Любители на котки - Тема 180

• 32 789
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Знам , че са вредни , но  снощи дадох на двете отвън . Защото не искам повече котки . Станаха 7. Скоро ще бъдат кастрирани .

# 451
  • София
След прибирането на Барни от улицата, първо го обезпаразитихме, после двете ваксини през месец и едва след това записах за кастрация. Не ми е и хрумвало първо кастрация, после ваксини.  Мен и сега ме е страх да го водя във ветеринарен кабинет, да не вземе да налепи нещо, водя го само за годишната ваксина. (Аз съм от онези “ваксъри”, които си слагат всяка година и противогрипна ваксина.)

# 452
  • София
AnyHr, не си права. Не са един или два случаите, когато се гледат братче и сестриче от едно котило в затворено жилище и изведнъж се оказва, че сестричката е бременна в невръстна възраст. Още на 8-9 месеца са в състояние да създават поколение. И е много лесно да се каже да се търпи до 1-1,5 години, ако котаракът не маркира. А ако се гледа в двор е още по-лесно. Wink Няма как да се търпи маркиращ котарак в апартамент. Зловонието е ужасно! Наско го изчаках (по други причини), докато все още не маркираше. В момента, в който започна, нямаше как да отлагам. Сега съжалявам, че не го заведох по-рано, защото някои не дотам приятни неща си останаха. Тази сутрин пак трябваше да спасявам крещящата Боги. Sad Хубаво поне, че не маркира. А има такива случаи. С кастрираните на по 7-8-9 месеца Мацо, Мъро и Кирчо не съм имала повече проблеми.

# 453
И двамата ветеринари, при които ходих ми казаха да изчакам с кастрацията , така че котетата да са над 1 год. заради развитието на уретрата.

# 454
И на нас ни казаха, че преди годинката няма да го кастрират. Дано устиска и не препикае цялата къща, че няма с какво да премахна миризмата 😃

# 455
  • София
Ми те хубаво казват, ама когато имаш маркиращ котарак у дома, нещата изглеждат различно. Моят започна на 5мес. Ако бях изчакала до 1г, едно, че апартаментът щеше да се усмърди трайно, второ, че това е много вероятно да беше останало като устойчиво поведение и да продължи да маркира и след кастрацията.

# 456
  • София
Аз съм разказвала и по-рано - понеже Барни ни е първо коте и нямахме опит, започнах да чета кога се кастрира мъжки. На рецепцията на ветеринарната клиника ми казаха - след 7мия месец. Чета аз, чета, обаче от прочетеното излиза, че единственото условие е да са слезли "яйцата" и няма никакви статистически значими данни, че по-ранното кастриране се отразява на уринарния тракт. И на втората ваксина разпитах ветеринарката, а тя си призна, че нейния си котарак го е кастрирала на 5 месеца. Я, викам си, значи можело...И така, нашия на 09.01.2018 се раздели с wedding vegetables. ММ и малкия ми син се опитаха от мъжка солидарност да отложат момента (ММ ми изтъкваше и доводи от сорта "такъв хубавец трябва да се възпроизведе", това по линия "нашето си е най-хубаво"), само месец след манипулацията си признаха, че сме постъпили съвсем правилно и навреме.

# 457
И моите синове възразяваха срещу кастрацията на второто ни коте (Мишел). Бела излиза на двора, през повечето време е вътре. А това решихме да е изцяло "вътрешно" коте, взехме му затворена тоалетна и не е излизало на двора. Та, защо ще го "мъча", като няма да излиза навън? Обясних им, че самите животни се тормозят и описах какво поведение имат. Е, видяха нагледно за какво става дума. Снощи големият ме пита къде ще спи Мишето. Как къде, при вас! Вие сте ваканция, може да спите до колкото си искате, а аз съм на работа. Joy И вече три нощи си я "менкаме". Те отворят вратата и я пуснат в хола, аз след малко им върна жеста. Joy На мен не ми пречи, че врещи, но препуска като кон между хола и спалнята, рови в цветята, понякога блъсне някоя саксия, точи си ноктите в килима... И ставам по сто пъти на нощ. На синовете в стаята е по-спокойна, а и тази стая си я чувства "своя". Ей я калпазанката -

# 458
  • Стара Загора
AnyHr, умишлено избягвам тези дискусии, но все пак ще си кажа.
Аз съм твърдо "за" кастрацията. Относно възрастта има много противоречива информация. Кастрирала съм и малки, и възрастни в зависимост от обстоятелствата. Моето мнение е, че женските е добре да бъдат кастрирани преди първото разгонване (тук май сме единодушни всички), а мъжките възможно най-рано СЛЕД появата на проблемно поведение (в което включвам маркиране, агресия и специфично поведение). Относно въпроса с проблемите с уринарния тракт смятам че достатъчно голямо влияние оказва начина на живот и независимо от възрастта, на която е кастрирано животното, за съжаление, никой не е застрахован.

В заключение:
Вярвам че сме събрани много интелигентни хора на едно място. Всеки има достъп до информация и право на личен избор относно любимеца си. Важното е решението да е взето информирано и с ясна представа за последствията, независимо дали става въпрос да се или да не се кастрира.

Ако нямате доверие на ветеринарният си лекар - сменете го.

# 459
Да се оплача. Минах през три клиники докато намеря час за Шошо за снимка.
Уж няма счупено .
Дадоха ни само болкоуспокояващи.
Цял ден лапичката е във въздуха

# 460
  • Бургас
Тук повечето хора знаят, че не исках да кастрирам Харко.
Ако не беше започнал да маркира, можеше и да поизчакам доста или изобщо да не го направя.
Обаче зловонието е ... неописуемо.
Беше на 11 месеца.
И нашият вет каза да навърши котето годинка, но накрая и за 11 месеца се съгласи.

За съжаление понякога наш писан си маркира нещо. Нова възглавница и нов матрак препи*а по веднъж, да се знае, че са си негови, не за друго.
Гад.
Ама любима гад.

# 461
  • София
Благодаря, Barbie! 🤗😘
Очаквах точно такъв отговор от теб! 😊
Смятам, че тук ни е събрала любовта към нашите любимци и искаме най-доброто за тях!

Таня, не налагам мнение, споделям док какво е казал и какво съм чела. И се приемам за късметлийка, че Блеки не е маркирал (до нас има некастрирано мъжко коте на 2- 3 години и вече знам за какво иде реч)...

# 462
Знам че казах, че близкия месец Блеки няма да излиза навън. Обаче излязохме. Когато чуе някой от нас да си облича якето, застава на вратата и иска да излиза. Снощи излязох да пуша и той ходи по стаите и мяука. Grinning Та сложихме повода и правихме обиколки на градината. Хареса си едно дърво и с кеф се катери на него.

ПС. Габи много здраве, щастие и късмет ти желая. Simple Smile

# 463
Мини, нормално. Като гледа Блеки каква градина има, как да стои затворен?
Когато на вън има толкова дървета и друга територия за проучване. Ще е много щастлив котак.

# 464
  • Свети Влас
Мини, благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт