Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 43 880
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
И аз не исках да казвам на работодателя до  фм , но се наложи заради отлепването и гаденето. Докторът ми каза, че не мига да работя такава работа (търговски представител съм и много шофирам), тъй като е натоварващо и може пак да доведе до кървене. Та казах началото на трети месец. Сега да ви кажа ми е много по- спокойно, че съм казала.
Сега си в болничен, нали? Аз имам същия проблем и съм много притеснена, но няма да ми позволят да работя само от вкъщи. Изключение биха направили 1-2 пъти, ако кажа, че не ми е добре, но не и да не ходя изобщо, защото държат на присъствието в офиса.. Ще изчакам докато мога, но ако видя, че не мога да издържам на работа, ще се наложи да кажа по-рано и евентуално и аз да изляза в болничен. В крайна сметка бебето е най-важно в момента, а не работата..

# 106
Да, в болничен съм.
Притеснението ми беше ако нещо има проблем и не се развие бременността дали няма да ме махнат. Но е крайна сметка нямаше как да работя, не съм решила дали да се връщам. В крайна сметка съм с хубави осигуровки и не си заслужава за 200-300 лв повече дето ще взимам ако ходя на работа , да шофирам по цял ден и да си късам нервите с клиенти и проблеми.

# 107
И аз съм в болничен от осма седмица и няма да се връщам. Работодателят прояви разбиране, защото знае за загубите ни.

# 108
Да, в болничен съм.
Притеснението ми беше ако нещо има проблем и не се развие бременността дали няма да ме махнат. Но е крайна сметка нямаше как да работя, не съм решила дали да се връщам. В крайна сметка съм с хубави осигуровки и не си заслужава за 200-300 лв повече дето ще взимам ако ходя на работа , да шофирам по цял ден и да си късам нервите с клиенти и проблеми.

Браво за хубавите новини, за теста! Аз днес пуснах моите към Сан Диего! Нямам търпение, мисля, че това ще ми е най дългата седмица в живота ми!

Аз също съм Търговски представител, но предполагам към друга компания Simple Smile проблема е, че утре съм на бизнес обяд и мисля вече да им кажа Simple Smile очаквам и да не го приемат мн добре защото вече 6 години за моят район аз отговарям за абсолютно всичко! Но ако решат да ме махат да ме махат.. 

И болни бяхме даже на антибиотици всички … общо взето предната седмица ни беше кошмарна Sad(

# 109
Включвам се с едно голямо притеснение Sad
От миналия уикенд съм болна, но сега от три дни започнах ужасно да кашлям на пристъпи. Не в гърдите още, ларингитна е. Вечер ми става по-твърд колема и пия нош па. Но от няколко часа като се закашлям и нещо изтича и ми се намокря бельото. Или се напишквам от напъването... или изтича нещо от другаде. Първото, ако е добре. Знаете ли дали е възможно изтичане на околоплодни води в 12г.с? Течността ми изглежда бистра, но не мога да преценя... Ще се побъркам от притеснение 😭

# 110
Аз казах на колегите ми на 4-ти Януари. Предния ден бях отпуска. Така и така на болничния пише, не смятам, че е нещо срамно, а и не искам клюки и шушукания. Бебето е най-важно, работа ще има и след нас.

# 111
Здравейте,момичета! Днес от изследванията ми разбрах че кръвните ни групи с мажът ми са едни и същи аз съм A+ и той е A+ има ли за какво да се притеснявам. 🙂 Първо дете ще ни е.

С мъжът ми сме по същия начин, пак А+. Няма нищо странно или притеснително, питала съм и АГ, и други лекари през годините. Simple Smile За успокоение - моите родители също са една и съща група, мои приятели с две деца също. Simple Smile

# 112
Момичета има ли нещо страшно при БХС, само кръв ли е и минава ли по каса или не някоя знае ли ?

# 113
Момичета има ли нещо страшно при БХС, само кръв ли е и минава ли по каса или не някоя знае ли ?

Само кръв е, но трябва да се направи заедно с фетална молфология - платен подробен ехографски преглед, защото се ползват и няколко замервания на плода. Доколкото знам е безплатно само в Майчин дом - София (БХСто, не феталната). В лаборатория или мед. център се заплаща.

# 114

Първо минаваш преглед при АГ, измерва всичко на бебчето, като от там те праща да дадеш кръв за биохимичен скрининг. Прави се след прегледа понеже те праща с един лист в който са записани измерванията на бебчето.
Аз платих 110 лв. за феталната морфология, понеже се преглеждам на частно, а биохимичния скрининг ми излезе 15 лв.
Няма нищо страшно! 😊

Здравейте, скъпи мами!
С малко закъснение, бързам да се запиша, за да си комуникираме и споделяме 😊
Започвам от там, че това ми е втора бременност с термин 03.08, но док нещо спомена, че може и да сме за края на юли, тоест в момента съм в 12 г.с.
Първата ми бременност бе неуспешна - мисед през март 2022 г. в 6 г.с. и може да си представите в какви притеснения и мисли живея в момента..
Биохимичния скрининг е наред, бебето е добре, сърдечния му ритъм е 156, имам някакво усещане, че е момченце, но да видим 😃

Пожелавам на всяка от Вас, лека и безпроблемна бременност! 😊

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 13:10 от Alisa18

# 115
Момичета, мъчи ме великия и любим запек 😭
Може ли да ми препоръчате нещо за пиене, ядене... Нещо!
Корема ми е надут, все едно съм в пети месец 😀
Благодаря

# 116
Алиса, и аз съм с термин 03.08, и за жалост загуба в 7 гс януари 2022. Дано този път всичко е наред с бебетата ни!

# 117
Благодаря

Надявам се скоро да мине. Имам въпрос - приемате ли желязо? Питам, защото съм забелязала, че май желязото влияе така. Питам просто за статистиката, за да знам какво ме очаква ако трябва да приемам след следващите изследвания февруари. 🫣 Иначе, като препоръка - майка ми пие билкови хапчета всяка сутрин и така си нормализира процеса, но проверете дали въпросните билки са подходящи за бременни… Simple Smile

# 118
Благодаря

Надявам се скоро да мине. Имам въпрос - приемате ли желязо? Питам, защото съм забелязала, че май желязото влияе така. Питам просто за статистиката, за да знам какво ме очаква ако трябва да приемам след следващите изследвания февруари. 🫣 Иначе, като препоръка - майка ми пие билкови хапчета всяка сутрин и така си нормализира процеса, но проверете дали въпросните билки са подходящи за бременни… Simple Smile

Благодаря, ще разгледам за билки.
Приемам Б12, Витамин Д и Феро Фолгамма Нео.
Имам дефицит на витамини.
Като бях много бледа, нямах никаква сила и лесно се измарях. След пуснати изследвания излезе ниска стойност на Б12

# 119
И на мен АГ ми каза, че трябва да приемам повече желязо. Каза да ям спанак 😃😃😃 Вие как си го набавяте желязото?

ПП: От два дена, като легна вечер ми се случи няколко пъти така за 3,4 сек. сърцебиене едно такова много бързо .. и минава.. след известно време пак.. та се запитах играе ли някаква роля желязото може ли да е от недостиг?

Общи условия

Активация на акаунт