Моля за съвет.

• 881
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,
Нашата история е дълга, но ще опитам да съкратя малко.
На 24.10.2022г синът ми (тогава на 1г и 8м) се събуди сутринта и му трепереше дясната ръчичка, до вечерта започна да трепери с лявата... На следващия ден започна да залита, заведох го на невролог там чух страшна диагноза тумор след като ни хоспитализираха му направиха туморни маркери, ЯМР, ЕЕГ, пункция от гръбнака, даваха му кортикостероиди но без резултат, а изследванията както и кръвните с като на здраво дете. Той отказа да ходи и започнахме рехабилитация на 1.12.2022 сменихме невроложката направих му изследвания за б12 и витамин д оказа се че има дефицит и започнах да му давам от тези витамини, внезапно започна от само себе си да се оправя, към днешна дата обаче започна пак да се влошава тоест да залита и трепери, някоя мама има ли опит с подобно нещо, нямаме уточнена дигноза. Моля за съвет, на 24.01 ще ходим и на ортопед, водила съм го на отоневролог ням проблем с вестибуларния апарат и на ендокринолог там също всичко е наред.
Извинявам се ако има правописни грешки.

# 1
Първо искам да кажа, че по никакъв начин не съм специалист. Говорите за липса на Б 12 и че сте му давали, какво значи давали, под каква формата и какво съединение. Формата на Б 12 има голяма значение за усвояването. Баба ми, колкото и да не  е релевантно, и слагаха инжекции повече от 60 години. Има доста писано и във форума за това.
Мисълта ми е, че сегашното му състояние също може да се дължи на липса на Б 12. Дано се включат хора, които могат да помогнат.

# 2
Вижте този блог пост и изгледайте видеата, ако имате възможност:

https://agleu.eu/здраве/фалшива-епилепсия/

За една българска майка е с детенце с дефицит на витамин б12, разказва как са се преборили. Не знам при вас това ли е причината...

# 3
Само невролог ли сте посетили?

# 4
На познати детето имаше подобни неврологични симптоми - отникъде една сутрин започва да залита. Не знам подробности, но взимаше много силни кортикостероиди и му отстраниха тумор на надбъбречна жлеза. Лекуваха се в https://www.detskabolnica.com/. Споделяха, че екипът е страхотен (бяха им казали, че са с много рядко заболяване). Многократно му правиха ЯМР с упойка заради възрастта. Беше много важно да намерят къде е туморът. Съветът ми е, дори и да не сте от София, веднага да заведете детото в посочената болница.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 21:12 от Zizini

# 5
Само невролог ли сте посетили?
Не само невролог, отоневролог, ирисова диагностика, ендокринолог, инфекционист, унг и очен лекар
Вижте този блог пост и изгледайте видеата, ако имате възможност:

https://agleu.eu/здраве/фалшива-епилепсия/

За една българска майка е с детенце с дефицит на витамин б12, разказва как са се преборили. Не знам при вас това ли е причината...

Никой не знае, благодаря ти ще разгледам всичко

# 6
Аз предлагам и кардиолог да посетите.

Общи условия

Активация на акаунт