история (посетихме и музея на армията с гроба на Наполеон, понеже имаме любители на историята и там имаше много интересни предмети). Определно 3 дни не ни стигнаха и бихме се върнали пак.

Общи условия

Активация на акаунт