Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 063
  • 788
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Изглежда много ментета са се навъдили и е доста вероятно да попаднете на дефектен електромер, на който да се радвате в следващите 10 години Grinning

# 331
За двама души, без отопление, не е толкова ниска сметката. Свекър ми и свекърва ми също плащат подобна за същите уреди (разликата е само, че имат 2 кладилника, но пък котлоните им са газови). Преди години, когато имаше смяна на електромерите, изразходените киловати не се промениха, така че не става дума за неизправен електромер.

# 332
  • добрич
За двама души, без отопление, не е толкова ниска сметката. Свекър ми и свекърва ми също плащат подобна за същите уреди (разликата е само, че имат 2 кладилника, но пък котлоните им са газови). Преди години, когато имаше смяна на електромерите, изразходените киловати не се промениха, така че не става дума за неизправен електромер.
При нас само бойлер преси 5 години беше 30лв,сега най-вероятно е повече,така ще това си е достааааа ниска сметка

# 333
Ако са с парно, бойлер не се вкл.в сметката.

# 334
От 23.01-22.02.23г сметката ни е 114.92лв(129 kW нощна, 389kW дневна). От както изключвам бойлера през деня докато ни няма сметката ни е по малко с около 30-35 лв.

# 335
За Февруари 136лв, двама души сме един климатик който не се спира,хладилник,болер,готварска печка,болер. според мен е добре-като се има напредвид че за Януари платихме 216 лв,а тогава бяхме с конвектор.

# 336
358 лв. за февруари. Включва два климатика, две конвекторни печки, бойлер, пералня, сушилня, съдомиялна, готварска печка, но ползвана много рядко.

# 337

Пише, бойлер(постоянно включен)!

# 338
  • София
55 лв  за февруари за двама души. Стандартни ел уреди, някои от които вече доста стари - хладилник и печка още от 90те, пералня, бойлер (постоянно включен), два тв, микровълнова, ел кана. Без климатици.
Не давайте да Ви сменят електромера.
За мен е нормална, ние сме на ТЕЦ - вода и отопление и 18 лв за всичко останало. Миялната не я ползвам често, електроуреди са на две години енергоспестяващи. 

# 339
Само един хладилник А++  на месец харчи 10-12 лв, от там нататък смятайте останалите уреди.

# 340
С бойлер са и всеки ден взимат душ. Съдовете също мият на ръка, нещо не свикнаха с миялната.

При нас само бойлер преси 5 години беше 30лв,сега най-вероятно е повече,така ще това си е достааааа ниска сметка
За колко човека? В къща или блок?

# 341
30 лв. Двама души, работещи от вкъщи, отопляваме се на парно. Малък двустаен апартамент под 50 кв. В хола е пуснато парното през деня, а в спалнята през нощта.

Коментирах гортия пост и сметка. Няма писано че има бойлер на ток. Wink

# 342
  • добрич
С бойлер са и всеки ден взимат душ. Съдовете също мият на ръка, нещо не свикнаха с миялната.

За колко човека? В къща или блок?
3-ма в апартамент,да кажем че за двама ще е 20лв бойлера

# 343
3-ма в апартамент,да кажем че за двама ще е 20лв бойлера
Ние сме трима, без бойлер, сметката ни е 39 лв. След смяната на електромерите с нови, консумацията ни си е същата.
Ако сме двама, ще е 30-тина, като добавим и 25 бойлер (предвид повишените цени), точно 55 става. Съвсем реална им сметката, според мен, не става дума за дефектен електромер.

# 344
За 24.01. 24.02. - 170 лв.
Два климатика денонощно и трети, който работи понякога само вечер и почивните дни, бойлер, който се ползва всеки ден, но се изключва, след като стопли водата, съдомиялна, която се ползва всеки ден, пералня, която пускам на една седмица по 4-5 пъти, на кратка и дълга програма. Два лаптопа. Два телевизора, които се гледат само вечер. Хладилник с фризер.

Общи условия

Активация на акаунт