Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 44 011
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Има и във Варна - пак е Афродита. Сестра ми е пускала тестовете точно там.

Love, Licorne, аз си пуснах основния пакет на Vision в понеделник и чакам да ми звъннат за резултати. Ако не се лъжа, Lilium също беше с Vision.

Fire lady, и аз се чувствам доста зле, но не е от скоро. Може и да е от странното време.

Vision само за София ли е или мога и от Варна с техен представител? 🙄

# 211
И аз ще съм към Vision живот и здраве на  7ми Февруари, ще дойде представител на Vision в кабинета на лекаря, ще изчака прегледа ми и 1ва ФМ и чак тогава, ако всичко е наред ще ми се направи теста и всичко се случва на място там, както и заплащането. Избрала съм първия пакет, попитах защо на други места е по - евтино и тя ми обясни, че там не присъстват всички заболявания или хромозоми, които Вижън изследват с базовия си тест.
На Пренатес само за Даун е 700лв, а на Вижън са 8 показателя за 1150лв

# 212
Аз правих Вижън основен пакет в Афродита. До колкото знам тези в Синево не отчитат положителен и отрицателен резултат, а нещо в проценти като БХС.

# 213
Lidiq1995, по принцип имаш право на 180 дни преди 45-дневния. Това са 6 месеца болничен до седмия месец и половина грубо сметнато. На линка отпред на първа страница, който съм дала за смятане на термин, излиза и кога влизаме в 45-дневния болничен преди раждане. Въведи си данните и виж кога ти се пада. Аз с миналата бременност излязох още в 5г.с. в болничен и изобщо не съм се връщала на работа. Наложи се обаче да ползвам няколко дни отпуска, защото не ми се занимаваше да ходя на ТЕЛК.

幸せ happiness, поздравления за а хубавите новини! 💓🌷🍀

Georgieva9, подкрепям момичетата за поставяне вагинално. Всичко да е наред ти пожелавам от сърце още веднъж! 🙏🍀
Спря ли кървенето?

# 214
Vision има и във Варна. На приложението Фея излиза друг prenatest.bg и се чудя каква е разликата между него и Вижън. Да си призная, погледнах вторите чак след като видях няколко момичета да пишат за него, не ги бях чувала преди това. Бих искала да избера най-доброто, ценовия фактор поставям на второ място. В сайта на пренатест има и такъв, който казва за евентуално отключване на заболявания в последствие. Объркана съм кое да избера 🫣

# 215
Lidiq1995, по принцип имаш право на 180 дни преди 45-дневния. Това са 6 месеца болничен до седмия месец и половина грубо сметнато. На линка отпред на първа страница, който съм дала за смятане на термин, излиза и кога влизаме в 45-дневния болничен преди раждане. Въведи си данните и виж кога ти се пада. Аз с миналата бременност излязох още в 5г.с. в болничен и изобщо не съм се връщала на работа. Наложи се обаче да ползвам няколко дни отпуска, защото не ми се занимаваше да ходя на ТЕЛК.

幸せ happiness, поздравления за а хубавите новини! 💓🌷🍀

Georgieva9, подкрепям момичетата за поставяне вагинално. Всичко да е наред ти пожелавам от сърце още веднъж! 🙏🍀
Спря ли кървенето?

Да спря още снощи дано всичко да е наред. И аз чакам моя прена тест и ми казаха още като го правихме че заради тромбофолията ако не могат да извлекат достатъчно ДНК ще трябва пак да ми вземат кръв и пак да чакам, защото като ми взеха кръв така ме надрусаха и във едната епруветка почти нямаше.

# 216
На Синево действително излиза като “very low risk/very high risk”, но доколкото разбирам това е като “positive/negative” при Vision. Няма проценти. Разликата е в точността. Vision дава 99,99% точност, а този в Синево - 99,96%. Поне така разбрах аз. Поправете ме, ако греша.

# 217
Исках да кажа ,, надупкаха” 😂

# 218
На Синево действително излиза като “very low risk/very high risk”, но доколкото разбирам това е като “positive/negative” при Vision. Няма проценти. Разликата е в точността. Vision дава 99,99% точност, а този в Синево - 99,96%. Поне така разбрах аз. Поправете ме, ако греша.

Синево показва риск, като БХС. Докато Вижън са с категоричен отговор Да или Не.

# 219
Момичета, "тормози" ли ви вас всекидневно вагинално течение? Почти от началото имам всеки ден по няколко пъти течение, което се оказа, че е от лактобацили в изобилие (добрите бактерии). Двама доктора казаха, че не се лекува и явно организмът ми сега още повече се защитава от бактерии и гъбички и да не се опитвам да го "лекувам". Микробиологията ми е чиста, само тези лактобацили са в изобилие, но не мога да си представя да ходя без ежедневна превръзка и след всяко застояване или залежаване първото нещо като стана е да отида до тоалетната, евентуално ако има... Как е при вас? Имате ли засилено течение и как се справяте с дискомфорта? Не че е голям тормоз, де... това да ми е проблема. Grinning

# 220
  • София
Здравейте!

Много нещо се е изписало за кратко време. Надявам се всички да сте добре.

Вече съм в 13-та седмица и си давам отчета от поредния преглед: Заведоха ме вече официално с талон от ЛЛ, взеха ми кръв, стерилна урина и материал от влагалището.
За цитонамазка не ставам - видяха полип. Сега ще слагам едни глобули за полипа за 10 дни, докато утрогестана ще приемам орално.

Все още имам проблеми с кръвоснабдяването към плода.
Списъкът с лекарства се увеличава. Сутрин слагам Фраксипарин 0,3 и пия вит. Д на капки. После продължавам с флебодия, 4 магнерота, 6 но-шпа, 6 утрогестана, топ-фолат, пробиотик, рибено масло, аспирин от 100 мг, слагам силвържин за полипа в края на деня и също пия неолексан за нервите.

Докторът казва, че ще имам момиче! На феталната морфология я наблюдавахме как си мърдаше нежно ръцете - беше много сладка. Чакам резултати от БХС и другите изследвания.
Не е записан горе терминът ми, а съм го споменавала вече няколко пъти. Може ли? 1 август е.

# 221
YABA, аз също имам силно бяло течение от началото. Знам, че е нормално и представлява засилена защита на организма срещу бактерии и гадинки, за да е предпазен бебчо Heart препоръчаха ми да си взема добър интимен гел, за да не ми е дискомфортно, но още не съм си купила.

# 222

Синево показва риск, като БХС. Докато Вижън са с категоричен отговор Да или Не.
Значи в такъв случай май е по-добре да си направя тест Vision в Афродита.

Аз също имам по-обилно течение и го следя внимателно заради зацапването, което имах.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 16:57 от Love💗sea

# 223
Привет, момичета! Надявам се, че с всички всичко е наред (или ще бъде наред). Мислете позитивно и ще се случват само положителни неща. 🍀
Lovesea аз също си направих пренаталния в Афродита. Доволна съм. Направих го във вторник, в петък вече имах резултатите.

При мен няма нищо ново. От началото на месеца спрях да качвам килограми седя си на един и същи 🤷🏼♀
На 26ти съм на БХС, въпреки пренаталния тест АГ-то иска и скрининг, но пък нямам търпение да видя малката девойка 🥹

# 224
В какво всъщност се състои прегледа за ФМ?
Може ли да споделите, тези които сте ходили вече?

Mandarinka!
 Защо ти взеха материал от влагалището?

Общи условия

Активация на акаунт