ПАРИЖ - 17

• 36 895
  • 792
  •   1
Отговори
# 510
  • ВАРНА
Здравейте! Кацаме на летище Де Гол и от къде може да си купим седмична карта  Navigo ? Може ли да ме ориентирате? Благодаря предварително!
Следвате табелите за RER B. Като стигнете до RER B, който ще се падне от ваше дясно, ще видите бюрата за продажба на карти.
Още инфо за RER B (за останалите линии на rer също важи) - всяко влакче си има име и спира на определени гари. Някои спират на всички гари до Париж, други  - не. Аз предпочитам да изчаквам по-бързите и директни влакчета. Май малко объркано го обясних Simple Smile Няма страшно. Няма опасност да се загубите в метрото. Вземете си и хартиена план за линиите на метрото и следете посоките.

# 511
  • Berlin
Google maps аз ползвам навсякъде в Европа за пътуване с градския транспорт. Много е удобно.
Ако искате да посетите катакомбите, следете онлайн сайта им за билети. Пускат за една седмица предварително само и тази седмица например вече няма, всичко е купено онлайн, на място не продават (защото онлайн са изчерпани…). Та ние не можахме да видим катакомбите. Миналата седмица в началото имаше билети за сега, но се чудих, чудих за коя дата… и не взех.
Монпарнас небостъргачът - не работи последният етаж (58, ще реновират сградата), само на 56 може да се разглежда, той е на закрито. Билетите за 2възр. + 2деца до 11г - 45евро на място.
Парк де Пренс - турът е Ок, но ако искате да купувате нещо от магазина - имаше опашка голяма, пускаха на групи в магазина, после опашката за касата беше половината магазин, влязохме и директно излязохме, искаме шал само... (за сравнение магазинът на Реал Мадрид в Сантяго Бернабеу е поне два пъти по-голям, с каси на 2 етажа, нямаше толкова голямо натрупване, въпреки че имаше доста хора, но все пак и Реал Мадрид е по-успешният клуб😂).
Много ми харесва в заведенията, че предлагат менюта с фиксирана цена - предястие, основно и десерт (или 2 по избор на по-малка цена). Засега посетихме 3 местенца, всички много приятни, в различни части на града. Менютата бяха 22евро, 33евро (+ аперитив), 41евро за 3 блюда. Отделно сме в някакъв район, пълен с малки ресторантчета, и се ориентирам с Google maps за ревюта и оценки.
Днес сме в Лувър и за вечеря планирам едно brasserie, което хазяинът ни препоръча.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 11:18 от abs

# 512
Входът е безплатен за деца, но с билети (на стойност 0 евро). Ще видите менюто когато изберете какъв достъп предпочитате. Копирам текста
Скрит текст:
*FREE ADMISSION PALACE : This rate applies, upon presentation of proof, to:
- Under 18s and European Union residents under 26,
- Holders of a Paris Museum Pass,
- Disabled people and the person accompanying them…
For a complete list of free and reduced admissions, please refer to the 'free or reduced admission' tab at the top of this page.
Във варианта с влакчето всъщност детския билет е само за влака, а за възрастни включва и двете неща.
Само още едно допълнение. Оказва се, че входа е напълно безплатен само за зимния сезон. От април, когато пускат фонтаните билета за младежи под 26г. е всъщност 10 евро Simple Smile

Цитат
*REDUCED RATE WITH FOUNTAINS SHOWS OR MUSICAL GARDENS : This rate applies, upon presentation of proof, to:
- Under 18s and European Union residents under 26,
- Disabled people and the person accompanying them…
For a complete list of free and reduced admissions, please refer to the 'free or reduced admission' tab at the top of this page.

# 513
  • Berlin
Тези фонтани и музики не са всеки ден, има дати кога са точно, кои дни от седмицата. През останалото време са нормалните цени. Т.е. увеличението на билетите е за тези дни с шоутата, а през останалите дни - редовните цени.

# 514
  • София
Да, така е за фонтаните. Ние взехме билети без тях и затова не обърнах внимание.
abs, много благодаря за препоръката за катакомбите - така и не съм ги посещавала досега и ще е чудесно ако оправя пропуска при това пътуване. Проверих сайта, в момента са публикувани датите до неделя и са разпродадени. В понеделник ли пускат следващата седмица? Имаш ли наблюдения?

# 515
  • Berlin
Ден за ден беше, т.е. ако днес е до 11.04, утре ще е до 12.04 и т.н. Сутрин рано проверявайте. Може би сега около празниците е по-натоварено (+стачките). Също отдолу пише кои са датите, за ориентация - https://www.billetterie-parismusees.paris.fr/content#
Сега виждам, че пише “ Booking is available for the next 4 days only due to tickets fraud”, преди, когато аз гледах, беше 7 дни. Даже вчера  ми даваше, че следващият ден с билети е 11.04.🤔 Исках да видя дали има last minute онлайн, докато бяхме на място, но нямаше.

# 516
Abs, вие сте в любимия ми квартал. Ресторантчетата са чудесни. Има и много хубави пекарни. Погледнах мястото ви за настаняване, много хубава локация. За съжаление за датите, които ме интересуват не е свободно, но съм го запазила в любими.

# 517
  • Berlin
Да, локацията е 🔝. Апартаментчето е много мини, от един нормален са направени 3 малки. За семейство с едно дете или две по-малки е Ок. На нас ни идва малко тясно. Ще пиша повече, като се приберем.

# 518
Здравейте! Имам един въпрос относно авотматичното чекиране (WizzAir). Направихме две отделни резервации за един и същ полет, като и за двете е избрана опцията “автоматично чекиране”. Видях, че на едната резервация имаме вече бордни карти, а за друга нямаме, но мога да чекирам ръчно. Някой знае ли дали ще стане евентуално автоматично и на другата резервация или да си го направя ръчно?

# 519
Здравейте, за датите, които ще сме в Париж няма налични билети в сайта на Лувъра, та сега се чудя дали ще има налични билети на място или да търся някакъв групов тур. 🤔
Някой попадал ли е в такава ситуация и успявал ли е да си купи билети на място?

# 520
Здравейте, за датите, които ще сме в Париж няма налични билети в сайта на Лувъра, та сега се чудя дали ще има налични билети на място или да търся някакъв групов тур. 🤔
Някой попадал ли е в такава ситуация и успявал ли е да си купи билети на място?
Аз видях хора, които си купуваха на място. Разбира се, въпрос на лична преценка е. Не обърнах внимание, дали беше дълга.

# 521
  • София
Да ви питам за шатъла на връщане от Париж (Бове).
Полетът ни е в 9.40 сутринта в петък. Шатълът за нето тръгва в 6.40 от Порт Майо и пристига на летището в 7.55. Това не е ли малко късно, не трябва ли да се качим на по-ранен шатъл? И можем ли, всъщност?

# 522
  • Русе
Можете да вземето всеки шатъл. На билетите няма дата и час. Бих препоръчала да вземете по-ранен, ако Ви е възможно. На Буве често има огромни опашки.

# 523
  • София
Мерси Simple Smile

Метрото сутрин е от 5.30, ако сме на Порт Майо около 6 (директно с М 1 сме там), около 7 и нещо да бъдем на летището, полетът е 9.40, би трябвало да се получи.

# 524
  • Русе
Разбира се че ще се получи, просто за да Ви е по-спокойно. Така или иначе няма какво друго да правите толкова рано сутринта. Доколкото знам метрото тръгва в 5.00часа.

Общи условия

Активация на акаунт