Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 30 574
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
Здравейте , момичета ! 😊
Не знам дали ме помните , от две години съм в тази група , но напоследък не съм много активна .
Включвам се с две новини в този студен януарски ден ⛄.

Днес имам Рожден Ден , ставам на 33 години и ви черпя виртуално по този повод ☺😊
Ограничения в парчетата няма , всеки да взима колкото му се хапва . 😁

Втората новина е , че ще ставам мама ☺, на едно ритащо 5 месечно момчеце в корема ми 💙.
Преди няколко дни мина и втората фетална  и с мъжът ми сме много щастливи .

Искам да пожелая на всички момимета в групата да не се отказват , защото светлина в тунела винаги има .
Минах през : Хистероскопия , цветна снимка , хормони , изследвания , тромбофилия , ендокринолози , имунилози , смяна на клиника и два аборта и още много изследвания  , но вече гледам да не ги помня .

Пожелавам на всяка една бъдеща мама в тази не лека битка , успех !
Не сте сами ! ❤
Заедно сме,  и това ни прави по- силни 😊

Blue Heart Честита Blue Heart да си Жасмин Blue Heart

Виж при теб как Христовата възраст се е оказала времето на благото Чудо Blue Heart

Много ми стана хубаво за теб, много! Flowers Hibiscus Лека бременност до здрав и щастлив финал Flowers Four Leaf Clover

# 91
Жасмин, честито и от мен и рожден ден и другото Flowers Hibiscus, наминавай!

Я,видях и Одри Simple Smile.Не знам от кога си тук.

Канторионче Yellow Heart, то и аз не знам, уж само отговарях на въпроси за ИР и прочее и взех та се включих неусетно без да съм се включила като хората Simple Smile
Така са ни и плановете за второ, ще я видим тази работа Simple Smile

Което пък ми напоня:
Jakito, потенциално високата захар и инсулин, които могат да се открият след обременяване, дават отражение върху качеството на половите клетки и организма като цяло, така че, аз мисля, че би могло да влияе върху шансовете за збаременяване. Но на мен самото обременяване ми понесе доста зле като тип изследване и може би първо бих си пуснала гликиран хемоглобин, който е по-щадящ и ако там излезе нещо съмнително, тогава и обременяване. Simple Smile

То хубаво гликиран хемоглобин да пусне, ма тва никак няма да и даде информация дали инсулинът е висок. Мен ако питаш прави си натоварването, това че на някой му е станало лошо, не значи че всеки ще му стане лошо. Или поне захар и инсулин на гладно пусни след поне 10 часа в които не си яла и вечерята да не е била две пици и десерт торта.

# 92
  • София
Ще ви кажа едно трикче за да не ви става гадно при ОГТТ. Веднага след третото взимане на кръв, хапвате нещо въглехидратно мазно. Примерно баничка, сандвич. Аз хапнах принцеса с кайма, в болницата където правих имаше столова. Чувствах се съвсем нормално след това. На първото взимане (преди 10г)не ядох и щях да припадна. Четох го по американските форуми и наистина работи

# 93
Жасмин, честито и от мен и рожден ден и другото Flowers Hibiscus, наминавай!

Я,видях и Одри Simple Smile.Не знам от кога си тук.

Канторионче Yellow Heart, то и аз не знам, уж само отговарях на въпроси за ИР и прочее и взех та се включих неусетно без да съм се включила като хората Simple Smile
Така са ни и плановете за второ, ще я видим тази работа Simple Smile

Което пък ми напоня:
Jakito, потенциално високата захар и инсулин, които могат да се открият след обременяване, дават отражение върху качеството на половите клетки и организма като цяло, така че, аз мисля, че би могло да влияе върху шансовете за збаременяване. Но на мен самото обременяване ми понесе доста зле като тип изследване и може би първо бих си пуснала гликиран хемоглобин, който е по-щадящ и ако там излезе нещо съмнително, тогава и обременяване. Simple Smile

То хубаво гликиран хемоглобин да пусне, ма тва никак няма да и даде информация дали инсулинът е висок. Мен ако питаш прави си натоварването, това че на някой му е станало лошо, не значи че всеки ще му стане лошо. Или поне захар и инсулин на гладно пусни след поне 10 часа в които не си яла и вечерята да не е била две пици и десерт торта.

Може ли да ми кажете в коя лаборатория в София мога да го направя натоварването и трябва ли да закупя преди това от аптеката глюкоза? Благодаря предварително

# 94
Момичета, пускам ви позитивна енергия в темичката. 🧿
Пожелавам ви тъмните облаци да се разсеят и на вашия небосклон да изгрее топло и усмихнато слънце! Прегръдки и целувки от мен! 🙂

# 95
  • София
Jakito във всички лаборатории. Аз мога да ти препоръчам в лабораторията на Щерев, събота някоя да идеш, тогава е спокойно там, има дивани да си лежиш удобно и храна после от където да си вземеш. Глюкозата се купува от аптеката,струва левче

# 96
Jakito, аз последните ги правих в Надежда, също събота и на национален празник, че да няма много хора - подобни удобства, понеже изследването трае 2 часа и не трябва да се движиш почти никак през това време и е хубаво да има къде да си чакаш. Особено сега зимата.
Не съм купувала глюкозата те ми я дадоха, в Цибалаб също я дават, провери на мястото, което избереш дали трябва да си купиш.

# 97

Което пък ми напоня:

Момичета, извинявам се, ако съм подвела някой с мнението си, не е било с такава цел. Съгласна съм с Одри, че обременяването е по-точно и сигурно.
Мацето, много полезен съвет, със сигурност ще го пробвам следващ път. Yellow Heart

# 98
Здравейте, момичета!
Изключително сме притеснени, вече няколко дни не можем да осмислим какво ни се случва. В началото на седмицата, поради факта, че вече една година не мога да забременея, направихме цветна снимка на тръбите ми и разширена спермограма на мъжа ми. Резултатът: една запушена тръба и друга, която много слабо е пропуснала от контраста. Спермограмата на мъжа ми също не е цветуща. Изписаха му добавка за 3 месеца ПРО-фертил, а за мен докторът каза, че следващия месец ще трябва да се подложа на лапароскопия, но не разбрах точно за какво… толкова притеснена бях от резултатите… Като каза, че ако след операцията няма резултат, ще трябва да кандидатстваме за ин витро. Sad Можете ли да ме посъветвате дали има смисъл от тази операция, както и дали може да бъде подобрена спермограмата на мъжа ми Sad Или направо да си кандидатстваме за ин витро и да не губим време?
На 25г съм, а той е 2 години по-голям. От няколко месеца правя тестове за овулация - всеки месец си имам, два месеца подред мерих БТ всяка сутрин, но това сега ни дойде като гръм от ясно небе.. Сън не ме лови от притеснение..

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 00:33 от GabrielaM

# 99
Габриела, аз ще се включа откъм мъжкия фактор. Моя мъж в началото беше с 4% морфология и на следващия месец вече беше 1%. Пиеше същата добавка в рамките на 4 месеца и чайове предписани от лекар, подобри се до 6%, но си остана с астенотератозооспермия. Ние кандидатствахме по фонда с мъжки фактор, като в последствие имаше и проблем с яйцеклетките, но това е друга тема. Мисълта ми беше да те успокоя и аз като теб след като казаха за ин витро се сринах, но след 1вия опит нямах търпение за 2ри. Дори когато се подобриха показателите му и доктора ни посъветва за инсеминация - ние отказахме и си действахме 2ри опит ин витро. Няма нищо страшно в това. За женската страна другите момичета ще се включат с повече знания, но не се плаши дори да стигнете до там, важен е крайния резултат. Психиката влияе на всичко, както и при мъжете. След 2рия опит съм бременна в 8ми месец, като 1вия дори не стигнахме да оплодим яйцеклетки.
Знам как се чувствате като попарени, но нещата ще се оправят - имайте вяра. Пожелавам на всички тук най-ярките 2 черти и най-пухкавия розов финал ❤️❤️❤️

# 100
Благодаря! Значи все пак ще опитаме няколко месеца с тази добавка и ще видим как ще се повлияят резултатите му. Много е успокояващо да прочетеш, нещо такова… Знам, че много семейства се сблъскват с репродуктивни проблеми. Очаквах, че има голяма вероятност да се открие проблем и при нас, но въпреки това бях направо в шок.. Поревах си няколко дни все едно някой близък се е споминал и не мога да осмисля защо се чувствам по този начин. И щом сега съм толкова разочарована, не ми се мисли какво ще е чувството след неуспешен инвитро опит. Искрено съчувствам на всяка жена, която се бори за рожбичка и се надявам всяка в най-скоро време да види мечтаната втора чертичка!
Ще се радвам, ако някоя се включи с насоки за тази операция.
Скрит текст:
Габриела, аз ще се включа откъм мъжкия фактор. Моя мъж в началото беше с 4% морфология и на следващия месец вече беше 1%. Пиеше същата добавка в рамките на 4 месеца и чайове предписани от лекар, подобри се до 6%, но си остана с астенотератозооспермия. Ние кандидатствахме по фонда с мъжки фактор, като в последствие имаше и проблем с яйцеклетките, но това е друга тема. Мисълта ми беше да те успокоя и аз като теб след като казаха за ин витро се сринах, но след 1вия опит нямах търпение за 2ри. Дори когато се подобриха показателите му и доктора ни посъветва за инсеминация - ние отказахме и си действахме 2ри опит ин витро. Няма нищо страшно в това. За женската страна другите момичета ще се включат с повече знания, но не се плаши дори да стигнете до там, важен е крайния резултат. Психиката влияе на всичко, както и при мъжете. След 2рия опит съм бременна в 8ми месец, като 1вия дори не стигнахме да оплодим яйцеклетки.
Знам как се чувствате като попарени, но нещата ще се оправят - имайте вяра. Пожелавам на всички тук най-ярките 2 черти и най-пухкавия розов финал ❤❤❤

# 101
Момичета, днес отново изпаднах в криза от рев.
Просто няма човек до мен дето да ме успокои освен ММ, да той е по-важен, но мама е със супер детински акъл, просто аз и споделям след няколко месеца  ако още не се случат нещата, стъпката е инвитро, след всички мои куп споделени неща, накрая ми задава един друг въпрос дето не е свързано с това,нулева подкрепа от човека дето най-много желая... Точно заради такива неща си изтрих и приятелките, до себе си не оставих никой, точно в такива времена се вижда кой какъв е... не мога да обясня тежестта ми... Постоянно пиша тук, и вас ви притеснявам, но няма на някой дето да мога да споделя тези неща🥹 побърках се тотално... Процедурата инвитро г/д колко излиза като цена? Започвам да събирам парички🫠друг начин не виждам

# 102
Светослава, горе главата момиче. Последните ти изследвания на хормони изглеждаха в норма, имаше положителен тест за овулация (ако не се бъркам). Като се следи овулацията, най-добре с лекар, ще станат нещата. Имаше ли мъжки фактор при вас?
Иначе, ако не покривате изискванията на фонда, вариант са 4 инсеминации и ако те са неуспешни може да кандидатствате по фонд. Пак са си пари, не мога да кажа точно колко, някои хора тотално отричат инсеминациите, но пък имам близки, които имат дете в следствие на една единствена инсеминация. Така че варианти има преди инвитрото, а дори и да се стигне до там, важен е крайния резултат.

# 103
  • София
Светослава, горе главата! Всяка от нас изпада в подобни ситуации. ММ също не каза нищо като му споделих, че вариантите са стимулации и после инвитро. Обяснила съм подробно какво се очаква от всеки един като изследвания. Не се дърпа на графика ми за обичане, но не казва нищо на тема инвитро. Дразня се, виждам колко се радва на малки деца, знам, че иска да имаме още едно, но нищо не казва. Та в такива ситуации дишам дълбоко и си намирам занимание, което ме разсейва - подреждам вкъщи, чистя, пазарувам /понякога само си харесвам някакви неща, не стигам до пазар/.

# 104
Светослава, горе главата момиче. Последните ти изследвания на хормони изглеждаха в норма, имаше положителен тест за овулация (ако не се бъркам). Като се следи овулацията, най-добре с лекар, ще станат нещата. Имаше ли мъжки фактор при вас?
Иначе, ако не покривате изискванията на фонда, вариант са 4 инсеминации и ако те са неуспешни може да кандидатствате по фонд. Пак са си пари, не мога да кажа точно колко, някои хора тотално отричат инсеминациите, но пък имам близки, които имат дете в следствие на една единствена инсеминация. Така че варианти има преди инвитрото, а дори и да се стигне до там, важен е крайния резултат.
Да, аз бях с тестовете за ову...
Миналата година август месец имаше лека стимулация с кломен и забременях но не се задържа след това пробвахме инсе и от него забременях видяхме положителен тест но отново не се задържа и доки ме изпрати на генетични тестове и излезна тромбофилия, кариотип също пуснахме слава на Бога там всичко е наред, след това не мога да забременея, Март месец изкарах ковид,тотално ме побърка. Септември бяхме на цветна снимка тръбите бяха проходими. Всичко беше наред.

Общи условия

Активация на акаунт