Сериалите на НВО - Домът на дракона и Игра на тронове - 46

• 37 318
  • 702
  •   1
Отговори
# 540
Относно 'синовете са копелета' - аз и преди казах, че не го разбирам това. Майката е наследник на трона, а те са си нейни. Бащата е някакъв донор, буквално. Какво значение има дали е Ленор или Харвин. Майката е Ренира.

# 541
Скрит текст:
Аз съм от отбора на черните, но това не значи че всичко там ми е по вкуса. От зелените симпатизирам най-много на Хелена. Знаех какъв избор я очаква и какво ще преживее, и от своя страна се бях приготвила да изгледам сцената на бързи обороти и с премрежен поглед. Реализацията на сцената спестява описаната бруталност.

Относно новата шапка на шоуто. Ще има вглеждане в това, което изобразяват. Blush
Скрит текст:
Ренис - отново силно присъствие. Това, което не очаквах да видя в този епизод е Хю Ковача.
Въведоха и Алин и Адам от Хъл. Нито намек, че може да се нечии копелета. Sad
Пак лъскат образа на Черните.

Алин беше онзи, когото Корлис срещна на пристанището.

Но кой беше Адам? Нещо ми се губи такъв персонаж.

# 542
Но кой беше Адам? Нещо ми се губи такъв персонаж.

Скрит текст:
Брат му, ездачът на Seasmoke след Ленор. Копелета на уж Ленор, но всъщност на Корлис. Единият от двамта се жени за Бела в книгите, тук не знам ....

# 543
Благодаря, Змимка.

Но в сериала ми се губи моментът, в който са го давали.

# 544
Все още не са.

# 545
  • Варна
Относно 'синовете са копелета' - аз и преди казах, че не го разбирам това. Майката е наследник на трона, а те са си нейни. Бащата е някакъв донор, буквално. Какво значение има дали е Ленор или Харвин. Майката е Ренира.
Копелетата са си копелета, нямат права, не става въпрос за генетика.
Благодаря, Змимка.

Но в сериала ми се губи моментът, в който са го давали.
При разговора с Алин споменаха брат му Адам, не са го показали, само ни информираха че има брат.

# 546
Ами съвременни виждания на продуцентите, които осакатиха не един проект. Ключово важно беше точно Веларион да са чернокожи, сакън да не ги пропуснем, въпреки че стоят абсурдно с тези сребристи перуки. Чак се чудя как Алисънт не направиха чернокожа. Иначе много харесвам актьора, който играе Корлис.
В Бриджъртън пък тотално се оляха. Там има недостиг на бялата раса - само главното семейство е от нея. Като се почне от кралицата, най-близката и високопоставена аристократка, половината семейства и реално всички съпрузи на семейство Бриджъртън. Накрая като връх на сладоледа решиха и едната от семейството да я правят лесбийка да не се пропусне и тази линия. Книгите ги омаскариха тотално.
Нямам нищо против чернокожи, азиатци, хомосексуални, но си мисля, че е редно един проект да се запази автентичен и някак си ако във фентъзи повече върви да има всякакви персонажи, то в Англия в 17 век никак. И все повече се чувствам сякаш ще се стигне дотам да е ненормално и срамно да си хетеро и бял.

# 547
По последния ред имам подходяща картинка Grinning
Скрит текст:

Копелетата са си копелета, нямат права, не става въпрос за генетика

Еми не - може да са копелета, но са признати, носят по закон фамилията на съпруга и, и Корлис, както и Визерис ги признаха за свои наследници. Както беше и преди в Троновете - кралят си издаваше укази за легитимизиране на копелета наред - има си правото - ползва си го. Ти може зад гърба им да си им викаш копелета, Сняг, Реките и т.д колкото искаш, но в очите ще им казваш Рамзи Болтън, Джендри Баратеон, Джон Таргариен и когото там още са легитимизирали, че вече не помня.

# 548
  • Варна
Еми не - може да са копелета, но са признати, носят по закон фамилията на съпруга и, и Корлис, както и Визерис ги признаха за свои наследници. Както беше и преди в Троновете - кралят си издаваше укази за легитимизиране на копелета наред - има си правото - ползва си го. Ти може зад гърба им да си им викаш копелета, Сняг, Реките и т.д колкото искаш, но в очите ще им казваш Рамзи Болтън, Джендри Баратеон, Джон Таргариен и когото там още са легитимизирали, че вече не помня.
To е друго. Те първо са признати за копелета, а после с декрет са признати за наследници.
Войната на петимата крале в троновете е точно защото Джофри е копеле, нищо че Робърт си е мислил че му е син, самият факт че не е дете от брака го делегитимира.

Според правото във Вестерос копелетата не наследяват и нямат същите права като децата родени от брак.

# 549
To е друго. Те първо са признати за копелета, а после с декрет са признати за наследници.
Тук разликата не е много по-голяма. Половината кралство знае, че децата не са от Ленор, казват на краля и кралят казва - не ми пука. Те са ми внуци. Това, че не го е написал и подпечатал не значи, че не застана пред половината дворец и не каза, че това са легитимни деца. Устното заверение явно също се смята за обвързващо, щом след десетки години си търсят правата от обещали баби и дядовци по различни домове из Вестерос. Както и никъде не видях да подписват лордовете никакъв документ, че признават Ренира за следващ наследник, едно коленичене беше достатъчно и обвързващо.

# 550
Копелетата са си копелета, нямат права, не става въпрос за генетика.

Всъщност не е така и в историята има много прецеденти за короновани копелета. Джендри например също беше първият по ред за наследяване на короната въпреки, че е копеле. Джофри обаче е нелегитимен отвсякъде, защото в жилите му не тече кралската кръв.  И това е така, защото абсолютният задължителен критерий за наследяване (разбира се не важи при нова династия) е запазване на кралската кръвна линия.След това идват и други условия и затова един законен син на краля е преди копелето, но причината вече е по-тривиална - политически сметки. Ако крал Х даде дъщеря си за жена на крал У той си прави сметката синът им да стане крал и на двете царства, което крие политически ползи. И затова законът пази правото на законния син, защото ако изведнъж крал стане някое копеле къде отиват всички планове? А по онези времена е имало много копелета.
Обаче ако по някаква причина двойката няма деца, или те умрат, копелето е следващата опция за трона по закон. На практика някой може да възрази, разбира се, но все пак копелето си е легитимно.

# 551
Войната на петимата крале в троновете е точно защото Джофри е копеле, нищо че Робърт си е мислил че му е син, самият факт че не е дете от брака го делегитимира.

Според правото във Вестерос копелетата не наследяват и нямат същите права като децата родени от брак.
М-не, това е довод само за Станис. На Ренли не му пукаше, той обяви бунт докато знаеше още Джоф за законен, същото се отнася и за Роб Старск и Бейлон Грейджой. Тях малко ги бъркаше законен ли е Джоф или не.

# 552
Джендри например също беше първият по ред за наследяване на короната въпреки, че е копеле.
Глупости. Нищо такова няма.

# 553
Джендри например също беше първият по ред за наследяване на короната въпреки, че е копеле.
Глупости. Нищо такова няма.

И кой е преди него по право, ако децата на Серсей са незаконни? А защо искаха да го убият?

# 554
Убиваха копелетата на Робърт, защото те щяха да се ползват като доказателство, че децата на Церсей не са от него. Всичките копелета са чернокоси - "семето е силно". А не, че са някакви наследници. Наследникът е Станис.

Общи условия

Активация на акаунт