ПАРИЖ - 17

• 36 478
  • 792
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря. Много ми се искаше още от летището да купя, но нали кацаме на Терминал 1, а пък той е доста далече от всичко друго....ще търся в града. Надявам се на Auber да намеря, изглежда голяма метростанция/гара.

Взимате шатъла и за 5 минути сте на Терминал 2, откъдето да си вземете карта. Много е бързо и много по-изгодно, отколкото 11 евро за билет и после да си купувате карта от града.

# 661
Ако си купим карнет 10 билета може ли да се ползват от 4 човека или трябва всеки да си има такъв карнет? Правя аналогия с билетчетата в София, които можеше да се ползват само от един човек Simple Smile

# 662
Може един карнет да се ползва от 4 човека.

# 663
Нашият карнет беше зареден на пластика Navigo без снимки и на гише ни обясниха, че може да се използва само от един човек. Попаднахме и на проверка на билетите и картите в един от тунелите, докато сменяхме линиите на метрото - няма мърдане напред-назад и определено не виждам ако карнета е зареден на една пластика как точно ще се мине през проверката. Моята карта отказа единия ден наобяд да ми се отчете и се наложи да минавам през гише отново да ми я оправят. Пластиките без снимки са валидни за 10 години, безименни са, струват 2 евро и могат да се зареждат с всякакви видове билети и зони на автоматите. За младежи сега имаше уикенд промоция - 4.60 евро дневна карта за 1-5 зона.
Някой по-назад беше пуснал за сладкарниците на Cedric Grolet - един от най-известните майстори на кроасани (и много други неща). Две са, ние минахме в дъждовен ден и опашката беше около 50 човека. За уикендите и в хубаво време трябва да се предвиди между 1.5 до 2.5 часа чакане, ако иска да се купи, като няма гаранция, че ще има от кроасаните точно.
Някой питаше назад за Катакомбите. Купих билет предварително онлайн - никакъв вариант на място, връщат всички без билети. Впечатляващо е, но ако имате проблем със слизането и качването на стълби, както и вървенето в ниски тесни пространства - не е за препоръчване. Има хора от музе седят на някои места, както и дефибрилатори, но все пак. Няма никаква миризма, ако някой се притеснява (все пак това са телата на 6мл. човека умрели от каво ли не).
Качвахме се на Айфеловата кула 20ч - все още е достатъчно светло. Уцелихме студен ден, в който валя и нямаше никаква опашка за влизането, както и свободно на място имаше билети до 2рия етаж.

# 664
За картите видях, че не може да се ползват от повече от един човек заедно, но ако си купиш хартиен карнет явно няма проблем Simple Smile

# 665
За хартиените карнети писах,че няма проблем.

# 666
Хартиеният карнет означава да си купиш 10 билетчета наведнъж. Просто ако се вземат по отделно, струват 2.10 евро/брой,  а ако се купят 10 наведнъж, струват 1.90 евро/брой. Купувайки си 10-те билетчета, те са поотделно,  може всеки член от групата да се ползва билетче, независимо от другите.

# 667
Карнет от 10 билета заредени на пластика ми струваха 16,90+2 евро картата = 18,90. Недостатъкът е ясен - ползва само един човек.

# 668
  • София
На сайта на Триумфалната арка не виждам възможност за купуване на билети он-лайн. На място ли сте купували или аз нещо не се ориентирам?

# 669
  • Балчик
https://www.paris-arc-de-triomphe.fr/

Горе вдясно кликнете на знака билетче.

# 670
На сайта на Триумфалната арка не виждам възможност за купуване на билети он-лайн. На място ли сте купували или аз нещо не се ориентирам?
Има опция, на сайта горе вдясно. Купете си онлайн, за да сте сигурни че няма да чакате на опашки.

# 671
Понеже често се пита къде да се отсяда, да напиша отзив за Дефанс. Ние бяхме там, в хотел зад Дефанс Арена тъй като едната вечер бяхме на концерт  и реших, че най-добре да сме възможно най-близо. Зад залата са няколко хотела, пред Арената също има няколко и до гарата също има.
Квартала ми хареса много, всичко е в пешеходна зона, а където има улици трафикът е много слаб. Молът е много хубав, има заведения, голям супермаркет, аптека, топла точка, от където може да се купува готова храна.
Defense train station има метро, RER, влакове, има закусвални и други магазини, много е голяма.
С линия 1 за 15-20 минути си до Лувъра или кметството, а тази линия има и лесни връзки с всички останали линии на метрото.
Влакът на метрото след спирката Esplanade de la Defense  излиза на повърхността и в единия край на влака се вижда арката в Дефанс, а в другия Триумфалната арка, много е готино.

# 672
И ние бяхме в Дефанс......в Aparthotel Adagio La Défense Le Parc,чудесен персонал и обслужване.Дефанс е наистина превъзходен и много много удобен за придвижване както от Порт Майо така и до всички забележителности.15 минути от Порт Майо и 20 минути до Лувър.И от света на небостъргачите да преминеш в истинския Париж, който за мен е магия-безценно.Явно още ме държат емоциите от преживяното Simple Smile

# 673
  • Berlin
Аз си спомням, преди около 15г, когато за 1ви път ходихме в Париж, Дефанс беше в списъка със забележителности в книжката, която ползвах за гид. Може и още да е, но беше нещо като задължително да се види. Предполагам заради този контраст в архитектурата.
Ох, пак ми се ходи вече, че и Дисниленд няма да откажа.

# 674
Хайде и аз при вас 🙂
Събирам отзиви къде да сме в Париж,сега прочетох и мненията ви за Дефанс.
До кои точно "всички забележителности" имате в предвид 🙂
   Желязната лейди наблизо ли е?
Как се придвижвате в Париж,нужно ли е да се наеме частен транспорт?

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 12:30 от MiSs CApRiCe

Общи условия

Активация на акаунт