ПАРИЖ - 17

• 36 413
  • 792
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Според мен трябва първо да намериш място за отсядане и след това да търсиш информация за транспорта от/до забележителности.

# 691
Ползвахме citymapper приложение.За настаняване горещо препоръчвам Дефанс, но ако намерите в Латинския квартал ще е перфектно.Пешеходно ще сте близо до забележителности и е много много приятно там.

Изтеглих го,благодаря 🙂
Много го харесах този Дефанс,там търся.
А какъв е този "Латинския"
Според мен трябва първо да намериш място за отсядане и след това да търсиш информация за транспорта от/до забележителности.
Да 🙂

# 692
# 693
# 694
  • София
Хм, според тази карта излиза, че не сме били в Латинския, а в началото на 6-и, на границата с Латинския.

# 695
Нищо следващия път ще наваксате.
Усмивка

# 696
  • София
Ооо, да. Само като се сетя за ухаещите на масло кроасани, с които закусвахме (имаше пекарна на 15-ина метра от апартамента) и лучената супа (която съм решила да правя), и пак ми се връща Smiley

# 697
Момичета,Нантер ок ли е?

# 698
Не ….. и няма транспорт

# 699
Натер с скъпарско място,уреден е транспорта.
Изперете нещо по в центъра,за да не пътувате много.

# 700
Къде ,къде момичета
 🤯🤯🤯
Пюто?

# 701
  • Berlin
Ами от 1ви до 16ти район например, потърсете в Гугъл “Paris arrondissement” и ще се ориентирате.

# 702
Ами от 1ви до 16ти район например, потърсете в Гугъл “Paris arrondissement” и ще се ориентирате.
Цял ден с това се занимавам .....
Може утре да ми е ден 😂

# 703
  • На планетата Земя
Ето ти едно хотелче в центъра. Буквай и готово.

https://hoteldulevant.com/en/

# 704
Здравейте. Нашето приключение в Париж е към края си. Минавам набързо да кажа няколко неща, за които се чудех и питах, за да не забравя.
Батобус - страхотна опция, особено в хубаво време. В 10 без 15 ги бях изпънала моите на музея дОрсе, оказа се че 1-ва спирка е Айфел. На музея дойде към 10.25. На всеки 25 Мин минава следващо корабче, така че спокойно можеш да обиколиш всички забележителности отвън. Не слизахме на Айфел и на ботаническата, понеже ги бяхме разглеждали. За останалите 7 спирки ни отне 8 часа.
Версай - за малко да съжаля, че отидохме. Бяхме там около час преди влизането и искахме да влезем в градините. Докато се усетя да попитам ще можем ли да влезем пак и ми маркираха 3 от 4-те билета. Разгледахме двореца, а в градините влязохме през друг вход. Тогава се успокоих вече Simple Smile
За RER - разбрах какво значи, че билета от версай ще ми важи за метрото - просто няма чекираща машина между рер-а и метрото, а вратите са отворени и минаваш свободно.
Нощувки - ние бяхме 3 в 15-ти и 3 в 8-ми район. И на двете места ми хареса много. Латинския ми дойде една идея по-шумен, но зависи кой какво търси.
За стачките - не разбрахме по нищо кой и къде стачкува.
И не на последно място - пак за прочутата френска любезност (или може би парижка, не знам) … ами уникални хора, какво да кажа. Чувствах се като у дома си, без да знам думичка френски.
Благодаря на всички в групата за споделеното и за съветите.

Общи условия

Активация на акаунт