ПАРИЖ - 17

• 36 414
  • 792
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, визирам Айфелова кула, Нотр Дам,Лувър, Триумфална арка,Шанз Елизе,Опера,Монмартр и даже Версай Simple SmileДефанс е последна спирка на линия 1 на метрото, която ходи до всички тези места и съответно има връзка с другите линии за прекачане,.

# 676
Здравейте, визирам Айфелова кула, Нотр Дам,Лувър, Триумфална арка,Шанз Елизе,Опера,Монмартр и даже Версай Simple SmileДефанс е последна спирка на линия 1 на метрото, която ходи до всички тези места и съответно има връзка с другите линии за прекачане,.
 Много благодаря 💐💐💐
Редактирам .....
Нали основно на Английски се разбираме там?

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 13:24 от MiSs CApRiCe

# 677
Амииии ние бяхме с перфектно говоряща френски език/дъщеря ни/ и не се налагаше да говорим на английски, но мисля че няма проблем.Говори се английски език в Париж.........по-скоро е мит това че си говорят само техния френски.......пък и имаме ръце, крака все ще се оправим Simple Smile

# 678
  • София
С английски нямахме проблем.

# 679
Благодаря момичета 💐
А вярно ли е,че заради стачките повечето забележителности са затворени?
Къде мога да следя?
За Желязната дама има някакви свободни дати за Май,от сега ли да купя билети?

# 680
  • София
Нищо не разбрахме от стачки, а се върнахме преди броени дни.
За забележителностите следи сайтовете им. Ако прочетеш темата от първи пост насам, ще намериш отговор на повечето въпроси.

# 681
  • Berlin
И ние нямахме проблем с английския общо взето. На едно място обаче вечеряхме и много ме подразни сервитьорът - говореше на френски през половината време, ние на английски, разбираше ни, но не - френски… и троснат, бързаше за влака сякаш. Направо ми идваше да му заговоря на български, ама после ми вика “бай” като му оставихме щедър бакшиш (щото пък другият ни сервитьор си заслужи). 😡

# 682
Нищо не разбрахме от стачки, а се върнахме преди броени дни.
За забележителностите следи сайтовете им. Ако прочетеш темата от първи пост насам, ще намериш отговор на повечето въпроси.
 Четох,чета...съвсем се обърках 🫣
Най-голямо притеснение ми е това с отсядането и после транспорта там,кое къде и как 🤯
Или излишно се шашкам...

# 683
  • София
Метрото е изключително ясно и лесно обозначено – много трудно е да се обърка човек. Имахме проблем с транспорта само веднъж – когато отивахме към Версай, до там се ходи с rer, а не с метро, защото се оказа, че ремонтират част от спирките исе наложи да вземем такси. Съветът ми е като направиш план за забележителностите, от първи пост да видиш с какъв транспорт се ходи до тях и от къде да го вземете в зависимост от това къде ще отседнете.

П.П. Аз понеже четох две теми назад и беше абсурд да запомня всичко, та си водих записки като ученичка Grinning

# 684
И ние се върнахме преди броени дни,нищо не разбрахме от стачките,метрото е супер уредено и както ви писаха по-горе прочетете темите за Париж,няма страшно,много са любезни и отзивчиви францУзите/поне ние на които попаднахме/ грижат се за туристите........има си ред ,независимо от многото хора навсякъде.Ползвайте прИложение и като зададете от точка А до точка Б е много лесно........за колко време с какъв транспорт и т н.

# 685
То това е дилемата в момента,къде ще отседнем,като не ми е познато там,бръмна ми главата.
А това приложение какво е?

# 686
  • София
Гугъл мапс ще свърши идеална работа за целта.

# 687
Приложение-например гугъл мапс да се изчисли разтояние от точка до точка.

# 688
Ето,за нещо толкова елементарно изключих,нали ви писах,бръмнах 🤣😂🤣
Благодаря,че ме търпите момичета 💐

# 689
Ползвахме citymapper приложение.За настаняване горещо препоръчвам Дефанс, но ако намерите в Латинския квартал ще е перфектно.Пешеходно ще сте близо до забележителности и е много много приятно там.

Общи условия

Активация на акаунт