Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 626
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
  • ново
Ние имаме 783 кв.ч за месеца, като 10 дни не сме били вкъщи. Няма как парно на ток и друго потребление да е 500 кв.ч.

# 106
  • София
Имам чувството, че не се отчитат всеки месец данните от електромера, при нас това е на 19 число.
до 19.11 - 26 лв
до 19.12 - 90 лв
до 19.01 - 55 лв
Апартаментът ни е малък и топъл, климатик в една стая 22-23 градуса, пералня и миялна пускам всеки ден, фурна, хладилник, компютър от време на време, тв целодневно и като е по-студено пускам обезвлажнител в банята да суши дрехите, нямаме място да сушилня.
Не мога да разбера колко киловата имаме и каква е цената им за Електрохолд, вързала съм сметката с дебитната карта и плащам онлайн, а там няма тези данни.
Нашия и съседния апартамент са на името на свекъра и те прибираха фактурите, но казват, че от няколко месеца не се получават такива, за София става въпрос, те ходят да плащат в ипей или нещо подобно беше, но реално не знаят какво ги очаква.
Гледах в сайта на Електрохолд за електронна фактура, но нещо много сложно, май трябва електронен подпис, а и цени не откривам да си сметна, този месец съм засякла електромера.

# 107
  • ново
Нямате нужда от ел.подпис. Регистрирате си абонатния номер в сайта и от там може да си следите фактурите. Аз я получавам на имейл.

# 108
846 киловата имам аз, период от 10.12 до 09.01, 185,39лв.  Това е с отопление с 3 климатика, готвене на ток, бойлер.

# 109
За двама 479 киловата - 108,56 лв, за целия отчетен месец най-много 3-4 пъти да сме пускали климатика за по няколко часа, да са живи и здрави комшиите,че ни топлят 😂ама пък и навън не е особено студено,спестихме някой лев от отопление общо взето.Готви се всеки ден закуска,обяд и вечеря, бойлерът не се спира, съдомиялната на нощна тарифа всеки ден,пералнята всеки ден по една кратка на нощна тарифа и 4-5 дълги програми седмично.

# 110
970 !🤦🏻♀

# 111
Това от крушките сигурно Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз пък не знам колко киловата потребявам месечно, довечера ще погледна, че ми стана интересно. Само левово знам как се движим...
И аз съм така. Гледам само сумата накрая

# 112
  • Велики Преслав
330 лв. Включва, отопление на климатици, 2 бойлера, много пране и сушине 🤣. Готвене също.

# 113
330 лв. Включва, отопление на климатици, 2 бойлера, много пране и сушине 🤣. Готвене също.
Съвсем адекватна зимна сметка ми се вижда. А не е да не си на Ти с климатиците!

# 114
Тоест всички сметки за 10 години назад не са били реални?! Вие чувате ли се?
Мхм, и аз така реагирах преди 7-8 г, когато смениха електромера и започнаха да идват двойни и тройни сметки.
Проверих си новия сама- изключих всички бушони с изключение на един към който има контакт. В него включих духалка от 2400вата и за точно един час електромерът отчете точно 2.4 киловата консумация.

# 115
170лв за декември. Много ми се виждат, защото сме палили печки и климатиците са работили по- малко. Пък и топъл месец беше, не е като да е -5 през деня. Така че не съм доволна.

# 116
Тоест всички сметки за 10 години назад не са били реални?! Вие чувате ли се?
Мхм, и аз така реагирах преди 7-8 г, когато смениха електромера и започнаха да идват двойни и тройни сметки.
Проверих си новия сама- изключих всички бушони с изключение на един към който има контакт. В него включих духалка от 2400вата и за точно един час електромерът отчете точно 2.4 киловата консумация.

Изобщо не разбирам как е възможно такова нещо. Сградата е нова, 2010 е пусната е експлоатация, не е като старият електромер да е бил античен. Ок, разбирам, че новите явно са по-чувствителни, но тук става въпрос за повече от двойна разлика?! На електропреносното дружество как изобщо са му излизали сметките ако е било така при всички?? И това изобщо, ама изобщо не е редно!

# 117
  • Велики Преслав
Съвсем адекватна зимна сметка ми се вижда. А не е да не си на Ти с климатиците!
Аз си я харесвам сметката...даже. Не съм се ограничавал.
GerKa, това сравнение с електромера, че не бил античен, няма да го коментирам. Съвсем спокойно може и ЧИСТО НОВ, електромер, да покаже отклонение и да отчита не 2, ами 3 пъти по-малко отколкото старите. Новите са по-чувствителни към индуктивни и капацитивни товари, каквито са точно електрониките в бита.

По въпроса, не зная колко киловата ви е парното, но аз имам над 1200 киловата с климатици, които номинално харчат общо около 1500 вата на час. Вие имате парно, което е сигурно над 5 киловата и очаквате ниски сметки?!!

# 118
Василев, понеже всеки път споменаваш много пране,сушене и готвене,колко души обитавате имота,и колко е многото пране?

# 119
В нова сграда бяха вързали грешно електромерите. Нашият беше вързан към съседен апартамент, още никой не живееше когато ни дойде сметка 100 лв. Пуснах жалба и така откриха разменените електромери. Съседите си трайкаха преди това.
За това посъветвах жалба за проверка. Безплатно е, и не боли Grinning

Общи условия

Активация на акаунт