Отговори
# 375
Здравейте,ако.хоже помощ за 3ад.18 ,зад 19,сама подточка Б .За задача 18 детето има някаква исея,но напълно измислена според мен

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 14:22 от misssixty223

# 376
18. Като гледам е решена
19. Б - да си означи ъглите на АВС. А=а, В=180-130-а=50-а.
Оттук трябва да се справи.

# 377
Здравейте, може ли помощ с решението на тази задача:

# 378
Не ни се получи,не сме чак такива професионалисти😀

# 379
  • София

Мис Сиксти, пробвайте по алгоритъма:

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 17:07 от пенсионирана русалка

# 380
Не ни се получи,не сме чак такива професионалисти😀
DCE e 130-ъгъл А-ъгъл B
ACD=ъгъл А (видно от чертежа сте видели че е ADC е равнобедрен)
BCE=  ъгъл B (пак равнобедрен триъгълник)
Ъгъл А  + ъгъл B са равни на 50 ( в ABC техният сбор е 180 - ACB).
  DCE = 130-50=80

# 381
Много благодаря за последните 2 отговора,ако може помощ и за задача 19,детето е видяло отговора и е налучкало нещо,но не разбира съвсем

# 382
Триъгълниците ABC и ADE са еднакви. Виждам, че на чертежа някой си е означил еднаквите елементи.  Триъгълник EAB - равнобедрен с ъгъл при основана а-20 и това сте си означил. Ъгъл при върха 180 - 2(а-20)=220-2а
От друга страна този връх ЕAB се състои от три други EAD+DAC+CAB
EAD=CAB=90-a
220-2a=90-a+DAC+90-a
DAC=40.
Сега ще се сетите ли защо ADC.е 70?

# 383
# 384
Здравейте! Може ли помощ за следната задача за 6 клас?

# 385
# 386
Не знам какво е нивото на тези задачи,за които искам помощ...Струват ми се твърде сложни за едни средностатистически деца.Цял ден днес циклим върху един примерен тест от двайсет и няколко задачи.Аз,таткото и детето.Чудя се ако такава задача се падне на НВО,колко от децата от един стандартен клас в едно средно училище ще се справят.Не са ли твърде сложни?!

# 387
Не искам да ви плаша, но са точно стандартни за средностатистически седмокласник. Липсва ви тренинг, но с решаване ще стане. Днес на едната някой беше намерил еднаквите елементи в триъгълниците. На другата бяхте отчели свойството на симетралите. Не знам дали е било детето, баща му или вие. Просто продължавайте да решавате и при нужда питайте.

Ще може ли да покажете теста, моля

# 388
От скромния ми опит на баба, помагала по време на локдауна за НВО на внук, понастоящем в 10 клас в математическа гимназия и сега на друг в 7 клас, мога да дам непоискан съвет. Вземете сборник. Обикновено задачите са А група, Б група - в някои сборници и В група. А група са най-елементарните. Да ги реши всички, да добие опит и рутина. После Б група. Може да изтеглите от Данибон задачите за миналата година, за да видите какви са и да ги решава-докъдето е взет материала. И решаване, решаване, докато му "блесне".
Не съм математик по образование, много неща си припомнях в движение, понякога питам тук, понякога решавам нечия задача.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 20:08 от W

# 389
Да ви снимам всички задачи от дадения тест или да ви снимам сборника?
Имаме 2 сборника. В училище нещата не вървят особено добре, в смисъл преподава се материала и се.решават единствено и само елементарни задачи.Записах детето на Фуч,за първия срок бяха решили общо 4-5 задачи,съотнетно го отписах.От първия срок ходи веднъж седмично при една учителка от ПМГ веднъж седмично на урок,от втория срок ходи при още една.И там решават задачи,с които според вен принципно се справя.Не знам....Тези неща по чертежите той си ги е намерил сам.Ще кандидатства в паралелка с биология.От неговия клас или съседните три не виждам кое дете ще може да реши тези задачи.Скоро имаха пробна матура,средният успех беше 19 точки.Нашият има 42.Много слаби резултати,училището е с претенции някакви принципно,но някъде се разминават нещата.

Общи условия

Активация на акаунт