Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 032
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Lygia  не се отчайвай,в днешно време няма мъж с идеална спермограма.
За щастие това са променливи величини.
Ще ви изпишат сигурно витамини,спорт ,антиоксидантни,ако мъжа то работи на компютър,не трябва да си го държи в скута и.т.н.

# 346
Lygia, за спермограмата не се тревожи. Съпругът ми е със същата диагноза, а аз вече веднъж съм забременявала естествено. Каня се и втори път това да стане Grinning

# 347
Lygia, за спермограмата не се тревожи. Съпругът ми е със същата диагноза, а аз вече веднъж съм забременявала естествено. Каня се и втори път това да стане Grinning
И аз вярвам, че се оправя с добавки.. и на моя мъж беше зле сперпограмата, но се възстанови с добавки

# 348
Само да добавя, че никога не е пил никакви добавки. Репрото си има негова теория, на която се доверихме.

# 349
И аз вярвам, че се оправя с добавки.. и на моя мъж беше зле сперпограмата, но се възстанови с добавки

Здравейте, може ли да споделите добавките, ако не е проблем?

# 350
Само да добавя, че никога не е пил никакви добавки. Репрото си има негова теория, на която се доверихме.
Замиси какъв е бил точно проблема Simple Smile

# 351
m-angel, ще съм ти благодарна ако споделиш теорията на репродуктивния ви, може и на лични ако прецениш.
Нашата репродуктивна още от началото ни каза да не очакваме голямо подобрение на нещата. ММ пи добавки и витамини 6 месеца, отделно, комбинирани, различни варианти, но по-хубава спермограма така и не видяхме, а и в нашия случай има много висок процент ДНК фрагментации. Мъжът ми не пие, не пуши, вероятно застоялия начин на живот оказва някакво влияние, но едва ли е единствената причина.
Все пак за мен е успкоително да чета истории като на m-angel и Светослава, при чиито мъже е имало подобрение. Lygia, дано и при мъжа ти се пооправят нещата, щом в момента инвитро не е опция за теб!

# 352
Аз също съм споделяла, че с добавки поодбрихме СГ на половинката. Стартирахме с 1% морфология и след няколко месеца вече показателите са в норми. Но не сме следяли много фрагментацията. Последната беше наред.

# 353
При нас също мъжа ми имаше подобрение. Първия път морфология 4%,на следващия месец беше 1%, когато правихме 2рия опит ин витро вече беше на 6%. Нашия репро също казваше, че няма да има подобрение, а накрая сам каза, че е възможно и по нормален начин или инсе да стане. Моя мъж пиеше профертил 4 месеца и малко, намали алкохола или по-скоро бирата понеже много обича, ядеше много зеленчуци и и смени бельото с по-голямо и широко. Изписани му бяха и билки за чай, ще споделя рецепта, но важна е консултация както с репро доктора, така и с уролог!

# 354
Здравейте и от мен Simple Smile Включвам се и аз в тази хубава тема, надявам се да имаме скоро успех, пожелавам го и на всяка една от вас в групата! ♡
Ние сме на 26г., заедно сме от 9 години и никога не сме си мислили, че ще имаме проблеми със забременяването. В началото се пазихме, защото бяхме малки училище, университет и т.н., но преди година и половина се оженихме, нанесохме се в наш апартамент, работим и преди 2 години започнахме с опитите. В началото не обръщахме внимание, че не се получава. Мъжът ми работи на кораб и съответно го няма по 4-5 месеца, 3-4 си е тук и нямаме плътно опити примерно 1 година да не се получава. Но на един контролен преглед преди година и половина се установи при мен ендометриозна киста около 4 см (която поне не е растяла с времето). От там последва изчитане и гледане  на всички статии по темата, следих я през този период. Прибрахме по естествен начин,но не се получава. Оказа се, че задържам фоликули, така наречения Луф синдром. Аз съм от Варна, тук ходих при няколко лекаря, в София и онзи ден последно и в Тутракан. Повечето ме съветват операция, за да махна кистата и след това опити, но аз се притеснявам. Хубавото е (зо някаква степен), че имам и поликистоза и имам добър яйчников резерв (последно лятото беше 9). Правихме проверка на тръбите с пяна при Калчев ноември месец и в началото не пропускаха добре и двете, след това лявата пропусна при втори опит, но ни даде 2 3 месеца естествени опити и да преминаваме към инвитро. Никога не съм си представяла, че може да ми се наложи да преминавам през инвитро процедури или през подобни ситуации като теци през последните 2 години. Не знам защо се получиха нещата по този начин, може би много се промених около ковида, много се притеснявах да не се разболее някой мой роднина и да не се случи най-важното, стресът мъжът ми като е на кораб, изкарах и аз два ковида, имахме финансови проблеми, не знам каква е била причината, но сега трябва да оправяме положението. Спормогламата ни е в норма, въпреки че е от миналия май месец, сега скоро ще пускаме пак. Вчера бях на поредния преглед, докторката каза да спра с омагьосания кръг и да се оперирам или инвитро. Говорихме за инвитро на естествен цикъл, тоест без хормони, да ми извадят моята яйцеклетка и да пробваме по този начин. Шансът е по-малък, но ми каза,че реално ми трябва една яйцеклетка за бебе не 7-8. Обсъдихме и може би така ще действаме вече следващия месец. Ще трябва да си направим всички предварителни изследвания. Дано да има успех. Казаха ни, че няма смисъл от инсеминации щом задържам фоликул и не се пука.
Чудя се в коя болница да правим инвитрото, всички ме съветват да бягам от Варна. Много харесвам доктор Калчев в София, но разбрах, че той не прави вече инвитро, а препраща към Малинов. За Тутракан съм чувала много хубави мнения и имат висока успеваемост в процедурите. Аз бях при доктор Богомил Бойчев. Трябва да решим къде ще пробваме. Имаме час на 6.02 при доктор Калчев, но се чудим дали изобщо да ходим, защото ще ни каже същото. Ако правеше инвитро на сто процента щях да се доверя на него, но в този случай ще трябва да обмислим. Имам и тромбофилия.
При нас е същата картинка с роднини и приятели и постоянните намеци за бебе, забременяване и така нататък... много е болезнено и ми се къса сърцето вътрешно, но външно разбира се се усмихвам. Повечето не приятели вече имат бебета и може би ние сме от последните. И ние имаме така от един месец заедно и вече бременни... Не мога да си го обясня... Аз имам и приятелки с 3 аборти, пушат пият, взимат наркотици и вече имат бебе, а аз пия само вода, не пуша и се храня здравословно и накрая... Даже понякога се шегувам с мъжа ми, че ще започна да пия и да взимам наркотици, за да мога да забременея и аз най-накрая... От роднините знаят само моите родители, но той настоява да кажем вече и на неговите, сигурно ще се наложи, но не искам да ме гледат като прокажена и да ме обдъждат и коментират ... неговата леля имаше проблеми и забременя инвитро с ДЯ от много опити и те не спряха да я обсъждат и да се подиграват...
Извинявам се за дългия пост, но вярвам, че ще получа подкрепа и ще се чувствам добре при вас. Пожелавам отново положителни новини на всички в групата! ♡

# 355
Добре дошла, Габи. Бих опитала за час и мнение в Тутракан. Наистина много ги хвалят, а ще ви е по-удобно там с пътуването в сравнение със София. На естествен цикъл си е поне 3-4 пъти месечно прегледи. За ембриолозите и т.н. не знам, прочети мнения. Успех!

# 356
Lygia, спермограмата в репродуктивна клиника ли я правихте и по критериите на Крюгер ли е? Понеже на нас такава ни искаха и показателите бяха по-различни: количество, pH, % с дефекти и т.н. После имаше и антиспермални антитела, които отделно изследвахме.
Както Gabriela9 писа, че трябва 1 яйцеклетка, така трябва и 1 сперматозоид. Мъжът ти има милиони в еякулация, важно е 1 да свърши работа и да си намери пътя.

Момичетата с IVF могат да споделят, но доколкото съм проучвала с мъжки фактор минаваш по бързата опашка за фонда за финансиране без да правиш инсеминации, а например ПКЯ при жената изобщо не признават и не финансират като диагноза. Така че може да се поинтересувате и да задвижите нещата. Аз съм убедена, че с добавки и със спокойствие ще се случат нещата, но тази травма и шок в момента знам каква е. Ще се случат нещата, виж колко момичета сме минали през това успешно Simple Smile

# 357
Добра дошла, Габи! Дано да не се задържаш дълго и скоро да ви се получат нещата!

Благодаря ви много момичета! Извлякох си много полезни съвети и добрите ви примери ми вдъхнаха много вяра и кураж.

АГ ни изписа проксид. Може да добавим и витамин Е и витамин C, ако не влизат в състава на проксида. Сега тепърва ще разучавам. Ще погледна и за тези чайове които Mrvv предложи. (Mrvv, може ли само да пишеш какво е това: D.N. I и S. в рецептата за чая?)

Ще повторим спермограмата в друга клиника. Не е правена в обикновена лаборатория, в болница е пускана, където лекаря при когото ММ ходи преглежда, но разбрах за по-добри опции като Геника и тн.

m-angel, много ще се радвам ако споделиш (може и на лично) какво ви е посъветвал вашия репродуктивен специалист?

Имаме записан час за уролог по друг повод (бъбрек), но определено ще споделим за този проблем.

Относно спорт, храни всеки съвет, който са ви дали или успешно сте приложили ще ми е от полза! Пушене, пиене така или иначе не практикуваме в големи количества.

Просто веднага ни пратиха в Турция или Надежда и тн., но все още искам да дам шанс на спермограмата да се подобри + шансът, че може да не е направена по най-добрия начин и на най-доброто място. Изписаха ни добавките, но според мен колкото да не си тръгнем без нищо, но други добри съвети, така и не получих - само тук, а всяко малко нещо помага. Извинявам се, че ви занимавам с това, но само с вас мога да споделя. Днес ММ вече е в малко по-мрачно настроение и се опитвам да го разсея. Отделно надявам се да сме си полезни едни на други.

Вярвам, че Бог ще ни даде детенце. Просто трябва вяра.

# 358
  • София
Lygia, ние напоследък нямаме много време за спорт, но гледаме по възможносст всеки ден да имаме 1-1.30ч разходка, обикновенно след работа с детето правим кръгче на парка.
Към витамините може да добавиш и Омега 3 - моята репро препоръча към останалите витамини и добавки.

# 359
  • София
Lygia преди да почнете да купувате добавки за ТМ, посетете андролог в репродуктивна клиника, нещата които се изписват зависят от много неща, мм имаше съвсем леки отклонения и пие по шепа три пъти на ден, но андролога направи оценка, куп изследвания, придружаващи заболявания и чак тогава изписа добавките.

Общи условия

Активация на акаунт