Отговори
# 345
И нашият Вики така не искаше изобщо да яде пюрета и каши като му избиваха долните два зъба - спрях ги за около седмица и нещо, имаше ефект. Simple Smile

Сладкото ми момченце стана на 7 месеца. Щастливи месеци! Отново имам щастието да се радвам на (почти) беззъби усмивки и бебешки смях. Отново целувам най-сладките бузки с трапчинки, меката бебешка косичка и пухкави бебешки крачета. Отново две мънички ръчички ме търсят и когато ме намерят знаят, че са на най-сигурното място!
Отново две очи ме гледат с обожание и за някого съм целия свят. Отново получавам лигави целувки и по някой юмрук от любов! Отново гушкам в обятията си малко бебенце и обожавам да заспива сгушен в мен! Отново съм щастлива! Heart Heart Heart
Не мога да повярвам колко бързо минава и защо никога не е достатъчно?! Frowning1

Върти се по корем и обратно. Все още не може да седи самостоятелно стабилно. И не лази. Придвижва се с обръщане и ако иска да достигне до нещо обикновено се сърди и ядосва. Иначе докато е по корем се мята като риба на сухо, все едно плува....и кълве много смешно чаршафите. Grinning
Двете зъбчета растат и е много сладък. До колкото успявям да видя долният венец ми изглежда подут, но и той хич не дава да проверя. Все още не съм купила гелче за облекчение.

Малкият Бандитко ще е дете с характер, усещам ги аз нашата. В последните дни режимът ни е тотално омазан. Scream Може би си удължава интервала на будуване, но как пък веднъж не го уцелихме. Приспивам го с часове. Снощи преди да заспи за нощен сън беше буден 6 часа, днес 5. И не, че не му се спи. Едва гледа, но не се предава. Както започва да се унася, така подскача изведнъж, върти се и се смее, все едно някой му натиска копче. После започва пак да мрънка, иска да го гушкам и след малко пак всичко се повтаря. Излишно е да казвам, че съм на педала и доста изнервена. Като започнат да ми падат батериите го връчвам на баща му, но така става още по-зле, защото като го види се хили до ушите и е готов за игри с него. След малко вече плаче за мен.

Реших да преустановя захранването за няколко дни до седмица, защото нищо не иска да яде. На обяд особено даже и за първата лъжичка не иска да си отвори устата, а мислех да му предложа вече месо. От кашата с плод изяжда няколко лъжички, но и нея сигурно ще спра.
Такиватимуработи при нас. Добре го похвалих за празника. Joy

Препарат ползвам Фрош бейби.

Поздрави от нас.HugKissing Heart

Скрит текст:

# 346
Muppа, блазе ти! Моят наскоро му се наложи да го приспи и ги заварих и двамата да спят 🤣 Взел му акъла, много зор било, търсил майка си 🤣 1час и половина, накрая пуснал една буря за помощник 🤣🤣🤣
Днес пък ме викаше на помощ, че станал крив и му се спяло, а мамин син искал мамичка ( мамин син, защото вече рядко посяга баща му до го вземе), нищо че днес малкия переше ръце към баща си и привикваше да го вземе 🤣

При нас е закон - щом ММ се прибере от работа, мама излиза почивка 😂 той го приспива всяка вечер от почти самото начало. Сутрин също предимно той го вдига, аз оставам да си доспивам. Златен ми е той 🥰

Ся, има ли зъб, няма ли зъб. Не дава да видя, пъхам си пръстта, нищо не усещам. Езика му е нон стоп отпред на горния венец. Нещо различен ми изглежда, ама не мога да кажа какво. И то само от едната страна. Пък снимка да направя абсурд! Уф. Приемам, че няма и спирам да ги чакам тея зъби. И без тва ще ми разкаже играта с миенето им после.

# 347
  • гр.Пловдив
Цитат
[/quoСладкото ми момченце стана на 7 месеца. Щастливи месеци! Отново имам щастието да се радвам на (почти) беззъби усмивки и бебешки смях. Отново целувам най-сладките бузки с трапчинки, меката бебешка косичка и пухкави бебешки крачета. Отново две мънички ръчички ме търсят и когато ме намерят знаят, че са на най-сигурното място!
Отново две очи ме гледат с обожание и за някого съм целия свят. Отново получавам лигави целувки и по някой юмрук от любов! Отново гушкам в обятията си малко бебенце и обожавам да заспива сгушен в мен! Отново съм щастлива! Heart Heart Heart
Не мога да повярвам колко бързо минава и защо никога не е достатъчно?! Frowning1
te]

Miss Independant ,самата истина е това ,чак се разчувствах,особено за такива като мен на 40г,когато им е второ детенце и знаеш,че няма да гушкаш бебенце отново Frowning1

И да,наистина тези мигове са безценни и манават като на кино ,как му се иска на човек да спре времето и да ги задържи,да не порастват ,нали?

# 348
Филме, моята голяма дъщеря така си изгори и двете ръце като малка,лежахме в болница ние,изрязаха й мехурите и сменяха превръзки. Разбирам те,ще мине и това, дано да е по-бързо! Сега е на 20😁 и няма пръстови отпечатъци,гладки са й пръстите!
А аз мин седмица си обърнах бебето с количката! Нищо й няма,порева си малко, но аз преживях такъв шок,че не можах 2 дена да дойда на себе си. Имам 2 кучета и малкото (10кг) го връзвам на количката. И както се разхождаме,срещу нас едно бездомно куче изскача. Та юрна се моето след него и събори количката. Добре,че беше вързана с коланите и в чувал плюс падна в едни треви. Еми от тогава сама си се разхождам, но чувството за вина и самокритиката са смазващи... всички правим грешки,важното е да си вземаме поуката и да гледаме напред.✌️

# 349
Момичета, аз съм влезнала в някакъв страшен филм. Когато поглежда нагоре, върти много странно очите. Всеедно първо вдига глава и след това очите. Не е всеки път. Ходихме на двама невролози, на невроофталмолог, на офталмолог. Правихме тфе, по мое настояване и еег. Ами казват ми всички, че не виждат нищо притеснително. Аз обаче се побърквам. Мисля си все най-лоши сценарии. Гледам й вече всяко движение под лупа и само си мисля това нормално движение ли е не е ли. Направо се побърквам.

# 350
  • Замък сред облаците
Милата ❤ А има ли неестествено движение и трептене на очите или просто първо вдига глава и след това отваря очички нагоре, т.е повдига клепачи и очички?

# 351
.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 03:30 от Muppa

# 352
Няма трептене. Всеедно вдига глава, а очите ги вдига отстрани - нагоре. Не ги забелва. Просто се вижда как ги мести. Единствено ни откриха астигматизъм малко над нормата, който трябва да следим. Едната невроложка изказа мнение, че може да го прави в опит да фиксира. Едната офталможка пък каза, че не е това. А невроофталмологът, който се води може би най-добрият в България, просто каза, ами това нищо не е.
Мирра, точно така съм и аз в момента. Всичко вече ми се струва неестествено. Само чакам таткото да се прибере, който вече само ми се кара, че това дете от за 7 месеца е обиколило повече лекари от него за 34 години. След преглед се успокоявам и след ден пак започвам..
Милата ❤ А има ли неестествено движение и трептене на очите или просто първо вдига глава и след това отваря очички нагоре, т.е повдига клепачи и очички?

# 353
  • Замък сред облаците
Оо астигматизмът може много да влияе, защото очните мускули се опитват да компенсират. Аз съм с лек астигматизъм открит на 25-26г и помня че точно това ми обясняваше лекарката - цялото закривяване на окото и понякога тикове са от прекомпенсация на мускула. Оттам мисля че е резонно очните мускулчета на децата, на фона че лесно се уморява детския организъм, понякога да “изпускат контрола”. Това ми се вижда най-логично след като сте отхвърлили всякакви неврологични съмнения, няма подбелване и подобни Simple Smile

Съветът на Мира е прекрасен, тъжно че се налага майките да минават през тия тревоги ❤

# 354
Идвам аз за мрън, повикахме домашно посещение за взимането на кръв, че ММ е в командировка, а аз  не шофирам и да не влача детето по студа.

Уж имах много препоръки за доволни от Бодимед, аз като ходя на място също ги харесвам, но идва една заспала дама не знае къде се намира, аз и бях сложила една табуретка за чантата и една масичка застлана с чиста хартия да сложи там спирт, игли... Нищо подобно влиза изсипва мръсната чанта на чистата маса, викам и маска/ ръкавици.... ми нямам.. Давам и ръкавици, маска отказва, аз почва да се разправям с нея, викам айде да минава. Бърка, вади някакъв памук и спирт, надявам се да са били чисти де. Боцка детето и почва да му извива  ръката, той пиши не от   иглата, а защото го боли от извиването . Това наистина е най-неревящото бебе, на всички имунизации плака точно по 5  секунди, даже после се смее. И тая овца: ама много е  ревлив,  едвам я изтраях.. накрая тръгва да вади някаква лепенка, изпуска я на земята и я вдига... Да разбира се,че точно тая ще му я сложа. Просто си събра партакешите и се ракара. Съответно подраниха и урина не успях да взема, та ще ходя утре/ в други ден да нося. Имам един въпрос, за мамите на момченца, как успяхте да вземете урина с колектора, при нас проблемът е е Йо пишка точно преди къпане в момента в който му сваля памперса, ако тогава взема урина, няма да е чиста пробата, а после съответно не пишка. Бяха ми казвали,че може да се сложи колектора в памперса, но ми изглежда доста голям и неудобен?

Kristtia, разбирам те  за притеснението, аз развих нещо като страхова невроза по време не бременността, предполагам заради високите нива на хормони и лекарствата от инвитрото, но изпадах в паника,че нещо ще стане на детето, няма да успея да го донося,  всеки възможност риск ми се струваше,че ще стане най-лошото. Да не говорим, че не можех дори нормално да ям, защото все месото ми беше недопечено/  пържоли на въглен.../, после за всяко нещо мислех , зеленчуците дали са досатъчно измити,  може ли да се яде/ пие от бременни, но извън всякакви нормални граници. Аз самата се усещах,че съм станала хаху. После като родих и всичко изчезна , докато не се разболяхме от ковид,  като го гледах това мъниче на две седмици, съвсем безпомощно и едвам дишаше, а никой не  обърна внимание и отказваха да го прегледат навсякъде и пак се филмирах,че нещо му има.... после успях да се увладея и сега се усещам че само на моменти изпадам в такива крайни притеснения.

Пожелавам ти наистина всичко да е в главата ти и детенцето да е добре. Всяка майка се притеснява, някои просто сме по- тревожни. А за очите, племенникът ми правеше нещо подобно на това, което описваш/ даже беше малко зловещо, защото много странно извърташе очите/, водиха го на невроголог и очен и каза,че са нормални когнитивни реакции, като стана малко по-голям спря, същото беше и с едната ръчичка, много странно я вдигаше и изпъваше като тик... и това спря от самосебе си.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 11:03 от mexicana___

# 355
За колектора аз изкарах късмет - сутринта след като го измих и оправих, още сложих колектора и се изпишка 😁
Аз също психясвам с едно движение на главата - като го слагаме на спалнята, прави така - вдига ръцете,краката и главата и ги пуска рязко изведнъж да се ударят в спалнята и се смее, май това е някаква игра, не го прави постоянно, но доста често 😅

# 356
Мирра, защо си мълча толкова месеци? Сподели бе жена! Ти направо си била изперкала. Какво ли не правят скапаните хормони след раждане. Всички ни удря по един или друг начин.  
Мекси... що не я изгони тая? Егати мърлата. За колектора не се притеснявай. Измиваш го, лепваш колектора и отгоре памперса за да не го махне. Аз на лъчи 3 изхабих и първия тя го откъсна направо. Дай му водичка или мляко или пусни да тече вода. Обикновено до 10 - 15 мин има събрано. Срязваш отдолу над стерилна чашка и до 1 час максимум трябва да е в лабораторията.

Днес Лъчи е гладна за 3-ма. На обяд идяде едно агнешко 80 гр, карфиол 100 мл и тиква 100 мл и след няма и час орева орталъка и за заспиване изпи 120 мл мляко. Уау! Къде го събра нямам никаква предства. При все че до онзи ден ядеше по 5 лъжички и 120 мляко.

# 357
Май все пак ще има зъб - венеца белее и боцка. Даде ми да огледам и долните венци - и те са яко побелели, ама няма нищо там.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 07:46 от Muppa

# 358
  • София
Момичета докато изчета всичко вие сте изписали нова страница. Ние изкарахме кошмарни 10 дни КОШМАРНИ. Калин ходи на градина една седмица и се прибра с температура в петък, после уикенда беше що годе добре и понеделник вдигнаха температура и двамата. Правих тест за грип и беше отрицателен и от там се подведох и не дадох Тамифлу. Ако бях дала сигурно нямаше да минем през този ад. 39,7 имаха и двамата, не падаше тъпата температура от нищо при Калин, добре че Алис се влияеше, не бях спала от миналия понеделник. В нас всичко беше оцет и мокри чорапи. Мина му на Калин, обаче Алиска не спираше да вдига температура, пуснахме ПКК и излезе, че отива към бактериално. На всичкото отгоре и кръв и левкоцити в урината. Та почна Зинат, от там повръщане на фонтан и диария. Решихме, че е реакция към антибиотика. Ходихме уикенда във Вела там пуснаха нови кръвни и излезе вирус!!! ЦРП беше спаднало пък и се беше повлияло от антибиотика и казаха продължаваме с антибиотика, включихме Ентероли, пробиотици, пак мина на антирефлуксно мляко.. намалихме храненето по 90-100 макс на доза , през час хранене, спрях захранване и всичко. Тя милата не знам колко пъти си повърна антибиотика и как изобщо подейства.. От уикенда спря и температурите да вдига и в неделя нощес като легна да спи това дете беше с температура 33 градуса. Хора, такова нещо за пръв път виждам и чувам. Отивам при нея тя лед студена, звъня на дежурния лекар във Вела и той каза да я загряваме. Облякох космонавт, пуснахме и духалка, гушнах я, тя се изпоти, но температурата не се вдига над 34 градуса. Другите легнаха уж да спят, но аз пак не можах и след още три часа пак му звънях. Той каза бързо отивайте в Пирогов и айде всички юруш, защото няма на кого да оставим Калин. Там ни прегледаха и казаха, че нищо и няма, свежа е, тя не спря да се хили, въпреки температурата си беше розова и щаслива. Казаха ни прибирайте се и сигурно ще се оправи до ден два. През това време пред Пирогов Калин като почна едно повръщане... през целия път към вкъщи повръщане. Цяла нощ носих легени и топлех бебето, която спа със зимната шапка! ЕДва качи температурата до 35 градуса, че да се успокоя малко. Вчера айде всички отново при педиатърката, Калин беше обезводнен и с температура от обезводняването.. имаше и разстойство и всичко повръщаше, умираше и от болки в корема. Нито свещички действаха против повръщане, нито Натриев цитрат, нищичко. Взех една ампула Деган и буквално се молих на личната да му бие инжекция. Тя не се съгласи, защото се биело на деца само в болнични условия, защото падало кръвното и ставали много много зле. Изписа още едни свещички и каза споко ще мине, гледай да спи. За малката обясни, че бебешката термурегулация била много нестабилна и тези 6 дни с висока температура от вируса и после ниска от Нурофена и Панадола съвсем се е сбъркала. Каза, че и с други бебета и се е случвало и, че до няколко дни ще се нормализира, да не го мисля. Нощес пак спа с 34,5 градуса, но поне през деня си държи 35,3 градуса. Тази нощ за пръв път съм спала, както и децата. Днес Калин е добре вече, хапна малко и играе. Малката за капак на всичко е забравила за пюретата и днес беше много кисела, че я карам да яде пюре. Както и да е, малкия дявол е това. Просто толкова кошмарна седмица имахме, че вече всичко друго ми излглежда не толкова лошо. Та, в края на краищата се оказа, че като сме ходили на преглед сме лепнали втори чревен вирус с нея и го е предала на брат си........ Сега си пие антибиотика без проблеми, яде си мляко без да повръща и така до петък. Петък сме на нефролог да я прегледа и понеделник ще пускам нова урина да видим каква е тази кръв и дали беше и тя някаква реакция от вируса и температуропонижаващите. Много дълго стана, но това е най-краткия разказ просто. Simple Smile
За списъка - Десислава`` с бебе Алис, родена на 07.07.2022 г. от София, България.

# 359
Лелееееее, Деси... Наистина ви е било не кошмарно, ами не знам.. егати..! Стискам палци всичко да е наред вече! 🙏❤️❤️❤️❤️

Момичета докато изчета всичко вие сте изписали нова страница. Ние изкарахме кошмарни 10 дни КОШМАРНИ. Калин ходи на градина една седмица и се прибра с температура в петък, после уикенда беше що годе добре и понеделник вдигнаха температура и двамата. Правих тест за грип и беше отрицателен и от там се подведох и не дадох Тамифлу. Ако бях дала сигурно нямаше да минем през този ад. 39,7 имаха и двамата, не падаше тъпата температура от нищо при Калин, добре че Алис се влияеше, не бях спала от миналия понеделник. В нас всичко беше оцет и мокри чорапи. Мина му на Калин, обаче Алиска не спираше да вдига температура, пуснахме ПКК и излезе, че отива към бактериално. На всичкото отгоре и кръв и левкоцити в урината. Та почна Зинат, от там повръщане на фонтан и диария. Решихме, че е реакция към антибиотика. Ходихме уикенда във Вела там пуснаха нови кръвни и излезе вирус!!! ЦРП беше спаднало пък и се беше повлияло от антибиотика и казаха продължаваме с антибиотика, включихме Ентероли, пробиотици, пак мина на антирефлуксно мляко.. намалихме храненето по 90-100 макс на доза , през час хранене, спрях захранване и всичко. Тя милата не знам колко пъти си повърна антибиотика и как изобщо подейства.. От уикенда спря и температурите да вдига и в неделя нощес като легна да спи това дете беше с температура 33 градуса. Хора, такова нещо за пръв път виждам и чувам. Отивам при нея тя лед студена, звъня на дежурния лекар във Вела и той каза да я загряваме. Облякох космонавт, пуснахме и духалка, гушнах я, тя се изпоти, но температурата не се вдига над 34 градуса. Другите легнаха уж да спят, но аз пак не можах и след още три часа пак му звънях. Той каза бързо отивайте в Пирогов и айде всички юруш, защото няма на кого да оставим Калин. Там ни прегледаха и казаха, че нищо и няма, свежа е, тя не спря да се хили, въпреки температурата си беше розова и щаслива. Казаха ни прибирайте се и сигурно ще се оправи до ден два. През това време пред Пирогов Калин като почна едно повръщане... през целия път към вкъщи повръщане. Цяла нощ носих легени и топлех бебето, която спа със зимната шапка! ЕДва качи температурата до 35 градуса, че да се успокоя малко. Вчера айде всички отново при педиатърката, Калин беше обезводнен и с температура от обезводняването.. имаше и разстойство и всичко повръщаше, умираше и от болки в корема. Нито свещички действаха против повръщане, нито Натриев цитрат, нищичко. Взех една ампула Деган и буквално се молих на личната да му бие инжекция. Тя не се съгласи, защото се биело на деца само в болнични условия, защото падало кръвното и ставали много много зле. Изписа още едни свещички и каза споко ще мине, гледай да спи. За малката обясни, че бебешката термурегулация била много нестабилна и тези 6 дни с висока температура от вируса и после ниска от Нурофена и Панадола съвсем се е сбъркала. Каза, че и с други бебета и се е случвало и, че до няколко дни ще се нормализира, да не го мисля. Нощес пак спа с 34,5 градуса, но поне през деня си държи 35,3 градуса. Тази нощ за пръв път съм спала, както и децата. Днес Калин е добре вече, хапна малко и играе. Малката за капак на всичко е забравила за пюретата и днес беше много кисела, че я карам да яде пюре. Както и да е, малкия дявол е това. Просто толкова кошмарна седмица имахме, че вече всичко друго ми излглежда не толкова лошо. Та, в края на краищата се оказа, че като сме ходили на преглед сме лепнали втори чревен вирус с нея и го е предала на брат си........ Сега си пие антибиотика без проблеми, яде си мляко без да повръща и така до петък. Петък сме на нефролог да я прегледа и понеделник ще пускам нова урина да видим каква е тази кръв и дали беше и тя някаква реакция от вируса и температуропонижаващите. Много дълго стана, но това е най-краткия разказ просто. Simple Smile
За списъка - Десислава`` с бебе Алис, родена на 07.07.2022 г. от София, България.

Общи условия

Активация на акаунт