Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 6

• 52 672
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Краде се по друг начин - с отклонение преди водомера и с топлата вода си правят нелегално подово отопление и точат нелегално вода за изнесените на балкона или в коридора кухни. Няма как да се докаже без да се влезе в имота. А последното крадците няма да разрешат никога без прокурорска заповед. Знам го от човек, който се занимава с подобни ремонти.

Водата постъпва в системата с голямо налягане и не е възможно да се прави ремонт или такава манипулация без да се спре на целия щранг. Което пък става с участието на домоуправител обикновено. Ако е така, трудна работа.

# 676
Ток - 57,08 лв.
Вода към 50-60лв ще бъде.

# 677
  • ново
При нас ще връщат пак самоотчитането (или минаване на служител на ВиК), защото дистанционното отчитане се оказа лъжливо. Пак ще сменят водомерите на хората. Добре, че до нас още не са стигнали с дистанционните.

# 678
Ако ВИК сменят водомерите, пак е нещо. Нашите два водомера сами си търсехме майстор за смяната.

# 679
Сега вече се пообърках. За студена вода има ли водомери с дистанционно отчитане?

# 680
  • ново
Има! В провинцията, но както казах се оказаха неефективни.

# 681
Има! В провинцията, но както казах се оказаха неефективни.
Аха, то и аз съм в провинцията, но никога не са ни задължавали за такива. Всъщност начина на отчитане нещо не е сработи, защо ще задължават хората да ги сменят? Отчитането ще си е с инкасатор.

# 682
  • ново
Май проблемът е в самите водомери, утре ще питам колегите, които се оплакаха от дистанционното отчитане.

# 683
100лв за ток. Миналия месец дори климатици не сме ползвали, защото времето беше приятно.

# 684
Сега вече се пообърках. За студена вода има ли водомери с дистанционно отчитане?

Има, но трябва всички да са с такива, а вик-то да има софтуер за отчитането им.  Това ми обясниха на мен. При нас намали този софтуер.
Има тема за водата...

# 685

Да, има.

Наистина ли не мога да го подменя самостоятелно? В кооперацията няма да искат дружно…. аман!

# 686
Еми общата вода пак ще ти я начисляват и на теб тогава.
Методиката е такава просто.
Аз заради нея питах и се интересувах..

# 687
При нас студена вода се плаща само по показания на индивидуален водомер за жилището, нямаме общи кубици от общ водомер.

# 688
Напоследък и при нас няма кубици за разпределение. Говоря за разликата между показанията на общия водомер, и сборът от показ. на индивидуалните.
Често има разлика и тя се плаща от всички.

# 689
  • Варна
Дистанционните водомери за студена вода навлязоха последните години ( в провинцията Joy) обикновено в нови сгради,където строителя е задължен да слага такива.Минават всеки месец, спират пред входа и с едно устройство засичат всеки водомер индивидуално, дори и общия. В годината веднъж (вчера при нас) минават и на визуален отчет.

Общи условия

Активация на акаунт