Efty - всички заслужаваме нещо по-добро! Включете се в играта и спечелете!

• 10 028
  • 394
  •   1
Отговори
# 330
➡️ Използвали ли сте досега менструална чашка?

Не съм използвала досега, страх ме, че няма да се справя с поставянето или изваждането правилно и ще оцапам бельото, когато съм навън. 

➡️ Какви смятате, че са нейните предимства?

Според всички отзиви, които съм чела - предимствата са прекалено много, за да бъдат изброявани, но няколко от тях са  - удобство, чистота, пестене на пари в дългосрочен план.

# 331
  • Лясковец
Не съм ползвала досега и ми е любопитно да пробвам.

# 332
  • Sofia, Bulgaria
Досега не съм се престрашила да ползвам чашка. Притеснявам се дали ще я поставя правилно и дали няма да изтича от нея. Със сигурност е по-икономично от превръзки и екологично също.

# 333
Никога не съм пробвала,  но съм чела за ефекта. 
Ще бъде предизвикателство за мен и бих  искала да пробвам.

# 334
Не съм използвала до сега менструална чашка. Ще ми бъде интересно да видя разликата и дали ще се справя с поставянето и изваждането.
Чела съм доста отзиви че е екологично, хигиенично, удобно и спестява средства.

# 335
Не съм позвала и бих се поинтересувала какво е предимството.

# 336
  • София
➡️ Използвали ли сте досега менструална чашка?

Не съм използвала досега и да си призная ме е страх, че няма да се справя с поставянето и изваждането ѝ.

➡️ Какви смятате, че са нейните предимства?

За предимствата - екологична е, спестява пари, но пак си признавам, че не съм ползвала и не мога да кажа дали няма да изпусне и дали е удобна.

# 337
Според силата на цикъла избирам

# 338
  • Mediterraneo
Не съм ползвала, но и не мисля, че съм склонна да се пречупя и да ползвам. На теория са ми ясни предимствата, но на практика си представям други неща.

# 339
Избирам по устойчиви за първите дни и за следващите по тънки. Ако съм съвсем в края ползвам ежедневни.

# 340
  • София
Ползвала съм.Въпреки предимствата си пред превръзките не успях да се "спогодя"с нея.Бих пробвала чаша на друга марка,може пък да се мие удобна.

# 341
Не съм използвала. С нея, със сигурност няма да вредим на природата, както и ще пестим пари.

# 342
Не съм използвала до сега. Имам приятелка, която е ползвала и много ми похвали предимствата и.  Като предимствата и са че е екологична, спестява средства и лесно се почиства

# 343
Досега не съм използвала менструална чашка. Може би освен, че използването допринася за намаляване на замърсяването на околна среда е по-хигиенично и за тялото.
Превръзките трябва да са удобни, с добри попиващи възможности. Залепващите елементи да не са прекалено лепкави, за да не разкъсват шевовете на бельото. Да абсорбират и задържат добре през нощта и когато тялото е в странично положение. За предпочитане са без ароматизиращи екстри.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 20:18 от Polina Valentinova 732077

# 344
  • София
От вече доста години ползвам менструална чашка - когато ги открих, бяха като спасение за мен, защото съм с изключително обилен цикъл и обикновените средства не успяват да се справят (тампон+превръзка е крайно недостатъчно за мен). Дори с чашките имах проблеми докато си намеря подходящата за мен - имам дни, в които шийката на матката ми слиза изключително ниско долу и големият размер чашки не са ми удобни (въпреки че ги препоръчват уж след нормално раждане, над 30 години и при обилен цикъл). Малкият размер, пък, ми е недостатъчен като капацитет в обилните дни, защото тогава трябва на по-малко от 30 минути да съм в тоалетната. Пробвах доста модели, докато намеря 2, които са ми подходящи - горе-долу. Отделно, като допълнителна защита, използвам и менструални гащи. Във Вашия сайт, обаче, не виждам описание на размерите/капацитета на чашките и съответно не мога да се ориентирам кой размер би бил по-подходящ за мен. Бих, обаче, пробвала Вашите чашки и съответно бих могла да ги сравня с тези, които съм ползвала досега.

Общи условия

Активация на акаунт