ПАРИЖ - 17

• 36 891
  • 792
  •   1
Отговори
# 285
Ще пристигнем по тъмно в Париж. Много ми се иска преди да отидем в хотела да видим Айфеловата кула светеща, тъй като не съм сигурна, че ще остане време друга вечер, а и сме само с ранички. Слизаме от автобуса на Porte Maillot, ще тръгнем към Триумфалната за да видим и нея и по принцип планът беше да хванем метрото към хотела. Той е на метро линия 1 и 8 около Gare du Lyon. Чудя се преди да си хванем метро 1 ако продължим по Шанз е Елизе дали се вижда от някъде  кулата? Гледам, че можем да отидем до нея пеша и после оттам да си хванем линия 8 към хотела, но се чудех дали ще я видим и без толкова приближаване.

# 286
Вижда се половината кула от площад Трокадеро, което е началото на Шанз елизе, но от другия край.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 17:45 от Bradley Cooper

# 287
  • София
Някой ползвал ли е малките влакчета за придвижване във Версай? Четох много лоши отзиви за услугата, вкл. безкрайно чакане и невъзможно качване. Принципно бих се отказала,  но синът ми е с двигателни затруднения и не съм сигурна, че няма да се измори прекалено.  Някой има ли преки впечатления от тях?

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 21:50 от annie13

# 288
  • София
Включвам се в темата, тъй като предстои посещение на Дисниленд, като ще отделим 4 дни и на Париж. От прочетеното резервирах airbnb в 8ми район, зад Триумфалната арка. Ще кацнем с Раян на Бове рано на 02.06, на 5ти вечерта, ще хванем нещо към Дисниленд, където ще спим пак в airbnb, близко до парка. На 08.06 след затварянето на парка, трябва да хванем нещо, за да се придвижим към Бове. Сутринта на 09 летим наобратно. Куцо е, че не намерих късен полет, за да го разгледаме и Бове, но такъв е животът. Някой, който е бил там, знае ли дали има автобус до летището от центъра на Бове? Евентуално разписание, защото четох, че е имало, но гуугъл мълчи по темата.
За Париж искаме- кулата разбира се, Лувъра, разходка по Сена, гробът на Джон Ленън. Иска ми се и Версай да видим. Ще се радвам на предложения и за други неща.

# 289
Прахът на Джон Ленън е разпръснат над Сентръл Парк,Ню Йорк.
Има автобуси от летището до града,но лично мнение не си струва времето.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 21:13 от Sause baus!

# 290
  • София
Прахът на Джон Ленън е разпръснат над Сентръл Парк,Ню Йорк.
Има автобуси от летището до града,но лично мнение не си струва времето.
T.e. такси ще е по-добрият вариант? Километрите не са много, но не намерих нищо за цените им.
И редактирам не Джон Ленън разбира се, а Джим Морисън ....

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 21:55 от rainy...

# 291
И такси става,просто в Бове няма нищо интересно.

# 292
  • София
Здравейте! Другата седмица летим за Париж, а аз все още не съм резервирала нощувки. От няколко дни прехвърлям букинг и вече съвсем се обърках. Търся нещо бюджетно (5 възрастни сме, т.е. 2 стаи ) предпочитам хотел, но гледам и апартаменти. При апартаментите не ми е много ясно как стоят нещата с тези депозити по 500е, които искат. Моля ако някой има опит да сподели(кога се плащат, кога и как се връщат тези суми, малко ми е притеснено-парите не са малко все пак). Спряла съм се на няколко хотела и апартамента, моля някой да сподели мнение за тях - на какво да се спра. За мен е важно местоположението, не търся лукс.
1. апартамент - CMG Ponthieu /Champs-Élysées
2. апартамент-CMG Réaumur / Bonne nouvelle
3. апартамент-CMG Voltaire - Petion
4. апартамент-CMG - Grand Boulevard - Poissonière
5. хотел - Hotel Havane Opera
6. хотел-Unic Renoir Saint Germain
7. хотел-Hôtel Reno!ir Montparnasse
8. хотел-Hotel Suites Unic Renoir Saint-Germain
9. апартамент-Marais Renard
10. хотел-Hotel Terminus Montparnasse.
Търсих в airbnb, но и там нищо бюджетно не си намерих. Има ли други сайтове от които правите резервации? Ще съм благодарна на всеки който ще помогне! Благодаря за отделеното време!

# 293
  • Бургас
Прахът на Джим Морисън е разпръснат над Сентръл Парк,Ню Йорк

Това кога? Той нали е погребан в Пер Лашез, не могат да му опазят гроба от фенове и фенки. Единственият с ограда Simple Smile Парижани от години протестири срещу тълпите там и искали да го местят, но таксата за гроба се плащала редовно и нямало основание.

# 294
Ха,за пръв път ми се случва да ме цитират и цитатът да не съм го писала аз!
Да Джим Морисън е в Пер Лашез.
В моя пост е Джон Ленън.

# 295
  • София
И ние другата седмица, живот и здраве, ще летим за Париж. Запазили сме този хотел, най-вече заради местоположението му.
https://www.hotel-cluny.fr/?lang=en
Програмата ще е много лежерна, в движение повечето неща ще ги мислим. В деня на пристигане, до настанявнето може би ще се разходим в Люксембургските градини, заради близостта до хотела, вечерта сме взели билети за Монпарнас. Следващия ден - сутринта Лувъра, вечерта Айфеловата кула...а през деня каквото ни видят очите. Трябва да намерим магазина на ПСЖ на Шанс Елизе, че пубера иска тениска Relaxed
 Другите дни ще дишаме парижки въздух, ако не е студено може корабче по Сена, но ще преценим там.

# 296
Благодаря на всички, които са писали в темите за Париж. Благодарение на цялата систематизирана информация планирах и осъществих една разкошна седмица в този невероятен град.

Няколко неща ми направиха впечатление и ще ги споделя за всички, на които им предстои посещение на Париж. Надявам се, че ще бъде полезно.

1.   Внимавайте с джебчийките в метрото. Ние станахме обект на „атака“, но се откачихме бързо, само защото се усетихме навреме и винаги внимавахме за чантите и джобовете си. Не такава бе ситуацията с доста други хора. За 7 дни срещнахме и вядхме десетки хора, които плачеха, че са им откраднати телефони, документи, пари. Схемата работи безотказно – 7-8 момичета на възраст от 6 до 12 години ви заобикалят в момента, в който се качвате/слизате в/от мотрисата и почват да ви говорят на английски, да крещят, да се смеят и да се бутат у вас, докато най-дребните ви отворят чантата или ви бръкнат в джоба. В момента, в който вземат нещо от вас, почват да си го подават по ръцете и се разбягват.
2.   Имайте едно на ум и с продължаващите транспортни стачки. Възможно е да няма RER за Версай. Ние се озовахме в такава ситуация и ползвахме някакъв влак U. Гарата бе трудна за ориентиране и доста неприветлива. Като добавим и един дебел французин, поставен на гишето на информация, който не говореше или по-скоро не искаше да говори английски ...
3.   На две места попаднахме на машини за зареждане на карти за метрото, на които менюто бе само на френски, другите езици, макар че ги имаше като опция, не се включваха.
4.   В момента се извършват доста ремонти, реставрират се и доста фасади на сгради, заради Олимпийските игри, които ще бъдат в Париж през 2024 година.
5.   Мястото ни за настаняване бе в близост до станция от линия 1 на метрото, изключително доволни сме от това – с тази линия се стигаше бързо до почти всичко.
6.   Лучената супа не ни хареса Grinning Но пък се влюбихме в палачинките. Grinning
7.   Разходката по Сена с корабче е добра идея да отпочинете за час и в същото време да видиге Париж от друг ъгъл.
8.   Началото на март все още е доста хладно – хубаво е да имате шал и шапка.
9.   За Версай е хубаво в раничката да имате нещо за хапване и вода. В градината има едно ненатоварено за този сезон място, на което можете да ползвате тоалетна и да си купите вода/кафе/сандвич. Le Grand Trianon e нещо, което можете да пропуснете.
10.   Монмартър е добра идея за купуване на сувенири – и като цена, и като разнообразие.

# 297
  • София
Някой ползвал ли е https://www.getyourguide.com/paris-l16/paris-skip-the-line-louvr … e-cruise-t349601/  ? Много атрактивна цена са сложили...

# 298
  • София
Благодаря на всички, които са писали в темите за Париж. Благодарение на цялата систематизирана информация планирах и осъществих една разкошна седмица в този невероятен град.

Няколко неща ми направиха впечатление и ще ги споделя за всички, на които им предстои посещение на Париж. Надявам се, че ще бъде полезно.

2.   Имайте едно на ум и с продължаващите транспортни стачки. Възможно е да няма RER за Версай. Ние се озовахме в такава ситуация и ползвахме някакъв влак U. Гарата бе трудна за ориентиране и доста неприветлива.  

9.   За Версай е хубаво в раничката да имате нещо за хапване и вода. В градината има едно ненатоварено за този сезон място, на което можете да ползвате тоалетна и да си купите вода/кафе/сандвич. Le Grand Trianon e нещо, което можете да пропуснете.
Дали случайно сте ползвали влакчетата във Версай? Ако да - какво ви е впечатлението? За колко време стигнахте с влак U до Версай? Далече ли е от гарата до самия дворец? А Grand Trianon защо не ви хареса?  Разгледахте ли Petut Trianon? Какво е мнението
ви за него?  Опитвам6се да преценя струва ли си ходенето до там.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 14:54 от annie13

# 299
  • Бургас
Sause baus!, ти си писала Джон Ленън, после rainy... го е редактирала на Джим Морисън, аз също така го разбрах и се разтревожих, че вече го няма в Пер Лашез Simple Smile И сега не знам - там ли е, не е ли.
На ул. Beautreilis 17 има къща, в която е живял и според някои исторически данни и аудиогайдове - починал. Не знам какво е ставало там, обаче хората от къщата дори са си сложили табела, че Джим Морисън не е починал там Simple Smile Явно няма оттърване от фенове.

Общи условия

Активация на акаунт