Новата година ще ми донесе дълго чакано дете ! ~бебеправене 410~

• 31 028
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
bananovolisto, и аз взимах почти същите добавки за АМХ, но за жалост при мен и той, и антралните намаляха. Пожелавам ти успех от сърце!

Рейче,със сигурност и генетиката има значение. Аз за себе си сглобих дозите и добавките ,които да приемем,както и ти си направила. Общо взето е проба-грешка и следене на кръв и на ехограф. Големи нерви и много пари,да не се лъжем.. Намалих и аз въглехидратите,от силови минах на кардио,а силовите ми станаха леки такива,веднъж в седмицата. Така или иначе последните 4 години спортувах по 5 дни в седмицата за поне час. Взимам и зелении на прах. Не мога да кажа кое точно е помогнало  и дали е комбинация от фактори. Иначе съм на 35.
Това с добавките наистина трябва да се инвидуализира според проблема, за да не се предозира и натрови организма. Например за ИР кардио тренировките са доста противопоказни, по-добре влияят йога,пилатес. За щастие, има доста инфо за четене. При мен помогнаха разходките сутрин по 30 мин-час.
А относно многото пари за добавки,  не съжалявам за нито 1 лев. Първо, те повлияяха директно на здравето на мен и ММ и ми позволиха да карам супер безпроблемна бременност с оптимални нива на витамини.
Второ, тръгнеш ли по пътя на безплодието, те чакат хиляди изследвания, скъпи лекарства, процедури,прегледи. Освен тях, това е доста времеемко, излизаш от работа, губиш време, пари. Психиката ти страда, подлага се на тест връзката с партньора.
На фона на всички тези неща, добавките са най-евтиното, най-щадящото и здравето, и психиката. Наясно съм, че има по-тежки проблеми, за които добавките са загуба на пари и не са универсално решение, но за по-леки отклонения са доста добро и евтино решение.
S.G.C., аз процедирах по абсолютно същия начин като теб!

# 376
svetlozara98, абсурд е в толкова ранна седмица да те гледат с коремен ехограф, само вагинален би доказал какво се вижда. Намери си друг лекар. Сигурна ли си за датата на овулацията? Ако е била по-късна, нормално няма да се види ембрион. Някои чак в 7 г.с. го виждат, има жени с дълъг цикъл. Но със сигурност ходи на още едно мнение.
Ligya, на колко години сте ти и мъжът ти? ММ също беше с морфология 1,5 % на първата спермограма и 3% на втората. И двете са правени в репродуктивни клиники. Пи добавки няколко месеца, но пак стигнахме до инвитро.  Ако сте още млади и не бързате, пробвайте да пие добавки и да си подобри кг, начин на живот, да се провери за диабет ( при нас това се оказа причината), но ако сте вече на възраст или искате по-бързо да се случи, не разчитай много на естествено забременяване с тази морфология. Не че не може да се случи, но шансът е минимален. И аз така се надявах, че видиш ли ще стане, ама....пак отиваме към инвитро. Не си губи времето,, освен ако не сте на по 20-25 г. За съжаление фактора време и възраст се отразява на Яйцеклетките и при мъжете има голям шанс нещо да се подобри, но при жената нещата не стават по-добри с времето.

# 377
svetlozara98, абсурд е в толкова ранна седмица да те гледат с коремен ехограф, само вагинален би доказал какво се вижда. Намери си друг лекар. Сигурна ли си за датата на овулацията? Ако е била по-късна, нормално няма да се види ембрион. Някои чак в 7 г.с. го виждат, има жени с дълъг цикъл. Но със сигурност ходи на още едно мнение.
Ligya, на колко години сте ти и мъжът ти? ММ също беше с морфология 1,5 % на първата спермограма и 3% на втората. И двете са правени в репродуктивни клиники. Пи добавки няколко месеца, но пак стигнахме до инвитро.  Ако сте още млади и не бързате, пробвайте да пие добавки и да си подобри кг, начин на живот, да се провери за диабет ( при нас това се оказа причината), но ако сте вече на възраст или искате по-бързо да се случи, не разчитай много на естествено забременяване с тази морфология. Не че не може да се случи, но шансът е минимален. И аз така се надявах, че видиш ли ще стане, ама....пак отиваме към инвитро. Не си губи времето,, освен ако не сте на по 20-25 г. За съжаление фактора време и възраст се отразява на Яйцеклетките и при мъжете има голям шанс нещо да се подобри, но при жената нещата не стават по-добри с времето.

Аз реших да си чакам следващият преглед. Вътрешно в сърцето си усещам, че всичко е наред. Рибка съм и имам интуиция, която не ме е подвеждала и за доброто и за лошото. Двете си загуби си знаех, че ще ги има... просто си знаех, усещах още от теста. Сега знам, че всичко ще е наред. Към момента се успокоих и ще си чакам чинно следващият преглед. А и в 6 седмица и 0 дни - нека мислим реално - нормално е с коремен да не се вижда ембрион. Та той трябва да е 2 милиметра някъде.

# 378
Ми ние в 6та с много зор видяхме точица с вагинален. Аз, въпреки че съм слаба, имам abdominal мазнинки и всички прегледи до 1 ФМ са ми по този начин.

# 379
Salsera, на 33 (aз) и 36 (ММ) сме.

Ще си дадем малко време от една страна да дадем шанс да променим нещо сами, да проверим дали резултатите не са били зле заради мястото където ги правихме, едни лекарства, които ММ пи по-рано през януари за бъбрека си и от друга евентуално да се подготвя за следващи стъпки, което за мен ще е много трудно, защото имам други разбирания как трябва да се случат нещата и до къде съм окей да стигна с външни намеси и процедури. Все имам надежда, че могат да се случат нещата без да се стига до крайните варианти.

# 380
Мисля, че чхг трябва да е над 1000 за да се види точицата, понякога не добрата апаратура също може да не се види.
Винаги се гледа с вагинален, чак ми е странно че са гледали с коремен в начална бременност то така не дай боже може да стане лекарска грешка. 😬

# 381
  • София/Севлиево
Накратко развитието при мен -трансфер най-рано юни.В момента Вецев ми прави една процедура с лазер , защото имам сериозно смъкване на пикочния мехур и нещата не са Ок.На 2.02. ми е последният курс и вчера се уговорихме след това на контролата която ще е след следващият ми МЦ да почне подготовка за забременяване.
Хубавото е че колкото пациентки Вецев е пратил при Станулов всички са се върнали бременни,та имам голяма надежда.
Аз имах време и да помисля доста и реших да поизчакам,т.к.искам Росен да може да се качва и слиза сам по стълбите и да издържа на дълго ходене(живеем в къщи на 2 ет.и има доста стълби,а аз при една нова бременност няма да мога да нося малкия,той сега е 12 кг,дотогава ще са още повече).
Ще се навъртам наоколо,а сега се връщам да ви изчета

# 382
  • София
Момичета,как да ги увелича пустите лактобацили?
Слагах си и ваксина за тях и пак са в дефицит 😣

И друг въпрос,извледваха ми заедно и микробиология на цервикален секрет и се чудя дали са изследвали само за мико и уреоплазмата или и за другите гадости,които са в обхват на микробиологията?Поне аз разбрах,че и те се включват.Защото отделно имам и PCR за там каквото се сетите (Мико,Уреа,хламидии,трихоминоза,гсрднерела,вируси и.т.н).

# 383
Приемали ли сте Пикозитол или Сфем. Гинеколожката ми ги беше изписала за симулация на О, но влияеха зле на моята ендометриозна киста и за 2 седмици порасна с 1см, а преди това 1 година не беше мърдала. Затова решихме да ги спрем. Чудя се дали да пробвам отново да пия ако започнем процедура инвитро на естествен цикъл за добро качество на яйцеклетката.

# 384
Svetlozara на повечето места гледат с вагинален ехограф поне до 9-10 г.с. В 6 г.с. бременността още не е достатъчно голяма, за да се вижда добре с коремен. Моят съвет също е да отидеш някъде другаде да те погледнат, за да не се притесняваш излишно.

# 385
Бърз update от мен за Инофолик Комби.. след обикаляне на 3 аптеки в квартала, най-накрая го намерих.

Светлозара, рано е било за коремен ефограх наистина.
Радвам се, че вече си по-спокойна и ти пожелавам само хубави емоции на следващите прегледи! Nature Star2

Минзухарче, успех с имунологичните изследвания днес! Стискаме палци за добри резултати! Flowers Four Leaf Clover

Lygia, приятно прекарване на почивката и нека после спокойно си продължите с плана и скоро да се похвалиш с положителен тест! Nature Star2

Елислава, хубав план сте си начертали. Пожелавам ти лятото вече да си бременна!

Габриела, добре дошла с темата ни! През много си минала за такава млада възраст и ти пожелавам да намерите своя план - дали операция, дали инвитро - и скоро да гушкате вашето дете. Разбирам те за проблемите с роднините и защо не искаш да им казвате, но разбирам и ТМ, тъй като твоите вече знаят, а неговите стоят изключени. Пожелавам ти с ТМ да намерите компромис по темата, с които и двамата да сте съгласни.

# 386
Здравейте и от мен, минах кръвните изследвания голямо обикаляне беше макар, че Пълнолуние ме беше опътила благодаря и за което. 😃Взеха ми кръв, малко пребледнях после полежах и си тръгнах като пич😂. Бяха много мили, засякохме се с доц Михайлова на вратата  се разминахме 😂. Дадох 200лв за изследвания чак се очудих викам ама как така 200🙄. На 1ви ще ходя за резултатите. Звъннах на звънеца и лекарката излезе и вика ама кво става днеска бе пак за имунологични изследвания 😂, явно имаше много работа.
Скрит текст:
.

# 387
Минзухар, ако в декларацията си написала имейл може да ти ги пратят на него. На мен така ми ги изпратиха. Е бяха объркали и на някакъв друг човек първо бяха изпратили част от резултатите Grinning После ми пратиха пак имейл само с моите.

Аз чакам да ми пратят резултатите от ANA blot и после консултацията с ревматолог. Имат съмнение за автоимунно заболяване.

# 388
  • София
Минзухар.12, стискам палци!

Пълнолуние, много лошо звучи автоимунно... и на теб палци!

# 389
Минзухар и Пълнолуние стискам палци резултатите ви да са добри! 😊 Не съм правила такива изследвания и не съм много наясно, затова само с духовна подкрепа мога да ви съдействам.

Елислава ще чакаме снимка на положителен тест към средата на лятото!😊

Lygia Добре сте решили да потърсите второ мнение в друга репр. клиника.

При мен новото е, че днес или утре трябва да ми е О, а от вчера съм с болки в гърлото, нямам температура, затова по-скоро е настинка. Пия някакви противогрипни, уж леки, ама все пак имунната ми система явно е паднала и не знам дали има смисъл да се надявам на нещо този месец.. 😕

Общи условия

Активация на акаунт