ПАРИЖ - 17

• 36 481
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
Ние се водехме по visitors trails - https://www.louvre.fr/en/explore#visitor-trails за основните експонати и май минахме почти всички известни (без Бийонсе пътеката) за около 3 часа някъде вкл. почивки и лутане.
Точно така и аз планирам посещението си. Това са 4 маршрута, в каква последователност ги следвахте?

# 646
  • Berlin
В малко разбъркана. 😂 Египет първо, но направо отидохме на мумията, защото това беше желанието на децата. После стаите на Ришельо, почти целият етаж видяхме, не само това в маршрута, после по Мона Лиза, пак най-основните по пътя избирахме. След това малко свободна програма и слязохме в подземието, да видим каквото е останало от крепостните стени.

# 647
А дали в самия ден сутринта рано примерно ще мога да се уреда за билети за Лувър? Както е за Айфеловата - докато няма, няма и изведнъж се появяват?…

# 648
Шедьоврите на Лувъра,Тайните съкровища на крилто Рисельо,Пъътешествие по Нил.
Приятна разходка!

# 649
  • София
В Лувъра и ние се водехме по visitors trails, но понеже бяхме с аудиогайдове, отне повече време. Поне за мен беше недостатъчно. Ако имаше двудневен билет, би ми бил идеален.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 16:08 от milenaka

# 650
Много благодаря! Изключително полезни съвети давате!
Избрах да ползваме седмични карти навиго за всички зони. Струва ми се, че 30 евро са чудесна цена за свободата да ползваме неограничено целия транспорт в Париж + транспорт до Версай, за времето, в което ще сме там. Моля само да ме ориентирате къде около Операта Гарние мога да купя такива.

# 651
Да за там времето все не стига.При първото ми ходене цъфнах рано сутринта,за да не са се напълнили още залите и право на топ експонатите.Даже с Мона Лиза бяхме пет-шест човека на сгледка.

# 652
  • Berlin
Аз купих карти Навиго от метростанцията до Лувъра. Мисля навсякъде в метрото би трябвало да ги продават (ако имат пластики). На друго място в града не съм търсила, а на Шарл де Гол има офис за разните му карти и билети.

# 653
Благодаря. Много ми се искаше още от летището да купя, но нали кацаме на Терминал 1, а пък той е доста далече от всичко друго....ще търся в града. Надявам се на Auber да намеря, изглежда голяма метростанция/гара.

# 654
  • Berlin
Погледнете тук (CDG T1/T3 Train Station Ticket Window) дали не ви е близо тази гара до Т1 - https://parisbytrain.com/paris-train-metro-week-pass-navigo-decouverte/?amp и дали не продават карти и там.

# 655
Здравейте, нашето приключение завърши. Изкарахме си чудесно. Пътувахме с уизеър и полетите бяха точно по разписание. За трансфер ползвахме Ивайло- много сме доволни. Посетихме Лувъра в 9 сутринта ни беше билета и пред Мона Лиза все още нямаше навалица. Всичко, което бях запланувала го изпълнихме без посещението на Опера Гарние, защото изтървахме работното време/ пихме дълго кафе в Галери Лафайет защото бяхме изморени. Кафето там беше 2,5 евро на шестия етаж. Гледката от терсата е страхотна. Орсе ми хареса повече . Там направо се качихме на последния етаж с ескалаторите , които са в дъното на залата от първия етаж в ляво. Има чудесна тераса и там , на този последен етаж са импресионистите и Ван Гог.Използвахме два карнета, от машинките ги купихме. Билет може да се купи и от шофьора на автобуса и струва 2.5 евро. За Версай ползвахме РЕР С,който е удобен. Хванахме го от Орсе. За влакчето във Версай искам да кажа, че не си  заслужава, защото не се движи в градините, а ги обикаля и нищо не се вижда от тях. Горещо препоръчвам този ресторант, но след 19 часа местата свършват и има опашка и  е нормално да се изчака за места https://www.google.com/maps/place/Le+Petit+Bouillon+Pharamond/@4 … 0142,18.12z/data=!3m1!5s0x47e66e1912516133:0xce059ce53ab78ca0!4m15!1m8!3m7!1s0x47e66e1f06e2b70f:0x40b82c3688c9460!2z0J_QsNGA0LjQtiwg0KTRgNCw0L3RhtC40Y8!3b1!8m2!3d48.856614!4d2.3522219!16zL20vMDVxdGo!3m5!1s0x47e66fa99fa5c445:0x6140f858499cb594!8m2!3d48.8630418!4d2.3485455!16s%2Fg%2F11b6_zt8cc Пожелавам на всички , които ще пътуват весело изкарване.

# 656
Ние бяхме в работен ден там - огромна беше. По-добре е, вместо да чакаш отвън на опашка, да си вътре и да разглеждаш, защото 1 ден определено не стига за Лувъра.
Здравейте
Ако се вземе онлайн билет колко горе долу се чака?

# 657
  • София
Ние чакахме не повече от половин час, защото първо се проверяват билетите, после се минава през секюрити проверка. Заставате на опашката, която е за хора с предварително купени билети. Примерно, ако сте за 10 часа, през опашката периодично минава човек от персонала и казва на тези, които са за 10 да минат напред и съответно пускат само тях. Ние бяхме за 10, застанахме на опашката в 9.45 и да сме влезли вътре някъде към 10.10 – 10.15.

# 658
  • Berlin
Първо е секюрити, после проверяват билетите, преди входовете на секторите, Съли, Денон и последния го забравих. Ние чакахме 2 минути да ни проверят билетите, защото уцелихме опашка, на която никой не се редеше и ни извикаха да направим още една опашка. Тъй че си е късмет колко ще се чака.

# 659
  • София
Мда, така беше. Обърках, защото отвън на опашката поискаха да видят билетите заради часа, но не ги сканираха.

Общи условия

Активация на акаунт