Сериалите на НВО - Домът на дракона и Игра на тронове - 46

• 37 323
  • 702
  •   1
Отговори
# 525
На мен началото на сезона ми хареса. Липсата на охрана си обяснявам с това, че персоналът в двореца беше силно прочистен заради съмнението в шпиони на Ренира и това един вид се обърна срещу зелените. Може би връзката на Коул с кралицата майка също обслужи този развой, иначе не си обяснявам за какво е точно това отклонение от книгата. Към момента зелените изглеждат онеправдани от сценария, в смисъл че се набляга на слабите им характеристики, но предполагам, че ще бъдат компенсирани отсега нататък, защото убийството на принца макар променено като точност на трагедията, все пак е достатъчна гадост за мотивация към войната, която предстои. Към актьорите засега нямам забележки, даже актрисата, която играе Ренира, я намирам по-изразителна в сравнение с първи сезон.

# 526
  • София
Мерси, The One True King
Брутално е. Значи аз доколкото разбрах от епизода, тези изроди убиха Джеерис, т.е. явно са спазили сценария да е както по книгата. Сега да видим как ще се развият нещата и какви ще са последствията.

Иначе съм съгласен за критиките ви относно непрекъснатото наблягане на секса между Коул и Алисънт. Излишно е и дразнещо.

Последна редакция: вт, 18 юни 2024, 14:39 от Diavolo

# 527
  • София
Ако сме безпристрастни, най-подходяща за трона е Ренис.

# 528
Значи аз доколкото разбрах от епизода, тези изроди убиха Джеерис, т.е. явно са спазили сценария да е както по книгата.
Далеч е от книгата, нищо, че убиха когото трябва. Да оставим, че изрязаха единия син. Но целият ужас беше в това, че Хелена е заставена да избира, а накрая те правят обратното. И тук се вижда колко глупаво е решението да направят героинята аутист без емоции. Това е централната сцена за тази героиня в историята и така изглеждаше тъпо.
За сравнение - втори сезон на GoT също започна с убийство на бебе - копеле на Робърт в бардака на Кутрето. Ами много по-силна и брутална сцена. А тази тук е по-важна. Една от най-запомнящите се сцени в цялата история и те направиха... това. Тотално разочарование.

# 529
Хелена и така е силен образ, който заслужава пълно съчувствие. Не съм съгласна, че трагедията е по-малка. Честно казано, не съм недоволна от това, че спестиха убийството на детето, а повече от изкривяването на образа на Алисън, но все пак очаквам да се обосноват промените и да я “изчистят” от обвиненията в лицемерие. Все пак силата на GoT беше в това, да имаме любими герои от всеки лагер. Ако е силен дисбалансът в подкрепата на феновете, всички лагери ще загубим.

# 530
  • Някъде в Матрицата
Аз съм от отбора на черните, но това не значи че всичко там ми е по вкуса. От зелените симпатизирам най-много на Хелена. Знаех какъв избор я очаква и какво ще преживее, и от своя страна се бях приготвила да изгледам сцената на бързи обороти и с премрежен поглед. Реализацията на сцената спестява описаната бруталност.

Относно новата шапка на шоуто. Ще има вглеждане в това, което изобразяват. Blush
Скрит текст:

Ренис - отново силно присъствие. Това, което не очаквах да видя в този епизод е Хю Ковача.

# 531
  • Варна
Скрит текст:
Аз съм от отбора на черните, но това не значи че всичко там ми е по вкуса. От зелените симпатизирам най-много на Хелена. Знаех какъв избор я очаква и какво ще преживее, и от своя страна се бях приготвила да изгледам сцената на бързи обороти и с премрежен поглед. Реализацията на сцената спестява описаната бруталност.

Относно новата шапка на шоуто. Ще има вглеждане в това, което изобразяват. Blush
Скрит текст:
Ренис - отново силно присъствие. Това, което не очаквах да видя в този епизод е Хю Ковача.
Въведоха и Алин и Адам от Хъл. Нито намек, че може да се нечии копелета. Sad
Пак лъскат образа на Черните.

# 532
Е, чакай, това беше един вид интро за новите герои - братята, ковача. Занапред се надявам да разгърнат и пообяснят тези образи. Чудно ми е как ще изиграят момента със Seasmoke и Адам. Все пак в сериала Ленор е жив.

# 533
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Бременна жена, малко дете, такива убийства нямам желание да гледам и добре, че не го показаха. Иначе Алисънт определено не и направиха услуга в първи епизод с тези гимнастики, но тя е много по-интересен и комплициран образ от Ренира (за мен). Хелена, поведението и цялата сцена са ок, не е нужно да е едно към едно по книгата. Напротив така се усети целия ужас, лудост и безпомощност на една майка. Сега заради отсъствието си Алисънт няма да спре да се терзае, самообвинява и ще бъде съсипана, че не е била до Хелена и внуците си, това ще и дойде като шамар. Ще се разкайва за въргалянето с Коул, ще реве, ще пали свещи, ще се опита да се реваншира.

# 534
  • Някъде в Матрицата
Да, съгласна съм. Просто не очаквах да видя Хю в Кралски чертог и то по време на аудиенция.
А още от момента в който "убиха" Ленор очаквам да се върне като Адам, обаче май друг ще е Адам.

# 535
  • Варна
Бременна жена, малко дете, такива убийства нямам желание да гледам и добре, че не го показаха. Иначе Алисънт определено не и направиха услуга в първи епизод с тези гимнастики, но тя е много по-интересен и комплициран образ от Ренира (за мен). Хелена, поведението и цялата сцена са ок, не е нужно да е едно към едно по книгата. Напротив така се усети целия ужас, лудост и безпомощност на една майка. Сега заради отсъствието си Алисънт няма да спре да се терзае, самообвинява и ще бъде съсипана, че не е била до Хелена и внуците си, това ще и дойде като шамар. Ще се разкайва за въргалянето с Коул, ще реве, ще пали свещи, ще се опита да се реваншира.
Тя и сега се разкайва. Още в първата сцена, говореше на Коул че трябва да престанат..
А той дори не оспори...
Ох, защо трябваше да вмъкват тази връзка.. НВО си е НВО Rolling Eyes

П.П. Тя и да беше до Хелена, нямаше какво да направи.

# 536
Не съм гледала още епизода, но бях запозната какво ни очаква и за мен може би също ще е разочароващо, че не са запазили драматизма на сцената. Не искам кървища и самото убийство, но терзанията и ужасът на Хелена и всичко да стане пред очите на Алисънт, щеше да е по-въздействащо. И пак можеше да си спи с Коул.
Иначе не мисля, че избелват черните. Доколкото знам в книгата Алисънт не е била приятелка на Ренира, никога не и е симпатизирала и не е имала колебания дали тя не заслужава трона. Тук образът и стартира много бял и дори сега не съм убедена лицемерие ли проявява или вече наченки на лудост. Уж Ренира е развратна, пък и Алисънт копнее за желани мъжки ласки. Уж Алисънт не иска война, но иска трона, насъскваше синовете си, но пали свещи за децата на Ренира...Наистина образът и е по-интересен от двата главни женски.
Като цяло в сериала от зелените Хелена, Алисънт и Егон са симпатични донякъде. Хелена изцяло, Алисънт стартира невинно момиче, което баща и оплете в схемите си и жертва за амбициите си, а Егон също като майка си нямаше много избор иска или не иска. Емънд обаче си е чудовище, а Ото е много противен политически образ.

# 537
и за мен може би също ще е разочароващо, че не са запазили драматизма на сцената. Не искам кървища и самото убийство, но терзанията и ужасът на Хелена и всичко да стане пред очите на Алисънт, щеше да е по-въздействащо.
Именно. Не става въпрос да покажат как се реже глава на дете, това нека си е зад кадър. Както беше и с копелето на Робърт в GoT. Но самата структура на сцената в книгите е много по-добра. Защо трябва да я променят? Ей такива самоцелни ненужни промени доведоха до тъпотиите в GoT.

# 538
То и Ренира има синове. Нали се търси мъжки наследник. А иначе щом лордовете са се клели - няма син, не син. Да не са се клели пред Ренира. Клели ли са се - баста!
Наследява синът на сина. Това е принципа. А на Ренира са и копелета.
А там е работата че са се клели пред Ренира преди много години, някои от лордовете, които са се клели дори не били живи, а наследниците им не са се клели. Wink

Сега за серията. Интрото е прекрасно, гоблените са чудесна идея.
Джекерис е пълно копие на баща си външно. Цял Стронг. Simple Smile
Егон 2, Хелена и Емонд са представени като пълни откачалки. Сценаристите са тийм Блек. То от първи сезон беше ясно.

доказано ли е че са копелета? Не е доказано. Всеки може да се казва всичко, дума дупка не прави. А клетвата си е клетва ако ще преди 100 години да си я казал.

# 539
  • 🌊
Абсолютно съгласна съм The One True King, като иронията е че в оригиналния сериал точно Станис страдаше от проблема на това да е мразен от продуцентите.
Моят проблем е точно с т.нар whitewashing и деленето на отбори. Ясно ми е, че им носи милиони всяка секунда, но едно от нещата, които правиха Троновете толкова интересни беше, че поне докто траеше оригиналния материал, нямаше толкова ясно разделение - всеки персонаж беше "оживен" като собствен, със собствени мотиви и връзки. Тук не е така - или си за Ренира или си лош, мизогин, който извинява изнасилванията и т.н. И това активно се бута от сценаристи и продуценти.

Ако в първи сезон извинението беше, че е още прохождащ проект, има по-малко информация и подобни, то специално за Кръв и Сирене няма такова. Всичко е описано - местоположение на героите, реплики, действия. Активно се продължава бутането на Черни=добри, Зелени=лоши, Таргариени срещу Хайтауър, което даже генетично е невярно защото всички са Таргариени и самия Танц е гражданска война между едно семейство.

Никой не иска да кормят деца пред него, но динамиката е тотално променена с цел отново да се лъска имидж и да се отнемат важни събития от героите. Отново нещата можеше да станат зад кадър, но това да пратиш Алисънт да язди (защото трябва да бъде изкарана лицемерка към Ренира), това да изтриеш цялото душевно разкъсване на Хелена, това да моли за детето си, да предлага себе си вместо него, да показва какви гнусари са самите те със заплахата от изнасилване, да кажат "Виж, майка ти иска да умреш", баба им да гледа безпомощно, ами гнусно е, отвратително е, но е важно за историята и развитието на героите. Отделно това аутистите да се представят като някакви неемоционални същества, които едва ли не са ок с това децата им да бъдат убити само да се измъкнат от ситуацията не е ок. Може да се отдели 40 минути на драмата от смъртта на Люк, но тук едва ли не нещата са представени с комедиен тайминг.

Извън последната сцена, Джесерис отново е осакатен от продуцентите, защото всички преживявания в Севера и потенциалните му връзки са сведени до "С майка ти сме, я виж стената".

Това не е фентъзи политическа драма, това е шоуто на Ренира. Добре, че ги има книгите и анимациите, там поне са си написали домашното

Общи условия

Активация на акаунт