ПАРИЖ - 17

• 36 873
  • 792
  •   1
Отговори
# 150
Жаклин, страхотно пътуване ще се получи. Вземете си хотел в Латинския квартал. Много ще ви хареса. Малки ресторанти с меню, приятни кафета, много пекарни.

Здравейте,
дали е удобно да препоръчате някои конкретни ресторанти, може би с обедни менюта?
Благодаря предварително,
Здравейте. Не мога да препоръчам конкретен, ходили сме в няколко, но не си спомням имена. Последно бях в Париж преди ковид пандемията. Ние при разходките разглеждаме ресторантите/бистрата къде предлагат меню и съответно кои са пълни. Единия ден набелязваме, на другия посещаваме😀. Имаше хубави места по улицата успоредна на реката, преди да минете моста посока Нотр Дам. Купували сме си също сирена, вино от магазина, багети от пекарната и сме хапвали обяд в някой парк. Единият беше до Дома на инвалидите. Така направихме и във Версай, в градините.

# 151
Аз ша ям лучена супа и охлюви и някой кроасан и макарон, в Париж ми е простено всяко прегрешение 🤪😅🤭 С храна де🤭
Още не съм резервирала нощувки, мисля🤪

# 152
  • София
След дълго чудене, и аз като Жаклин, си подарих за РД билети за Париж, в средата на март. Само с дъщеря ми. Хотел запазихме близо до Люксембургските градини, тя е била там и има добри впечатления за квартала. За сега сме взели билети само за отиване, ще чакам по изгодни цени за връщане. Започвам да чета....да се ориентирам какво точно искам....Париж ми е мечта...дано на прага на 50-те да я осъществя.

# 153
  • София
Здравейте,
онзи ден писах с въпрос за билети за Айфеловата кула, сега пиша за Лувъра. Ще пътуваме в периода 9-13 април. Искам да купя онлайн билти за Кулата, Лувъра и Версай. За Кулата ще проверявам постоянно сайта и ще чакам дните преди пътуването.
За Лувъра вчера проверих - датите от 2 до 20 април са неактивни. Може ли съвет за там? Предполагам, че схемата с ТА е същата и предварително изкупуват билетите.
Благодаря предварително.

# 154
В момента излиза от 3-13 април като запълнени. Не знам как ги пускат

# 155
Здравейте,
Необходимо ли е предварително да се закупят билети за разходка с корабче по Сена или може на място. Ако е на място - от къде тръгват корабчетата?

# 156
За Лувъра купувах и аз миналата седмица, много бързо бяха свършили за часа, който исках. 9 април е Великден и предполагам седмицата след това е ваканция и за учениците във Франция.

# 157
  • Балчик
Зелената линия N oт Монпарнас до Версай покрива ли се от картата Навиго, доколкото разбирам да, но да не греша?
Нещо не мога да разбера за тази карта.
В сайта пише два вида- само две зони и всички зони. А тук четох за карта 1-4 зона. Може ли по-подробни разяснения? Благодаря.
Сметнах, че билетчетата ни ще са около 30 евра за 4 дневен престой. Заслужава ли си картата, заради удобството да купим веднъж и да забравим за транспорта. За ученичка 12 клас и студентка в България същите ли ще са цените на Навиго?

Доста неща ми се изясниха, променях маршрутите 3 пъти.
Заслужава ли си музеят на восъчните фигури и музеят на шоколада?

# 158
  • В офиса
Джемма, ще споделиш ли сегашния ти план?
На мен Париж все още ми е неинтуитивен и нелогичен за планиране. И списъкът ми с неща за виждане намалява все повече. Подозирам, че накрая ще останат само Айфеловата кула и музея д'Орсе. И ядене. Ще спим в Маре, така че последното ще го изпълним на 100%.
Някой да е бил на нощното шоу на фонтаните във Версай? А преди него има "Серенада", където костюмирани като във времето на Луи XIV те развеждат в 4 от залите.
Сетих се сега за нещо друго, което видях, понякога предпремиерно пускат представление в операта за млади хора до 28 години на цени от 10Е без значение местата. Докато ние сме там, това ще бъде Ромео и Жулиета.

# 159
  • Балчик
Да, разбира се. От дивана ми изглежда добър, но дали е така, ще разберем на място. Писала съм максимум, но сме 6 човека и не всеки ще влиза навсякъде.
Резервирахме хотел до кулата Монпарнас-  Arcadie от 24 до 27 юли включ. Та всичко написано изхожда от там.
Предварително мисля да купя и билети онлайн.

Приемам и съвети и забележки.

# 160
  • Варна
Здравейте,
Необходимо ли е предварително да се закупят билети за разходка с корабче по Сена или може на място. Ако е на място - от къде тръгват корабчетата?

става на място -  девет спирки sa
https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B1%D … ,y,bQo9QxYFOMc;mv:[[48.8652624,2.3664891000000003],[48.8455466,2.2891114]];tbs:lrf:!1m4!1u3!2m2!3m1!1e1!1m4!1u2!2m2!2m1!1e1!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:14

https://www.bateauxparisiens.com/

https://www.batobus.com/en

# 161
Здравейте, живот и здраве, летим в петък, аз и 2те ми деца тинейджъри. Запазихме airbnb до метростанция Вавин. Вчера купих билети за Лувъра и Айфеловата кула. С тези стачки все се притеснявам да не ни отменят полета и не смея да купя нищо предварително.
Питането ми е, в петък ще сме в Париж към обяд. Предвид мястото на квартирата, и че децата ще са уморени от ранното ставане, какво да планирам за първия ден? За събота съм решила free tour. из Париж и музея Орсе, неделя Версай, понеделник Лувър, вторник катакомби и Айфелова кула вечерта. Идеи?

# 162
  • Балчик
Някой знае ли какъв може да е проблема, не мога да платя през приложението на уиз билети. Получавам динамична парола от банката, но в приложението дава това. През сакта пък като стигна последна стъпка и кликна да се съглася с условията на уиз ме прехвърля към първоначална страница.

# 163
Джемма,
Не знам каква е тази грешка, но можеш да дадеш да платиш с банков превод, за да хванеш цената и до 48 часа трябва да се плати. Аз така направих и пуснах сумата през онлайн банкирането.

# 164
  • В полите на Витоша :)
Здравейте!
Бихте ли ме ориентирали в цената на трансфер от Бове до Париж? Опитвам се да си направя сметка дали си заслужава да дадем повече пари за полет с България Еър и да кацнем на ШДГ, ако придвижването от Бове до Париж ще изяде разликата от по-евтините самолетни билети на Уиз.
За първи път ще ходя и тепърва ще чета и събирам информация за придвижване, хотели, забележителности, сега всичко ми се струва много сложно и объркано.

Общи условия

Активация на акаунт