Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 038
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
m-angel, благодаря! Ще се консултирам с ендокринолог. Обикновено в другите хормони ли има проблем, когато е по-високо? За първи път изследвам TSH и нямам представа дали винаги е бил с такава стойност…

# 331
  • София
mommy22, при мен беше около 4, без отклонения в другите изследвания, самият TSH не е пречка, както казва m-angel. Консултирай се с ендрокринолог.

# 332
Момичета, виждам, че става въпрос за пролактин, и аз се върнах да видя, резултатите откакто започнахме при репро лекар, първо е било 600 и ми казаха супер ти е няма нищо, после е било 530, после 490, и накрая като го направих беше 235, без никакви лекарства, аз смятам, че е било високо през всичките времена? И никой не му обърна внимание... може би пречката идваше от там и си мисля,лекарите не се вършат достатъчно работата понякога.

# 333
На пролактина влияе изключително много стреса и дали изследването е правено правилно (в покой поне 30 мин преди пробата). Ендото каза, че за да има сериозен проблем (аденом и т.н.), стойността трябва да е два-три пъти над нормата.
Точно затова, препоръчват да се изследва поне 2 пъти и избягват да изписват лечение, ако не е фрапантен.

# 334
Джоди, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав и скоро да ви се сбъднат мечтитие! Nature Star2

Минзухар, Инофолик комби преди понякога по 2-3 аптеки ми се налагаше да обикалям, за да го намеря, и аз пиех по две опаковки на месец. Миналия месец нямах проблем, трябва ми и само една вече. Днес тъкмо планирах да ходя, та ще видя дали ще имам проблеми или не и ще пиша, ако съм го намерила.

Пълнолуние, Кактус, благодаря ви за предложените алтернативи! Heart Exl

# 335
Да се оплача и аз. Този месец изпуснах. Овулацията май ме изненада на 12 ден с прозрачно течение, а на 13 с болки в десния яйчник. Правихме опити на 13 ден покрай болките. А на 14-тия ден нямах никакви симптоми, а и ММ заспа рано и реших да не го будя. Не знам какво да мисля. Чакам си цикъла, пък да става каквото ще.
И аз съм с ТСХ 2.51 и не знам дали е нормално. Решила съм до края на март да правим опити и да почвам по лекари пак..

# 336
На пролактина влияе изключително много стреса и дали изследването е правено правилно (в покой поне 30 мин преди пробата). Ендото каза, че за да има сериозен проблем (аденом и т.н.), стойността трябва да е два-три пъти над нормата.
Точно затова, препоръчват да се изследва поне 2 пъти и избягват да изписват лечение, ако не е фрапантен.
Разбира се, в покой бяха правени всичките пъти. Главата не си чувствах, като беше високо просто усещах, че не ми е добре,сега ми е по-спокойно

# 337
Здравейте група. Simple Smile Имам син на 10 години и вече мислим за второ дете.
От миналата година планувахме бебе и започнах голямото ходене по гинеколози. Изпих много антибиотици....много поставях и локално с надеждата да се преборя с Ентерококите във влагалището. Всичко беше по антибиограма изпълнено докрай. Имах парене,сърбеж,понякога и подуване,жълто зелено течение.  Поддържам добра лична хигиена, от всяка хартия получавам сърбеж,както и от праховете...
Един от гинеколозите ми каза че няма смисъл да лекувам бактерията защото е била хронична вече,и направо да започваме бебеправенето.
И реших да отида в Плевен,при поредния гинеколог с надеждата да ме излекува от порочния кръг. Обясних му и той ми каза че докато не излекувам тези бактерии да не мисля за второ дете.
Пускам ви и последния резултат от влагалищния секрет.,.. Състояние междинно....според доктора е добре,че няма да пия антибиотик защото имунитета ми е сринат от антибиотиците и трябва да го повиша . Заради намалените лактобацили ми изписа Лактажин  ,Изопринозин за имунитета , Биозин пробиотик . Вземам и домашен сироп от бъз.
препоръча ми и да се ваксинирам със Stro vac,и по този начин по лесно ще се преборя с бактерията .
Моля някой ако се е преборил с това чудо да сподели как,за да се завърши порочния кръг

# 338
  • София
Аз чакам резултати от изследванията,които ми пуснаха в понеделник и се надявам всичко да е чисто и да хванем тоя месец благоприятните дни.
Имам някакво около овулационно зацапване ,отдавна не ми се беше появявало 😣 Сега баш на прегледа доктора го забеляза.

. tinna_st това е някакъв порочен кръг.
Аз се ваксинират с ваксината Гинатрен.
При мен няма изолирана конкретна бактерия,просто лактобацилите все са ми "редуцирани".
 В понеделник пуснах микробиология и ще кажа дали има резултат.

# 339
Здравейте момичета,

Не следих много темата тези дни, защото с нищо хубаво не мога да се похваля. Нямам цикъл от 13.12. Само зацапване. Последното се появи три дни след бебеправене. Преди това посетих ендокринолога. Каза да пия мио-инозитол, имала съм поликистоза по хормони, ако и да нямам кисти. АГ каза, че яйчника ми е кистозно увеличен. Ако не дойде 10 дни почвам пак дуфастона. За зацапването мисля да се опитам да отида утре, ако имам още, въпреки че нямам час. Много се притеснявам вече да не е ендометриоза или нещо по-гадно. Май месец правих цитонамазка и бях II група.  Милия пусна спермограма и не беше добра - oлигoaстeнoтерaтoзoocпеpмuя. От месец приема С-МЕН чисто профилактично (но не беше много сериозен, да е изпил 10 прахчета макс). Спазихме всички условия.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 08:13 от Lygia

# 340
lygia, "хубавото", че вече знаете че има проблема и при мъжа ти. Когато почнахме опити и ние смятахме, че не се получава заради СПКЯ при мен, ММ се оказа със същата диагноза като твоя. И за нас беше шок, той особено много тежко го прие. Отне ни някакво време, но свиквахме с идеята, че ще се наложи инвитро. Препоръчвам ти да направите и тест за ДНК фрагментация. Ин витрото се справя с мъжкия фактор с правилните техники. Остава да намерите причината за зацапването при теб и дано няма нищо сериозно!

bubble , стискам палци за добри резултати от изследванията!

# 341
Jo di Да ти е жив и здрав рожденика! 😊

tuti123 Не бързай да го отписваш месеца. При мен такова прозрачно течение се появява около 2,3 дни преди О (засичала съм няколко пъти с тестове и така разбрах, преди това си мислех, че това е деня на О). Надеждата умира последна, стискам палци и при теб да е така и да се е получило! 😊

# 342
  • София
Lygia, все пак сте една крачка напред с това, че знаете къде със сигурност има проблем. Стискам палци твоето зацапване да не е от нещо сериозно и в най-скоро време да се похвалите с успех!

# 343
lygia много съжалявам, мога да ти пожелая само кураж и колкото и да е трудно винаги има решение. 🙂🥰🤗
И при мен нищо ново, в петък ще пускам имунологични изследвания в Александровска болница.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 19:10 от Минзухар.12

# 344
Благодаря момичета и на тези, които ми писаха на лично! ММ засега го приема с доза чувство за хумор. Знам, че открит проблем е по-близо до разрешаване, но аз наистина не желаех инвитро и подобни по лични съображения. Все пак ще пробваме всичко - добавки, допълнителни изследвания, повторна спермограма.

Сякаш бях готова ако количеството е малко или скоростта не е много окей, но това, което най-много ме събори беше Морфологията:

Абнормална 99, Нормална: <1%

Просто всичко, всичко останало е много надолу Sad

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 11:04 от Lygia

Общи условия

Активация на акаунт