Термин Август 2023г. - Тема 2🤰

• 44 017
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
k.belleza, отиваш на ехограф с отлично качество. АГ със специализация ФМ преглежда плода, крака, ръце, пръсти, органи, мозък, бъбреци, сърце, плацентата как е разположена, кръвоток към плода, от колко съда се състои пъпната връв (мисля, че бяха 2 артерии и 1 вена по правило), води... Прегледът продължава дълго време, защото се гледа обстойно всичко. Носната кост се измерва също тогава. При добро положение на плода се вижда и пол.  Феталната морфоложка, при която ходя аз е специалист по тромбофилия. Това е изключително важно за мен.
ФМ има също по-нататък около 20 г.с. и после около 32г.с.съшо. На първата ФМ сега се взема и кръв заради БХС. Около 22г.с. се ходи на фетална ехокардиография, където обстойно се гледа сърцето на плода.

Mandarinka!, добавих те на първа страница. 🙂
И пол добавих също на тези, които са в списъка и знаят вече пол.

И аз имам по-засилено течение. И предишния път беше така.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 18:28 от Jupiter sea

# 226
Момичета, бихте ли ми препоръчали нещо против стрии? Аз съм предразположена към появата на стрии и бих искала да започна да се мажа с нещо още от самото начало, ако въобще има такъв продукт, който би ми помогнал.
Четох, че шуслерова сол номер 1 предпазва от появата на стрии. Някоя от вас приема ли шуслерови соли и има ли ефект от тях?

# 227
Момичета, бихте ли ми препоръчали нещо против стрии? Аз съм предразположена към появата на стрии и бих искала да започна да се мажа с нещо още от самото начало, ако въобще има такъв продукт, който би ми помогнал.
Четох, че шуслерова сол номер 1 предпазва от появата на стрии. Някоя от вас приема ли шуслерови соли и има ли ефект от тях?

На мен ми е първа бременност- взех си олио и крем на Mustela ( ползвам само крема, по-добре се чувствам с него).
Доста жени пишат, че ползват кокосово масло или мас.

# 228
Love💗sea, нямам нито една стрия от предишната бременност. Ползвах мас и смес от кокосово и какаово масло. Редувах ги, мажех се от 3-4 месец до края.

# 229
Jupiter sea, можеш да добавиш моя пол- 03.08.
Момичета, аз вече се плаша, че това повръшане няма да спре скоро. Одеве изядох един портокал и да не ви обяснявам какво се случи по- късно. С дъщеря ми ми се гадеше до 6 месец, явно и сега ще е така…съдба…

# 230
Аз предната бременност мажех с кокосово и какаово масло, както и с това на Мустела. Еми появиха се 2 седмици преди да родя 🤷🏻♀ Много зависи каква е кожата и колко голяма ще стане пупата

# 231
Аз с двете успешни бременности нямам нито една стрия. Дори не помня мажех ли се изобщо и ако да - с какво. Бях качила по 30 кила, но тогава бях на 20 и 25. Сега съм на 42 и очаквам нещо страшно. Simple Smile))

# 232
Здравейте и аз да се включа официално, днес бях на лекар и чух сърчицето, та се записвам с термин 28.08 Simple Smile На 35г. съм и това ми е 2ра бременност, имам дъщеря на почти 9г., Като по-малка много искаше да си има братче или сестриче , сега нз вече как ще е настроена, все още не съм й казала. Група във фейса дали има 😃 А за стриите да се включа, преди се мазах до последно с мас(беше много гадно), по корема нямам стрии, но по гърдите и зад колената ми излезнаха, ма там май не съм се мазала, тя нз, май си в до кожа.

# 233
k.belleza, отиваш на ехограф с отлично качество. АГ със специализация ФМ преглежда плода, крака, ръце, пръсти, органи, мозък, бъбреци, сърце, плацентата как е разположена, кръвоток към плода, от колко съда се състои пъпната връв (мисля, че бяха 2 артерии и 1 вена по правило), води... Прегледът продължава дълго време, защото се гледа обстойно всичко. Носната кост се измерва също тогава. При добро положение на плода се вижда и пол.  Феталната морфоложка, при която ходя аз е специалист по тромбофилия. Това е изключително важно за мен.
ФМ има също по-нататък около 20 г.с. и после около 32г.с.съшо. На първата ФМ сега се взема и кръв заради БХС. Около 22г.с. се ходи на фетална ехокардиография, където обстойно се гледа сърцето на плода.

Mandarinka!, добавих те на първа страница. 🙂
И пол добавих също на тези, които са в списъка и знаят вече пол.

И аз имам по-засилено течение. И предишния път беше така.

Бралогаря за отговора😍
През корема ли се извършва прегледа?

# 234
Здравейте, мамчета!
От много време не съм влизала, но нещо не ми остава време. Радвам се, че при повечето всичко е наред и много съжалявам за тези, при които не е така, но не губите вяра.
Аз бях на преглед на 06.01 и ехографът показа 8г.с.+5.
От 16.01 ми спряха дуфастона и за сега всичко е наред.
На 18.01 ми направиха пренатест в МЦ Афродита, където живот и здраве всичко да е наред ще съхраняваме стволовите клетки, но още съм в очакване на резултат.
Междувременно понеже съм с вродена тромбофилия по 2 стълба съм на Фраксипарин 0,4, но при поставяне на инжекциите освен бучките и синините, при вадене на иглата прокървих. Ето защо, днес трябваше да пусна кръвни и единствено ми излезе завишение на фибриногена, но д-р Чучумишев каза,че за сега няма да имам промяна в терапията.
Очаквам с нетърпение ФМ и БХС на 31.01.
Колкото до симптоми.......никакви.....не знам дали е за хубаво или за лошо, но нямам.
Love 💕 sea аз се мажа с Uriage олио и крем

# 235
Цитат

Бралогаря за отговора😍
През корема ли се извършва прегледа?

Да

# 236
Jupiter sea, можеш да добавиш моя пол- 03.08.
Момичета, аз вече се плаша, че това повръшане няма да спре скоро. Одеве изядох един портокал и да не ви обяснявам какво се случи по- късно. С дъщеря ми ми се гадеше до 6 месец, явно и сега ще е така…съдба…
На мен ми се случи същото, когато изпих един фреш от портокал. Цитрусовите плодове влошават гаденето и повръщането затова ги избягвай. Аз спрях да пия и вода с лимон, защото и нея я повръщах. Като цяло в момента не ям почти никакви плодове, защото ми се гади от тях. Карам на препечени филии и сирене и филии с мед. Май само това ми понася в момента.

# 237
Момичета, някоя от вас дали е правила Vision тест в понеделник? Ако да - обадиха ли ви се вече?

# 238
Елиза, 100 % ще ти звъннат днес.
Преди месец пиех фреш от портокал по няколко чаши, хапвах и всеки ден портокали и мандарини, но вчера какво се случи не знам… То в този сезон какъв плод да хапнеш…

# 239
Звъннаха ми, всичко е наред и бебчо е момченце. Безкрайно сме щастливи всички. ☀😀
Пожелавам успех и късмет на всички вас! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт