Отговори
# 375
Теди, абсолютно, така е! Аз се възхищавам на хората с по три деца и дори съм си представила, че може да имаме три, макар Марти сега упорито да се опитва да ме разубеди с това си държание. С две ми е трудно, пък представям си с още едно как ще е. Вярно е обаче, че се забравя иначе нямаше да се навиваме за още.
 Искаше ми се до към 30 години да си имаме двечки, а Марти реши точно ден преди да навърша 31 да се появи, та ми изпълни желанието. Но наистина е тъжно, когато знаеш, че няма да гушкаш пак бебенце. Поне аз така си изживявям нещата.

Кристиа, щом си взела необходимите мерки и няколко доктори казват, че няма проблем се опитай да се успокоиш. Дано всичко да е само в твоята глава и да няма за какво повече да се тревожиш. Винаги може намерим за какво да се притесняваме...майчини неволи.

Мен този път яко ме тресат хормоните и доста дълго ми продължи депресията след раждането. С баткото не беше чак така, но сега направо си усетих какво е.

Деси, леле ужасно. Всички болести вече да са зад гърба ви. Стига толкова! Аз задържам баткото вкъщи вече 3та седмица. Първо, че има много болни и отсъстващи. Даже събрали групите, но не казват, добре че детето си каза и освен това 2 дни нямали парно в градината и пак не казват. Този път пропуснал и той да ми каже. Някакво дете даже му дало неговата грейка, че му било студено. Леле бясна бях като си представих как са студували децата и с тънките пижамки лягат да спят. Второ, два дни, от както си остана вкъщи сложиха групата под карантина заради варицела. Аз съм по-доволна така, защото щях да го мисля. Сега чакам да видя кога ще разделят пак групите.
Преди 10 дни мъжът ми го гътна грипът. За няколко часа направо го срази. Всички екстри го хванаха - температура, главоболие, мускулни болки, гърло, повръщане. Нямаше сили да стане от леглото. Още като ми каза какво му е му казах да си вземе Тамифлу. После отиде и на доктор и му казаха същото. Не знам дали от него, но на следващия ден беше като нов.
Когато бях с Ковид имах такава ниска температура 34 градуса, но се чувствах добре.
Като ни дойде някоя болест до главата и видим децата отпуснати и без усмивки не ни се струва вече толкова важно, че не са искали да ядат, че сме ги приспивали по 100 часа и т.н. Важното е да са здрави!
И ние си влачим ваксините. Сега следващата седмица мисля, че последната трябва да сложим. Ама предпочитам да ги разделям, макар че и сестрата все ми дудне на главата, но решението си е мое. Всъщност знаете ли сега като има толкова болни, но при нас не е обявена грипна епидемия, дали се слагат ваксини?

# 376
  • София
Слагат се да, не вярвам и да обявят грипна ваканция заради бизнеса и работещите…. Ние тук нали въртим цяла страна … с ирония. Иначе в градините и училищата са по 5-7 деца в група. Калин го държах целия декември и две седмици от януари и ходи точно пет дни. То като има да се случва не можеш да го спреш е положението при нас. Личната също ми говореше за ковид и постковид синдром при тях, но нямах време да ги проучвам нещата честно казано..

# 377
  • Замък сред облаците
Минавам среднощно да споделя опит с пазаруването.

Обичайно си пазарувам от аптека Ремедиум и от ДМ, че са ни на 5-6 минути пеша с количката. Както обаче коментирахме назад, цените много са скочили и хич не хващам нишката кога се стопяват парите от майчинството, понеже на ММ настоях аз да покривам тези разходи (той издържа домакинството като цяло, аз плащам някои дребни сметки, че неговата заплата е близо 3 пъти по-висока…). Отплеснах се. Проучих цените онлайн, АМ на мен ми излезе най-евтино в аптека Гален, като сложих 4 кутии за цял месец (около 3лв по-ниска цена за брой кутия), няколко по-интересни зеленчукови пюрета на Гербер (с 0,30-0,40лв на брой под цената в Ремедиум), едно допълнително шише и душ гела на детето, ми излезе 20лв по-евтино отколкото, ако купя същите неща от Ремедиум. Доставката над 50лв е безплатна. Надявам се да съм полезна с това спестовно инфо на някоя от вас Simple Smile

Ще пробвам и тази събота да взема зеленчуците от Био Балев да продължа с домашните пюрета, предната за съжаление ми се гадеше от раздразнен стомах и не стигнах до там.

# 378
Супер инфо, АА, скъпичко си е всичко. И моите пари си отиват.
Био Балев е доста скъпо също. Една приятелка каза, че купувала био в Била, не знам доколко са ок.

# 379
Ако сте от София, вижте в Befit.Bg, дъщеря ми е с Лактана Био и там е най-евтино, аз съм от темата за август, но родих юли и чета вас Simple Smile

# 380
О, Galen са супер, аз от там пазарувам основно млеката и козметиката. Ремедиум бяха евтини, ама преди, т.к. около нас има само скъпчийската Медея и Марешки, които няма да ги коментира, аз основно онлайн пазарувам. При Гален ми харесва че няма изискване за тегло, над 50 лв е безплатно и аз малко ги гърбя като напоръчвам млека, козметика, подложки за преповиване на момчето от Спиди всеки път му е леко лошо.  Там намерих и уреда за готвене на пара, беше с 80 лв по-евтин от всички други магазини.

В Ремедиум гледах наскоро намалени пюрета, но с тяхната доставка ме отказват, над 1 кг вече цакат много, а ако са пюрета  теглото доста скача.

и P.S Не знам къде отиват тези пари от майчинството, аз основно / да не кажа изцяло/ пазарувам за детето храна, козметика, дрехи и и за нас подобни консумативи, ама без дрехи/ че кой ме гледа, аз си седя в нас Grinning/

И малка победа днес- успяхме да съберем урина с колектора!

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 10:04 от mexicana___

# 381
Така е, и аз онзи ден щях да напоръчвам пюрета, но се ядосах като видях, че доставката не е безплатна над кг, а щях да го мина с малко, та си поръчах само за мен на Юсерин неща и един спрей на Бетър ю, та поне не плащах доставка.

Иначе да - и аз съм на същия принцип че никой не ме гледа - карам си с клинове и дълга блуза, нося ддно яке и един чифт обувки. Ако ходех на работа, щеше да е друго.

Моето майчинство не е никак лошо, аз печелех по-добре преди да изляза, обаче цените скочиха двойно на доста неща. Докато бях бременна, а и след това не пазарувах много в магазина, и като ходих наскоро направо ми увисна ченето. Много хранителни продукти са скочили двойно. А с мъжа ми освен че си делим всички текущи разходи, аз купувам и отделни неща като пюренца, дрешки, дреболийки, които като се натрупат стават цифра. Гледам да не го мисля, но обективно погледнато парите ми свършват и се чудя как живеят хората с по-нисък доход, като ние нищо не заделяме. Аз имам някакви спестявания от преди и ги кътам за втората година иначе ще трябва да се върна на работа. Но пък имаме нужда и от разни нща като нова кола например... Но какво да се прави - баба знае 2 и 200 просто не е нормално всичко да е толкова скъпо, почнах да милея за времена, в които си мислех, че държавата е много зле.

# 382
  • гр.Пловдив
Дам,ама с 2 деца е още по-голям купон и с голямо куче и кола на нафта,която се кара всеки ден по 30км за ходене на работа Smiling Imp
Цените на храната и тока са потресаващи,всичките ни сметки са двойни спрямо миналата година ,ако не започна да правя пюрета или не я запиша на кухня другия месец ,ще ми лягат по 60лв на седмица заедно с кашите,мляко взимам 4бр в кашон за 140лв да има за месеца ..ама здраве да е само Simple Smile

# 383
  • София
Теди и ние сме така като вас Grinning За капак и колата ни не спря да се чупи, а е Мерцедес и ремонта не е 100 лв. никога. За цените в магазините няма да коментирам, защото ми е болна тема.. имаме ваучери за храна и все по-малко неща взимаме с тях и то осезаемо. Майчинството ми не е високо, мъжа ми и тази година нямаха никакво увеличение уж заради ковид и сега го натискам да напусне и да търси нова работа, защото знаем вече какви заплати се дават в София. Обещават му увеличение април и не знам просто дали да чакаме още. В същото време тока и парното си вървят..Винаги зимните месеци са ни кофти финансово и чак пролетта имаме глътка въздух. Лятото можем да пестим, но всичко което бяхме спестили като пари ги дадохме за тъпата кола и тя отново счупена. Но и без кола не може.. комби е и ни върши страхотна работа, две столчета и много багаж събира, кучето спокойно си се вози в багажника. Решили сме да се разделим с нея обаче, само да я закрепим, че да може да я продадем. Както казах, при нас просто е невървеж, на прибиране от Козлодуй ударихме и някаква ЯМА и сега две гуми имат балони и джантите са за оправяне, та още едни 300 лв минимум ще дадем. Направо като я погледна и съм бясна. А като са болни децата пари вървят и за частни прегледи и лекарства, само за миналия месец сме записвали колко пари сме дали за доктори и лекарства и сумата минава 400 лв. Добре, че сестра ми дава дрехи от племенницата, че иначе щяхме сериозно да сме го закършили. В същото време и кредита си върви за апартамента. Ако мм не смени работа и аз се замислям да се върна на работа втората година дори, ще видим. И на тоя фон като почнат да ми разсъждават по телевизията, че инфлацията не била толкова жестока, вече започвали да се нормализират цените. Къде бе хора.. Както и да е, помрънках и аз тук, пари се изкарват да сме живи и здрави да можем да работим и да си гледаме децата само.
Някой с момиченце успял да залепи колектора? С Калин не съм имала проблеми, лесно беше, но с нея не мога да уцеля къде да го лепна ли не мога да разбера даже кое правя грешно, но никога няма нищо в него, всичко е изтекло в памперса.

# 384
Деси, аз се ориентирах по снимки в нета. Само гледай да го “разтвориш”, да не полепва самото пликче по устните, че аз първо така я бях оставила и после си изкарах акъла с резултатите.
Теди и ние сме така като вас Grinning За капак и колата ни не спря да се чупи, а е Мерцедес и ремонта не е 100 лв. никога. За цените в магазините няма да коментирам, защото ми е болна тема.. имаме ваучери за храна и все по-малко неща взимаме с тях и то осезаемо. Майчинството ми не е високо, мъжа ми и тази година нямаха никакво увеличение уж заради ковид и сега го натискам да напусне и да търси нова работа, защото знаем вече какви заплати се дават в София. Обещават му увеличение април и не знам просто дали да чакаме още. В същото време тока и парното си вървят..Винаги зимните месеци са ни кофти финансово и чак пролетта имаме глътка въздух. Лятото можем да пестим, но всичко което бяхме спестили като пари ги дадохме за тъпата кола и тя отново счупена. Но и без кола не може.. комби е и ни върши страхотна работа, две столчета и много багаж събира, кучето спокойно си се вози в багажника. Решили сме да се разделим с нея обаче, само да я закрепим, че да може да я продадем. Както казах, при нас просто е невървеж, на прибиране от Козлодуй ударихме и някаква ЯМА и сега две гуми имат балони и джантите са за оправяне, та още едни 300 лв минимум ще дадем. Направо като я погледна и съм бясна. А като са болни децата пари вървят и за частни прегледи и лекарства, само за миналия месец сме записвали колко пари сме дали за доктори и лекарства и сумата минава 400 лв. Добре, че сестра ми дава дрехи от племенницата, че иначе щяхме сериозно да сме го закършили. В същото време и кредита си върви за апартамента. Ако мм не смени работа и аз се замислям да се върна на работа втората година дори, ще видим. И на тоя фон като почнат да ми разсъждават по телевизията, че инфлацията не била толкова жестока, вече започвали да се нормализират цените. Къде бе хора.. Както и да е, помрънках и аз тук, пари се изкарват да сме живи и здрави да можем да работим и да си гледаме децата само.
Някой с момиченце успял да залепи колектора? С Калин не съм имала проблеми, лесно беше, но с нея не мога да уцеля къде да го лепна ли не мога да разбера даже кое правя грешно, но никога няма нищо в него, всичко е изтекло в памперса.

# 385
От Гален и аз поръчвам редовно, доста съм доволна. И са бързи. От Софармаси поръчвах преди, ама нещо ме дразнят напоследък. Последната поръчка - 5 бурканчета пюрета, сложени без никаква опаковка в един голям кашон да се лашкат наляво и надясно. Ми без изненада едното беше с пукната капачка и отиде на боклука. Как нямаше някое строшено не знам.

Справихме се успешно със задачата с колектора днес, от раз не очаквано за мен. Момчето се държа като истински герой този път, като вземаха кръв. Поплака малко ама нищо общо с друг път.

Резултатите излязоха - всичко наред освен пустия билирубин. Добрата новина е, че продължава да пада. Лошата е, че все още е висок. Мисля да го игнорирам обаче - двама лекаря са го гледали на ехограф, всичко е наред. Всички останали чернодробни също са в норма. Няма симптоми никакви на жълтеница, от до изследванията са перфектни. Тъй че просто ще го игнорирам и тва е.

# 386
Аз понеже пазарувам най-вече книги и дрехи за децата онлайн и все гледам да мина прага на безплатната доставка, защото иначе се обезсмисля намалението. Ама и тези прагове вдигнаха и сега май няма под 50лв.
Книгите също поскъпнаха, дрешките и те.
 Всичко лети нагоре. Преди пазарувах по-често аз и ММ се чудеше какво купувам, за да успея да похарча толкова пари, а сега пазарува само той и видя нагледно какво се случва. Често се възмущава, колко пари е похарчил, когато се прибере от магазина и то за нищо. Аз се възмущавам, че кофичка от киселото мляко, което купуваме е близо 2лв, водата, месото...всичко е нагоре. Бебешките пюренца са близо и над 3лв. Тези на дм 1.99лв ги помня още, когато баткото беше бебе.  Няма нещо, което да не е поскъпнало. Ние вкъщи нищо не делим. Мъжът ми покрива голяма част от разходите, а моята карта се използва, когато се налага. Гледаме да заделяме всеки месец, сега и за морето, защото и там цените са уоуу. Искам и на Спа да отидем след това. Отделно от не знам колко години искаме да си вземем апартамент, ама дано доживеем с тези цени. Ние освен, че се топлим на дърва, отделно си плащаме и високи сметки на ток.
Добре, че колата ни е икономична, но все сме напред назад и си трябва гориво. ММ ми се похвали обаче, че е светнала като коледна елха и ще трябва да я караме на ремонт.
За Марти сега няма кой знае какви разходи- памперси, дрешки, пюренца ( но смятам да му готвя аз, както беше и с брат му. Чакам хубавите зеленчуци и плодове) После може да го пробвам на кухня. Козметика не му купувам освен крем против подсичане. Има си още от лосиона за тяло, защото не го мажа всеки ден и е доста икономичен.
По-големите разходи ще дойдат с времето. На брат му всеки сезон сменяме гардероба, обувки, отделно той вече си има желания. Същото ще е и с Малчо. С тази разлика, че има дрешки и от брат си.
ММ ми подарява ваучери от ДМ няколко пъти в годината и така си зареждам козметика за няколко месеца напред. Дрехи последно пак той ми купи, за Коледа 3 чифта дънки, даже и пола си имам хаха..много е добър,  винаги ме уцелва и ми заспиват. Ходя основно с маратонки, за Коледа пак ми подари, нищо че имам 5-6 чифта. Имам си якета, блузки...засега нямам нужда от дрехи.  Чак като се постопли ще се заредя с тениски.
Зимата е тегаво, заради високите сметки. Тъкмо свърши и дойде друго. Лятото през 10 дни рождените дни на децата (моя не го и броя:grinning:). И там са си камара пари. После почивки, училище и айде дошла другата зима.

# 387
Какво говорите за цени - направо е нещо страшно и в магазини, и режийни и абсолютно всичко. Ние сме в малък град и ги няма големите вериги и всеки си слага цени каквито си реши, но просто нямаш избор и ги даваш. Почти всичко поръчвам онлайн, но и доставките станаха доста сериозни. За лекарства и лекари въобще не ми се коментира  - декември месец всичките разболявания на двете деца, заедно с пътни ( пътуваме по 100 км в посока за лекар ) и частните прегледи ( по 50 лв на дете ) ги сменяхме , че сме дали 1200 лв 😱😱

# 388
Ние също само от Гален пазаруваме. Даже този месец гледам Пуфис са доста намалени, много им се чудя, някоя от вас на пуфис?

# 389
не препоръчвам, странно твърди са (като вестник малко) и не пасват добре. Затова пък са скъпи. Аз съм доволна от Памперс на промоция като са  и ДМ макси опаковките като цена-качество

Общи условия

Активация на акаунт