ПАРИЖ - 17

• 36 489
  • 792
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
ако ползвате много градски транспорт с карта е много по - ниска цената

# 631
  • ВАРНА
https://www.hotel-cluny.fr/
В Букинг не е наличен, резервирахме през сайта на хотела. На място си доплатихме и закуска по 7 евро на човек.

Много благодаря! Локацията е супер. Резервирах за нашите дати през юли Simple Smile

# 632
Благодаря за информацията на всички!
В 13ти район ще отседнем, не знам коя зона се води..
🤦♀🤷♀

# 633
  • София
Сетих се за малко страничен въпрос:
Знаете ли какви са ограниченията за коли в центъра? Защото ми направи впечатление, че в работен ден, в предполагаем час пик движението е доста слабо и масово са с колела. И, разбира се, въздухът е доста чист.

# 634
Аз за сега изобщо не слагам Монмартр в сметката за разходки, за сметка на Латинския и Маре, някак така го усещам, но ще видим на място.
Не съм активна в темата и не съм ходила от доста години, но за мен Монмартр, особено вечерно време, е най-хубавото място в Париж - и всъщност единственото, в което Париж ми се усеща като "Полунощ в Париж" на Уди Алън. Но не съм го посещавала с деца.

# 635
Някой по-напред беше писал, че билета за версай важи за метрото. Това означава, че мога да чекирам билетите (паспортите за възрастни и билетите на децата) без да ползвам билет за метро ли?
И нещо извън темата, но някой може да помогне със съвет - след много драми напуснахме апартамента от Airbnb и се налага да се преместим на място, което обаче има сериозна сума security deposit. Тъй като настаняването не е от човек, а селфсървиз, напускането също ще е така. Има ли нещо което да направя преди напускането, че не ми се влиза пак във филми с върнат / невърнат депозит. При евентуална некоректност на хоста имам предвид.

# 636
Билетите за RER, с който ще пътувате за Версай важат за метрото а не билетите за посещението на Версай.

# 637
Когато си купя билети за върха на Айфеловата кула с асансьор, директно там ли отивам или може да се разходя преди/след това и на второто ниво?

# 638
Можете да се разхождате навсякъде, асансьора за върха тръгва от второто ниво
Наслаждавате се спокойно Simple Smile

# 639
За Лувъра да попитам нещо - за днес например ми излиза, че има билети за целия ден. За 19 и за 20 обаче има по един час и като искам да запазя ми пише разпродадено. В деня в който искам да отидем ли да гледам за билети? Или да се надявам, че от място също ще може да купя?

# 640
  • София
На място може, но опашката е огромна. Предвиди 2-3 часа чакане.

# 641
  • Варна
На място може, но опашката е огромна. Предвиди 2-3 часа чакане.

Така е винаги по празници и уйкенди Sad
значително по спокойно си е по делнични дни - около 1/2 час , таман компанията да разгледа дютифри то Simple Smile

# 642
  • София
Ние бяхме в работен ден там - огромна беше. По-добре е, вместо да чакаш отвън на опашка, да си вътре и да разглеждаш, защото 1 ден определено не стига за Лувъра.

# 643
Ако искаш да видиш всичко (в което няма смисъл, но все пак) един ден няма да стигне. Но ако се подготвиш какво искаш да гледаш и си поиграеш с картите, се успява и за няколко часа. На нас ни отне точно два часа и половина и видяхме всичко от известните експонати и картини. Беше лудница и вътре, и отвън, понеделника след католическия Великден.

# 644
  • Berlin
Ние се водехме по visitors trails - https://www.louvre.fr/en/explore#visitor-trails за основните експонати и май минахме почти всички известни (без Бийонсе пътеката) за около 3 часа някъде вкл. почивки и лутане.
Вижте какво ми попадна в Инстаграм - сладкарница https://cedric-grolet.com/en/ - изглежда вкусно. Simple Smile Сложих си я в списъка със заведения.

Общи условия

Активация на акаунт