Отговори
# 330
Момичета,с какъв препарат миете бебешките съдове?

# 331
Аз ползвам на Бочко

# 332
  • Замък сред облаците
Friendly organic, Frosch baby, ама се случва да мина купичката и лъжичките с Ехо също.

# 333
  • гр.Пловдив
fillme,бързо да минава ръчичката и да забравите за този неприятен случай Hug

Ние сме много зле с разходките,не уцелвам момента,все едни ветрове,а и в тия грипозни времена по-добре да не си правя експерименти в молове и големи магазини ..

Ще започвам и аз да варя зеленчуци,харесаха ми комбинациите,които fillme спомена,а и може човек да експериментира ..повече от месец сме на купешки,но наистина лягат неоправдано скъпи,за 13 пюрета оставям 30лв-това нормално ли е ми кажете?Thinking

# 334
Пюретата са доста скъпи, наистина. Гледах днес в Ремедиум някои са намалени, та може би ще поръчвам сега особено за заготовките с месо.
А откъде взимате зеленчуци за варене? Мисълта ми е ако са био зеленчуците не отива ли долу горе същото или просто аз пазарувам от най-скъпото място на света. Чувам, че в била имало сносни био зеленчуци също

# 335
Бочко или фрош, което е на промоция. Grinning
Благодаря ви за пожеланията, момичета.
Днес реших за всеки случай да пиша на педиатърката на Лъчи за изгореното. Извика ни да го види. Потвърди, че е втора степен и ни изпрати в хирургията. Оказва се, че има случаи в които по преценка на лекаря мехурите се пукат. На Лъчи прецени да ги оставят така. Сложиха някакво много тъмно червеникаво мазило на марлички и увиха пръст по пръст. До колкото знаех не бива да се покрива с нищо, но според сестрата в началото се превръзвало. Викат ни в сряда за смяна на превръзките. А педиатърката каза, че било задължително да се третира с йод така, че мазилото може да е нещо такова.
Да Похваля Лъчи, че като се прибрахме изяде цяло бурканче домашна тиква 100 мл и цяло бурканче агнешко на плазмон 80гр. И после изпи 60 мл мляко! Не я бях виждала да изяжда такова количество. Сега си спинка до мен.

# 336
Определено био зеленчуците са скъпи, аз досега имам опит със Софина, Моравско село и BioSelection/ те са вносители/. Софина са хубави, но изборът е малък заради сезона, както бях писала преди, идват бая кални и пада яко миене. Моравско село са чистички, най-евтини от трите, добро качество, сега колко са био е друга работа.  Bioselection определено са най-скъпи, внос са, но поне всичко е опаковано с етикети, страна на произход, инструкции за съхранение. Два дни правя с тях и са ми вкусни, а и детето подхапва.

Аз като гледам за момента Йо си хапва и домашни и купешки, като бързам взимам бурканчето, но определено домашните по-му се услажадат и като имам възможност правя.

Мия съдовете с Frosch baby/ абе на Frosch всички препарати ми харесват/ и дрехите пера пак с Фрош, много леко мирише и изпира всички петна .

Обаче забелязах от както почнахме пюретата, почна да ми върти един номер с млякото, ако не е супер топло, го отказва и върти главата и се налага да претоплям почти на всяко хранене. Преди е пил и мляко на 45 минути/ не се гордея с това, ама се е случвало/, сега егати претенциите. Явно усети,че пюретата са различни като са по-топли и сега ми прави същия номер с млякото....

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:40 от mexicana___

# 337
Много интересно и полезно, благодаря! Бързо да се оправи Лъчи! ❤️

Бочко или фрош, което е на промоция. Grinning
Благодаря ви за пожеланията, момичета.
Днес реших за всеки случай да пиша на педиатърката на Лъчи за изгореното. Извика ни да го види. Потвърди, че е втора степен и ни изпрати в хирургията. Оказва се, че има случаи в които по преценка на лекаря мехурите се пукат. На Лъчи прецени да ги оставят така. Сложиха някакво много тъмно червеникаво мазило на марлички и увиха пръст по пръст. До колкото знаех не бива да се покрива с нищо, но според сестрата в началото се превръзвало. Викат ни в сряда за смяна на превръзките. А педиатърката каза, че било задължително да се третира с йод така, че мазилото може да е нещо такова.
Да Похваля Лъчи, че като се прибрахме изяде цяло бурканче домашна тиква 100 мл и цяло бурканче агнешко на плазмон 80гр. И после изпи 60 мл мляко! Не я бях виждала да изяжда такова количество. Сега си спинка до мен.

# 338
fillme, благодаря за информацията!

Аз мия съдовете с верото, което използвам за нашите (по принцип изполвам Fairy, но в момента съм с Ехо). Само е началото бях купила препарат на Бочко (то се оказа, че е концентрат и трябва да го разреждам).

Пюретата ги правя със зеленчуци от обикновен магазин за зеленчуци, от пазара. Гледам да са с произход България.
До сега не съм взимала био.

Пуйката, която използвам е домашна. Сега ще търся заек, но ако няма домашен ще взема от някой магазин. Или може да пробвам тези бурканчета с месо, които се предлагат.

# 339
Аз взимам био плодове и зеленчуци, ако видя на приемливи, неастрономически цени. Скоро купих био моркови, вчера щях да ги готвя. Мъжът ми ги пробва, горчат та не се траят...Сега ме е яд да ги хвърля, но никой няма да ги яде вкъщи...

Нашата парочистачка е Karcher SC1, върши ни работа, но бих купила SC3/4, заради налягане, вместимост и т.н.

Бебешките съдове мия с препарата на Canpol или Бочко. Имам лош опит с този на Бебо, толкова агресивен, че веднага ми се активира дерматитът и ми се нацепва кожата на ръцете.

# 340
Имам лош опит с този на Бебо, толкова агресивен, че веднага ми се активира дерматитът и ми се нацепва кожата на ръцете.

Ех,аз точно този мислих да пробваме, понеже използваме на канпул, обаче тук наоколо го няма и трябва да поръчвам..

# 341
Здравейте, момичета!

Аз не съм писала отдавна, защото постоянно изоставам с четенето и докато наваксам, темата се е сменила, но ви следя и благодаря за времето и енергията, които отделяте, за да споделите опита си и информацията, която имате ❤️

За списъка - Neve и Никола/ 27.06.22, София, България

Това, с което мога да се включа на този етап, е:

Също ползвам препарата за миене на Бочко. Ползвам и препаратите на Friendly.

Относно биозеленчуците - харесах много тези на Софина, но днес гледах, че нямат нищо, което ми трябва.
Миналата седмица поръчах от Farmhopping - там има избор от български и чужди производители.
Да, солено си е, но поне има избор.
Харесва ми, че можеш да си избереш часови диапазон за доставка, но например не ми хареса, че едно от нещата се оказало без наличност и вместо да ме уведомят, за да имам време да си потърся от друго място (времето за доставка беше около 4дни), аз разбрах направо като ги получих.

За нощния сън и захранването като цяло мога само да се оплача...но ще пропусна засега
Месните пюрета купувам, а зеленчуковите правя с уред за готвене на пара.
Плодови в момента Никола тотално отказва. Иначе ги комбинирах с каша в началото и ги хапваше, а банана примерно и самостоятелно давах.

Опитвам се сега да му давам АМ, за да свиква и да мога при нужда да дохранвам, защото кърмата ми намаля и когато не яде пюре, става тегаво, особено вечер, но не иска човекът и това е.
Сега съм в процес на пробване на различни марки АМ, както и шишета.

Ще търсим и парочистачка, ново килимче, някои нови дрешки - основно пижамки 80ти рр (потвърждавам и аз, че тези на HM не се свиват или поне не осезаемо), както и вълшебен прашец! 😊

Поздрави от нас и пожелания за здраве на всички!
Бързо да минават болежките и неразположенията, всички бебета да ядат, ние да отслабнем и много радост да изпитваме всеки ден! ❤️

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 22:43 от Neve_NV

# 342
Купувам веро каквото намеря с помпичка, че ми е най-удобно. Последно време ползваме все Бебо, ама и ръцете са ми леш постоянно. Нон стоп се мажа с кремове, а те все напукани и кървят. Замислих се сега дали не е от него… Един Здраве взех, толкова силно ароматизирано, нищо не мие и грам не се пени. Та купих набързо Бебо пак.

Значи идвам да ви кажа, че моето бебе днес беше друго бебе! Имам чувството, че е порастнал през нощта. Едно, че спа цяла нощ, само се събуди към 5, ама бързо заспа пак. Цял ден е толкова социален, толкова игрив. Постоянно ми бърбореше, постоянно ми се усмихваше, смееше. Много ясно си показваше кога нещо му харесва, кога не му харесва, кога не иска дадено нещо. Заиграваше се сам, гонеше си играчките през цялото време, и се смееше, и приказваше! Друго бебе, казвам ви!

Вечерта имаше малко драма де, накривя след последната дрямка и приспиването ни беше малко зор.

Цял ден го гледам като ми се смее и като отваря устата, горния венец нещо изглежда по-различно. Ама не обръщах особено внимание. Отказах се да ги чакам тея зъби 😀 Вечерта ММ го приспива, той не спира да реве. Отивам аз - и аз не мога да го успокоя. Вода давахме, мляко, дундуркахме - мне. Намазахме венците с гел. Млъкна веднага и заспа! ММ каза, че горния венец грапав му се сторил като го маза… Сега чакам да дойде утре, хем да видя венеца, хем и дали ще е толкова готин, колкото беше днес.

Мерси и за прахосмукачките, цял ден гледам, проучвам, в главата ми е хаос вече. Ама ще харесам нещо все някога.

# 343
Muppа, блазе ти! Моят наскоро му се наложи да го приспи и ги заварих и двамата да спят 🤣 Взел му акъла, много зор било, търсил майка си 🤣 1час и половина, накрая пуснал една буря за помощник 🤣🤣🤣
Днес пък ме викаше на помощ, че станал крив и му се спяло, а мамин син искал мамичка ( мамин син, защото вече рядко посяга баща му до го вземе), нищо че днес малкия переше ръце към баща си и привикваше да го вземе 🤣

Относно вертикална прахосмукачка сме с Hoover Rhapsody. Доволна съм, но нямам база за сравнение с друга вертикална.

Веро за малкия взимам пяната на Бебо. Ръцете ми винаги като захладнее и започват да стават още по-сухи, лющят се, стават червени, пукат се, има кръв по тях и парещо-щипеща болка. Така, че изобщо не съм направила връзка с препарата. И само с вода да се измивам ръцете са в същото състояние.

# 344
Сладкото ми момченце стана на 7 месеца. Щастливи месеци! Отново имам щастието да се радвам на (почти) беззъби усмивки и бебешки смях. Отново целувам най-сладките бузки с трапчинки, меката бебешка косичка и пухкави бебешки крачета. Отново две мънички ръчички ме търсят и когато ме намерят знаят, че са на най-сигурното място!
Отново две очи ме гледат с обожание и за някого съм целия свят. Отново получавам лигави целувки и по някой юмрук от любов! Отново гушкам в обятията си малко бебенце и обожавам да заспива сгушен в мен! Отново съм щастлива! Heart Heart Heart
Не мога да повярвам колко бързо минава и защо никога не е достатъчно?! Frowning1

Върти се по корем и обратно. Все още не може да седи самостоятелно стабилно. И не лази. Придвижва се с обръщане и ако иска да достигне до нещо обикновено се сърди и ядосва. Иначе докато е по корем се мята като риба на сухо, все едно плува....и кълве много смешно чаршафите. Grinning
Двете зъбчета растат и е много сладък. До колкото успявям да видя долният венец ми изглежда подут, но и той хич не дава да проверя. Все още не съм купила гелче за облекчение.

Малкият Бандитко ще е дете с характер, усещам ги аз нашата. В последните дни режимът ни е тотално омазан. Scream Може би си удължава интервала на будуване, но как пък веднъж не го уцелихме. Приспивам го с часове. Снощи преди да заспи за нощен сън беше буден 6 часа, днес 5. И не, че не му се спи. Едва гледа, но не се предава. Както започва да се унася, така подскача изведнъж, върти се и се смее, все едно някой му натиска копче. После започва пак да мрънка, иска да го гушкам и след малко пак всичко се повтаря. Излишно е да казвам, че съм на педала и доста изнервена. Като започнат да ми падат батериите го връчвам на баща му, но така става още по-зле, защото като го види се хили до ушите и е готов за игри с него. След малко вече плаче за мен.

Реших да преустановя захранването за няколко дни до седмица, защото нищо не иска да яде. На обяд особено даже и за първата лъжичка не иска да си отвори устата, а мислех да му предложа вече месо. От кашата с плод изяжда няколко лъжички, но и нея сигурно ще спра.
Такиватимуработи при нас. Добре го похвалих за празника. Joy

Препарат ползвам Фрош бейби.

Поздрави от нас.HugKissing Heart

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт