Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 663
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
Всилев, изобщо не претендирам да разбирам от материята! Не всеки е длъжен да е специалист по всичко, а специалистите като Вас е редно да са малко по-смирени и любезни. Явно изказах лаишко предположение, което Ви е смешно, по-добре обяснете защо това е невъзможно/нереалистично, вместо да демонстрирате надменност и лоши маниери!

За мен е абсолютно ненормално ЧЕЗ да са били на печалба при положение, че явно констелацията “нов електромер -> реално отчитане на изразходваната електоенергия в пъти повече от преди” изобщо не е изключение. Попитахме съседите, (всички елекотримери бяха сменени) при тях също има значително покачване на киловатите, без промяна в поведението.

# 121
  • Велики Преслав
Василев, понеже всеки път споменаваш много пране,сушене и готвене,колко души обитавате имота,и колко е многото пране?
Сега сме четирима...и три котки. Ама котките си имат одеала, които в теделята пълнят цяла пералня.

Gerka, нито ми е смешно, нито пък искам да демонстрирам надменност.

Вие обаче, постоянно държите версията, на едно нещо и недопускате други причини. По-скоро вие имате такова отношение с в която отговаряте на един потребител (цитирам): "вие чувате ли се"

А и тока поскъпна тая зима.

# 122
Не мисля, че толкова е до брой хора, а навиците в едно домакинство по отношение харчене на енергия,  ползвана площ от жилището,  изолация, нетрадиционни  решения за пестене....

# 123
Герка, щом при всички има промяна, това говори за неефективност на старите уреди.Така че сметката Ви в момента е реална, колкото и да не Ви харесва.
А дружествата не ги мислете Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 12:51 от ДХ3

# 124

Изобщо не разбирам как е възможно такова нещо....
Мисля че много добре разбирате, достатъчно логични отговори получихте. Просто не ви се иска да плащате реално изразходваната енергия.
Посочих съвсем елементарен и ефективен начин да проверите новия електромер, ваша си работа, дали ще го направите.
Пък, щом намирате за толкова нередно, че старите електромери са отчитали по-малко, пуснете жалба, оплачете се, може да ви поискат някой лев със задна дата😆

# 125
  • Пловдив
GerKa ,дайте малко повече подробности и ще ви изчислим реално ли е или не .
Колко киловата имате на месец без парното ?
Каква температура поддържате и съответно колко часа на ден приблизително работи. И какво е парното на ток -ел радиатор ,ел котел и квадратура на жилището .
Аз виждам нещата така .Ако  нормално имате около 60 лв.ток с бойлера ,то означава ,че парното ви преди е въртяло 200 kWh ,значи ако сте се топлили на климатик ,то сте щели да плащате макс 15 лв.за отопление (60 kWh) .Сами преценете колко нормално ви се струва това .

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 20:25 от nelina_london

# 126
GerKa, сега погледнах фактурата си. Без отопление и без бойлер /ползваме газ/ имаме изразходвани 275 киловата за декември.

# 127
262 кв за декември при мен
Без отопление и бойлер (ТЕЦ), котлони на газ

# 128
17.10-16.11.2022г  имам 505 киловата. Всичко на ток, без газовия котлон.
Следващата не сме я платили, та не знам..но там киловатите ще са нагоре, може би към 800...

15.01-15.02.миналата гидина сме имали 893 киловата....

# 129
776 киловата имаме ние.

# 130
1100 киловата.,240 лв. беше последната.След два дена новата,но със сигурност ще е повече,при нас най сетне захладня 😁.

# 131
А колко плащате ток, когато отоплението и топлата вода са към ТЕЦ или на газ?

# 132
Около 35лв

# 133
Ние между 60-80-90лв(лято-зима), но сме в къща и имаме градинско осветление плюс гаражна врата.

# 134
  • Пловдив
ДХЗ,интересувала ли си се от разхода на автоматизацията на гаражната врата ?
Нашата я ползваме няколко пъти на ден ,но все си мисля ,че е нещо минимално ,заедно с фасадното осветление ,което е на фотоклетка .
 Виж ,поливането на двора лятото ,вече си е разход и се случва да добави и 15 лв. на месец в жегите .

Общи условия

Активация на акаунт