Отговори
# 300
Мiss, първия път като му взеха от пръста плаках с него. Той спеше и не го събудихме и се стресна и доста време плакахме заедно. Първи и последен път, в който се съгласям да му вземат крън докато спи.
(magi опитах да се сдържа и да не плача, но не ми се получи. Уж не съм мека мара, ама май за детето съм 😅)
След това в София от вената му взеха, аз не бях в стаята, че от мисълта за вена ми стана лошо и ми се наду възела на щитовидната (3см) и започна да не ми достига въздух. Той пищеше и чувам, че му казват, че е свършило, край, няма повече... отворих вратата да го взема и успокоя, но го видях как се тръшка на кушетката, а двете се мъчиха да го държат без да мърда, а иглата стърчеше от ръката му. Ужасна ми беше тази гледка...
Сега в Бургас му взеха кръв от вената и му оставиха абокат на ръчичката. Пак бяха две, аз пак не бях в стаята, без да плаче, дори им говореше и те се смееха, че им приказваше и те му говориха. След час и половина му взеха и от пръстчето, том сам мрън и после като го стисна леко пак мрънна. Без ревове, без тръшкане. Явно подхода на специалистите е най-важен.
Относно взимането на кръв от пръста: седнах с детето в скута си. Казаха ми да го прегърна с лявата ръка през неговото ляво рамо до десния крак. Дясната му ръка му я придържах без да стискам.

За имунизациите бях предупредила, че ми става лошо от игли и се обръщах настрани без да гледам. Плака само на една ваксина, на останалите само измрънкваше.
Мислих, че този страх от инжекции и взимане на кръв от вена ще е минал след тая бременност, в която бях за абонамент за лабораторията. Кръв ми взимаха от 3 до 5 пъти на месец, успях само 1 път да припадна и то чак към 7ми месец май бях, ама там попаднах на яка некадърност (ппц не говоря по този начин, но наистина жената не беше за тази длъжност). След това кортикостероидни инжекции ( след едните болеше по 3 дни, 3дни смях на едната страна, след това 3 дни на другата) редувахме страните, а седемте дни престой в родилното 2пъти на ден кортикостероиди ама те вече бяха с изгарящо болезнено усещане. Отделно и секцио със спинална упойка, там пък чух, че не им харесва някой си слой как са зашили и ще го зчотшият и зашито наново. Но нищо от преживяното не ми помогна за подобрение на страха ми. След всичко дори имах страх, като давах месец по-късно кръв от пръста. Трябваше след раждането всеки месец да пускам изследвания за тромбоцити (там може от пръста), досега трябваше и за щитовидната до пусна, ама пусти страх пак тая вена как да я дам... Ще опитам другата седмица в събота да отидем с моя, че ако припадна да има кой да гледа малкия.

# 301
България. Simple Smile
Най-накрая намерих как се сменя никът, хахаха!

# 302
България сме и ние Simple Smile

Вчера омазахме яко режима, защо винаги става така почивните дни. Днес една идея по-добре ама ще се разбере от сегашната дрямка. Дано да поспи час, че иначе е адски крив.

След усилените тренировки оня ден по пълзене, вече официално разбра какво прави. Спокойно се придвижва напред, не се е сетил още, че може да излиза извън килима ама и това ще стане.

Кръв му взимаха няколко пъти вече от вена… следващата седмица ще ходим пак. Тъпото е, че трябва аз да го държа, на баща му му става лошо. А така да реве това бебе, толкова да ми е гадно като го държа. Реве като го бодат, че и 10 минути след това. С ваксините същата работа. Ама ще ходим, да минава и заминава.

Въпрос извън бебетата - кажете моля как да изчистя фугите на пода? Пода ни е с плочки, фугите са бежови/бели. Чистим с парочистачка, обаче фугите са малко под нивото на плочката и цялата мръсотия в тях се събира. Единствен вариант е с парочистачката фуга по фуга да търкам на ръка, ама тва не си е работа. Дайте някъв хак (по възможност съобразен с бебе, ама ако не е - ще го преживея, само да се изчистят)

# 303
  • Замък сред облаците
Нашата парочистачка е с накрайник за фуги, виж дали и вашата няма. Алтернатива - някоя стара електрическа четка за зъби прежалваш и ползваш нея - аз така чистя фугите на мивката.

Лотос, възелът на щитовидната не може да се надуе така. Най- малкото че отнема време - това е съединителна тъкан (много рядко кисти).  Но в емоционални моменти е възможно да те стяга шията, само усещането е такова Simple Smile
Ако си имала внезапно увеличение на възела иди на лекар, но подобно увеличение му отнема поне седмица, не 5-10 мин Simple Smile

# 304
България 🇧🇬

# 305
АА, той не става 3см изведнъж, той е 3см 😅, извинявам се, че съм се изразил така. Като се притесня и започва да ме стяга шията и дишането не е нормално. Друг е въпроса, че като кача 10 спъпала и вече дишам тежко 🤣 Показвам с пръсти къде е, че на снимката не се вижда, а на живо прилича на Адамова ябълка в ляво 😁 Иначе ендокринолози са ми казвали, че когато съм напрегната и се увеличава още малко, а той не е малък и затова така ми затруднява дишането.
Скрит текст:

Нашата парочистачка е с накрайник за фуги, виж дали и вашата няма. Алтернатива - някоя стара електрическа четка за зъби прежалваш и ползваш нея - аз така чистя фугите на мивката.

Лотос, възелът на щитовидната не може да се надуе така. Най- малкото че отнема време - това е съединителна тъкан (много рядко кисти).  Но в емоционални моменти е възможно да те стяга шията, само усещането е такова Simple Smile
Ако си имала внезапно увеличение на възела иди на лекар, но подобно увеличение му отнема поне седмица, не 5-10 мин Simple Smile

# 306
  • Замък сред облаците
Ох сега те разбрах, извинявай 🤗 и на майка е такъв там, голяма досада са. Моят е съвсем мъничък и само се опипва още.
Но да, напливът на кръв, вълнението и идва това гадно усещане за стягане. Аз имах стягане и като бях с хашитоксикоза и рязко минах в псевдохиперфункция. Тъй че стяганията не са за подминаване 😅

Йоан спа спокойно за пръв път от седмици след като сме били на гости у свекърите - алелуя! Беше му интересно вчера, бърбори пред всички, гушкаха го и не се разплака нито веднъж.
Днес подхванахме основно почистване вкъщи и както съм се улисала и го поглеждам детето - все още се изненадвам на моменти, че вече сме трима и човечето наистина се държи като човече вече 😊

# 307
Ама и аз за всичко плача. С брат му....плаках, когато имаше колики и се редувахме с баща му да го гушкаме и носим. Плаках, когато се разболя за първи път и не можеше да диша и да спи. Плаках, когато падна за първи път от спалнята. Плаках, когато му взимаха кръв от вената, а като излязохме от лабораторията пребледня и му стана лошо. Плаках, когато за първи път отиде на градина. Аз бях с него и виждах колко му е трудно, плаче истерично...не издържах. Плаках, когато трябваше да му правим снимка, защото беше болен. Тогава баща му влезе с него, за да го държи, аз бях отвън и чувах как плаче. Плаках с часове, когато си глътна езика и имах чувството, че цяла вечност мина преди да дойде в съзнание. Това ми беше най-ужасното преживяване. Бях вече бременна с Марти и макар да знам, че трябва да съм спокойна, вътрешно умирах. Плаках онзи ден, когато трябваше да отиде на зъболекар и знам, че се страхува много, защото му беше за първи път да му правят нещо. Отиде с баща си, но през това време нямах мира. После като ми казаха, че е плакал и там още по-зле ми стана. И сега, когато вече е по-голям се старая да се държа и да съм силна всеки един ден, за да не вижда ревливата си майка, пък и да не му предавам тези си емоции. Сега с Марти няма да е по-различно. Все ще има за какво да се плаче. Няма как, винаги ще искаме да отнемем болките им и никога да не страдат, за съжаление е невъзможно.
Но най-хубавото е, че има и сълзи от щастие, от гордост и любов! Heart

# 308
Така ще е, да, само да сме здрави, наистина, другото ще изтърпим.

Минавам да кажа, че моментът е подходящ за поръчка на ограничители за шкафове от Али Експрес, за да стигнат, докато почнат да щъкат мъниците. Аз сега тъкмо това разглеждам, че гледам, че тези които ги има тук са на тройна цена поне.

Да добавя и един източник за захранване с месо

като трябва да се отбележи, че месото не бива да е повече от 10% oт заготовката.

Нещп съм се развихрила да пазарувам пюрета онлайн и се захледах в заготовките на плазмон и другите и се разтърсих как да процедирам

Аз в крайна сметка реших да следвам Владимирова плюс Маги Пашова микс 😁 и дадох половин лъжичка цяло яйце вчера в пюрето, ще дам пак след 72 часа и ако всичко е наред ден два по-късно продължавам с три лъжички и го броя за въведено. И мисля да продължа след около 2 седмицис пуешко или заешко. Паралелно ще вкарвам безглутенови каши и плодове с известно отстояние. Като имам въведено яйце ще мога да му правя и безглутенови палачинки, а те не са лош вариант за храна за ядене с ръце като за начало

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 16:18 от magi g

# 309
Освен ограничители добавете тапи за контакти и силиконови ъгълчета за острите ръбове на мебелите. Аз постоянно плача и когато ги боли и когато им се радвам. Такава съм си. Но пък нямам проблем да ги държа за инжекции или взимане на кръв. Дори в болницата помогнах при слагането на абоката на Лъчи преди операцията. На 2 месеца й взеха венозна кръв за изследвания. Пак аз си я държах.
За фугите - доместос лимон в жълта опаковка. Ако са зле от бутилката направо на пода и после с мокър парцал да се разнесе. Оставяш 10 - 15 мин и минаваш с парцала, изхвърляш водата и с нова вода пак минаваш. И така няколко пъти докато се изчисти препарата и стане безопасно за бебето.

Днес Лъчи става на 7 месеца Birthday
Трудна нощ беше пробуждаше се, плачеше пак заспиваше... Днес е по-добре. Има настроение. Ръчичката не изглежда много добре, но няма как да се очаква друго. Както каза АА, първото и най-важно е да се сложи под течаща вода, веднага! Много е важно за да спре изгарянето. Колкото повече време минава толкова по-навътре влиза изгарянето. И следващата препоръка е да се намаже с добрия стар Дефламол. Снощи веднага след като я намазах спря да плаче и малко след това заспа на гърда. Днес ММ нястоя да сложим бабемово масло защото сестра му съвсем наскоро се изгори и твърди, че с него започнало много бързо да се оправя.

Ще пусна снимка на ръчичката. Тези, които са по-притеснителни в това отношение моля да не я отварят. Не е приятна гледка.

Скрит текст:

# 310
ох, сладка душичка, дано по-бързо да мине!

# 311
  • Замък сред облаците
Милата Лъчи 😙😙😙 Филме, вярвам че знаеш, но спукат ли се мехурите, никакво бадемово масло Simple Smile

Аз тапи сложих на разклонителя (останалите са зад мебели или над кухненския плот), силиконови ъгълчета само на 3 места ще слагам май. Я като сте казали белким стана и ги сложа.

# 312
Милото дребосъче! Да минава бързо! Аз обаче се впечатлих колко хитро сте ограничили ръчичката.

И аз се чудех на доместоса ама леко ме притеснява той. Парочистачката има накрайник за фуги ама пада яко търкане с него. Невъзможно е да мина целия под така, днес търках 30 мин само кухнята! Не че е толкова голяма, просто фугите са много.

И ние днес правихме основно почистване, и ние слагахме тапи на контактите. На една вълна сме в темата май Simple Smile

# 313
Милото слънчице, Лъчи, дано бързо да и мине и да не я боли.

Ние днес пренаредихме кошарата за игра на Йо, тя е от тези големите с оградките, ако някой има място, я препоръчвам, хем е заграден и няма да хукне из целия хол, хем има  площ да се върти и придвижява и  много отвори за които се хваща и вре крака и се набира по тях за упражнение. Естествено,аз имам повече за чистене, ама нали кеф цена няма Grinning

Прибирам и умалелели дрехи, леле кога порасна това дете...

За чистенето аз в хола  споря с ММ за ламината, той твърди,че ще се подуе от парочистачката, аз му обяснявам,че с тоя скапам  моп нищо не мием и само се замазва. Тръгне ли детето да пълзи, няма шанс с него да остана. Аз в банята имам проблем, постоянно мухлясват фугите около канала, но най-голяма драма е с тоалетната, излъгахме се да си вземем rimless чиния, е да, ама на тези нито едно  блокче не седи. Пробвахме с гел лепенките на Duck, така силно миришат,че ни заболяха главите и детето почна да кашля като го вкарваме в банята. Абе въобще с тея препарати  не мога ощеда се  справя, от всичките ми става гадно как миришат.

# 314
  • Замък сред облаците
Аз пода минавам на два дни с прахосмукачка и парцал. Нищо няма да му стане на ламината с парочистачката, обаче няма смисъл от стерилна среда. Сега, за основно почистване може, не за всеки ден.

Тоалетната минавам веднъж седмично с доместос. Не понасям ни блокчета, ни лепящи гелове. Ужасни са като аромат и е излишна химия според мен у дома. Но всеки си преценява сам, може аз да не изглеждам хигиенична в очите на някого 😅

Общи условия

Активация на акаунт