Любители на котки - Тема 180

• 32 786
  • 755
  •   1
Отговори
# 465

Спомен преди 4 години.

# 466
Добро утро и хубав петък

# 467
Оставих Мишето за кастрация. След час била да е "готова", но да я вземем по-късно, даже към шест. Така ми е свито, милата ми душичка.

П.П. Допълвам се. Звъннаха ми от клиниката, кастрацията е минала добре, момиченцето ми спи. Дано няма никакви проблеми!

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 09:55 от Dara888

# 468
Зе го кастририрахме на 9 месеца, по преценка на Карагьозов , защото мандаринките му били слезнали. При нас ситуацията беше по-деликатна, тъй като мъжът ми беше категорично против животно у дома. След много скандали, рев от страна на детето и заплахи от моя, се стигна до приемането на украинчето вкъщи и условието беше да си му чистим и да се кастрира за да не мирише. До сега никога не ми е миришело.
Но... знаете моята мъка. Той е дребничък аристократ Wink, злояд... и мисля , че с това му спрях растежа. Нека Барби каже дали са ми правилни предположенията. Вчера ми показаха коте от същата порода, мъжко, с 2 месеца по-малко, което е 10 кг, а моето Зе е 3кг Disappointed Relieved

# 469
  • Варна
Някога кастрирахме първия ни котарак, Грейчето, преди годината. Ветеринарите така решиха. Той беше инвалид и никога не е маркирал.
Но това е моя опит с мъжка котка.
След това ми се натресоха женски, които със сигурност кастрирахме около 6-7 месечни. Даже специално питах тогава за третата, Магчето, че ми се разгони веднъж дваж и те казаха, че няма проблем за кастрацията, дори и да е разгонена в момента.
Преди около 10 години нямаше проблем да кастрират мъжки преди годината.
Явно се променят тенденциите.

# 470
  • София
Вчера ми показаха коте от същата порода, мъжко, с 2 месеца по-малко, което е 10 кг, а моето Зе е 3кг Disappointed Relieved
Може би зависи от предците, бащата и майката.

Аз лично не смятам, че е спрял растежа (на моите) от кастрацията. Мъжките от тяхната кръвна линия могат да станат до 6кг. Аш е малко над 5, а Оникс е почти 5.
При Оникс имаше известно забавяне, но го свързвам с "отравянето" му като бебе. Настигна брат си на големина. По акъл си е бебе, голямо бебе Simple Smile

Хари кастрирахме на 1,1г. Беше 5кг.

# 471
Аз като ги гледам други негови съпородисти, не изглежда да са едри като порода, по-скоро даже ми изглеждат дребни.
Виж ето тези са охранени, но не са едри:

# 472
Да,мъжките британци се равиват окончателно за 3 год.Но и си зависи от родителите
И аз спрях развитието на Финдъс. Кастрирах го на 8-9 месеца.
Снощи Сакура спа така.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 21:58 от red soul

# 473
Сина е на година и 5 месеца. Не е кастриран, но не маркира. Той тресе опашката някак ....Четох, че при някои котаци е така.

# 474
  • Варна
И моята Женя така си кара опашката да трепти специфично . Все едно маркира, ама само визуално.

# 475
Кардю, ще му търсите ли породиста дама на Сина?

# 476
Прибрахме Мишето. Докторът каза, че е много кротко коте, нито веднъж не е мяукала, гласчето не са ѝ чули. Леко ѝ треперят краката, но е добре. Сви се върху корема на големия ми син и заспа. След седем ще ѝ дам да яде.

# 477
Кардю, ще му търсите ли породиста дама на Сина?
О, да. Даже се обадиха за две  моми. Едната е далече, а  втората е мъничка, но ще се виждаме с нейните хора. Сигурно ще се сватосаме. Ма той е такава душица...Ей, щом ме търпи да го гмеча и пак ме обича. Голяма радост ни е той.

# 478
  • София
Да,мъжките британци се равиват окончателно за 3 год.Но и си зависи от родителите
Снощи Сакура спа така.
Каква лапа само Simple Smile
И Аш е с много дълги лапи.

# 479
AnMary  ,и аз го отдават на това ,че е пристигнал в България е безпомощно състояние. Една мила дама се е грижила за него месец след това, за да го стабилизира. Купихме го от нея. Неговите хора са го докарали недохранен и дехидратиран в раница( благодаря им от сърце, че не са го оставили в Украйна). Затова и върви дребничък.
Виж аз какви гледам

Аз не се отказвам и постоянно му давам любимите му мусчета и винаги му отделям от месцето като ядем( той обича на ръка, не обича от купата) . Но едва ли ще стигне такова телосложение като постоянно бяга и подскача като рис 🤣🤣🤣
red soul Сакура е уникална котка, много харесвам бенгалки ! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт