Интимност

• 15 761
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
Аха, срамежливите на свещи ги израждат.

# 46
  • София
Може секцио под упойка да е раждала Joy

# 47
  • София
Израждат ги пак със срам и така до края.

Moonstone добре го е обяснила. Липсва онази истинска близост, разкриване, доверие и любов.

# 48
Самият срам блокира сексуалността, и се получава затворен кръг, също и неспособността за изпитване на удоволствие.. Много странно как за 7 години не си успяла да се отпуснеш с него, явно липсва емоционална връзка и истинска интимност, да останеш не само физически гола, а да се разкриете един пред друг, сякаш това липсва, и е много тъжно как 7 години се живее по този начин?! А и да те е срам от голотата ти, не е особено възбуждащо, нужно е да се обичаш, да харесваш тялото си, да се оставиш да изпиташ удоволствие, както и да знаеш че можеш да дадеш такова, но това не е процес от днес за утре. А и секс без любов, е празна картинка, а ми звучи сякаш любов липсва, защото тя би стопила комплекси и би изгорила "дървото" в теб. Сега като се замислих, то всъщност самият срам, който те е сковал, е блокираната ти сексуалност, което е много неща, от което ключово е невъзможността да изпитваш радост и щастие, да си отпусната и да се харесваш. Все качества, които правят една жена такава. Психолог би помогнал, и то такъв който отдава внимание на работата през тялото, дихателни практики също, за освобождаване на блокажите.
Тя като няма база са сравнение( ако е вярно това) е нормално да си мисли, че това е ок. Тя друго не е видяла, откъде да знае, че може да изпита по-голямо удоволствие…

# 49
Когато има проблем най-добре е човек да се обърне към специалист, в случая сексолог. Хората са учили точно как да се преодоляват такива проблеми и знаят какво да питат, за да разберат каква наистина е причината да не вървят нещата. И са лекари, така че може да разказваш всички подробности без никакви притеснения, те вече всичко са чули. И със сигурност ще получиш по-компетентен съвет отколкото във форум, където всеки гадае по своя опит какво точно описваш.

# 50
Мм какъв е проблемът, че няма интимност, след като и без това за толкова години не си се научила да изпитваш удоволствие от секса и да забравиш за срама? Разгеле, едно задължение по-малко!
А ако всъщност изпитваш удоволствие, как това се връзва със срама...
Не ги разбирам аз тези неща.

# 51
Е как не разбирате? За срамни удоволствия не сте ли чували?

# 52
Не сме.
Безсрамни сме.

Пп. Честно аз тоя израз за пръв път го чувам. Какво се визира? Кое удоволствие е срамно? Ако е само сексуално, поне да спя спокойно, че от много срам никой не е прокопсал

# 53
Е как не разбирате? За срамни удоволствия не сте ли чували?
Не, то интимността засяга единствено и само участникът в това… Обществото не е длъжно да знае. За пред кого да е срамът?

# 54
  • София
За пред участниците.
Това е наслагвано назад в поколенията, не случайно има сексуални революции.

В някои патриархални семейства и сега е така. Отхвърля се голотата, наказва се, вменява се леконравие при възпитанието за едно деколте или пола, вменява се срам и следва резултат като авторката.

# 55
За пред участниците.
Това е наслагвано назад в поколенията, не случайно има сексуални революции.
Скрит текст:
В някои патриархални семейства и сега е така. Отхвърля се голотата, наказва се, вменява се леконравие при възпитанието за едно деколте или пола, вменява се срам и следва резултат като авторката.

И революции, но и извращения има от такива неща.

# 56
Емм сто човека й казахме, че няма нищо срамно и лошо. Може да се отдаде спокойно на плътски удоволствия. Форума одобрява.

# 57
  • Somewhere beyond the moon and stars
Поговори със специалист, може и психолог, който се занимава със семейни проблеми. Те са виждали и чували безброй такива случаи, няма от какво да се притесняваш или срамуваш, само могат да помогнат.
Ако не можеш да се самоубедиш, седни на чаша вино с някоя по-освободена приятелка и я помоли да разкаже как предизвиква мъжа си, с детайли. Може да ти повлияе освобождаващо да чуеш как друга жена говори свободно за секс и не се срамува.

# 58
  • София
Може да слуша някой подкаст, Спотифай, Тед ток.

# 59
Здравейте, благодаря, че се включихте. Мисля, че всичко идва от детството, постоянно ни се "набиваше в главите", колко е лошо да се прави секс и колко е ужасяващо раждането. Раждах секцио, с пълна упойка. Съпругът ми е доста "безсрамен" човек, няма проблем да е гол, няма проблем и да ми каже какво иска, или да опита. Но. Тук идва но-то, аз "режа" всеки негов опит незнам защо. До сега никога не ме е виждал чисто гола, тук от вас събрах малко "кураж" и оставих вратата на банята докато се къпя. За пръв път ме видя, но с разговорите изобщо още ме няма, просто забивам. Все пак мисля, че имам макар и малък напредък.

Общи условия

Активация на акаунт