Отговори
# 570
  • Замък сред облаците
Аз помти 2 месеца след раждането бях с перфектни ТСХ и Т4, сега и Т4 е 16 на фона на това ТСХ 5,9. Дори и най кофти като ми е било е било 4,6; изключвам медикаментозната хипофункция след хашитоксикозата, че нали пиех тиреостатици. Та за една седмица на своя глава 50мкг, а доктора другия вторник да ми каже ако трябва да променям дозата.

Но Лотосче, 25мкг е нищо, според мен 50 поне и след 30-45 дни контрола за да видиш как действа. Ако не ти понася еутирокс мини на л-тироксин или обратното съответно; много хора съм чела че така правят и са ок с едното или другото.
Ти не беше в София, нали? Че да препоръчаме ендокринолози…

# 571
Еха, прекрасна новина, лека и спокойна бременност до финал, АА! Heart

И аз днес минах на изследване за хормоните, та да видим дали няма да съм цъфнала и аз. Докато бях бременна, дозата ми беше 100 мг, върнах се на 75 мг след раждането. Контролата след първия месец беше добре, но да видим...

Иначе, въпреки Л-тироксина, когато забременях, ТСХ ми скочи доста на фона на високо ФТ4. Според мен нещо се обърка организмът ми от малкия нашественик. Joy

И завиждам за възстановеното либидо! Няма такъв филм при мен. Grinning

Добавям: Мен ме учуди при Цанова как каза, че трябвало бебето да пие 180 мл вода. Окей?! Ама не зависи ли от брой кърмения, колко яде, заместени хранения и т.н? Като цяло Дарина вода не обича за сега. Предлагам ѝ от захранването, обича да си играе повече с чашата и да я блъска, разсипва. Напоследък се научи и да плюе глътката обратно...Няма сила, която да я накара да изпие 180 мл!!! Но докато урината ѝ е светла, няма запек и т.н, не се притеснявам.

# 572
  • Замък сред облаците
ТСХ и бЧХГ са с подобни протеини и понякога ТСХ погрешка почва да расте със старта на бременността без т4 да пада. Чисто физиологично е и не е проблем. При мен обаче т4 пада и не ми се рискува да чакам.

Уотевър де, да се върнем на темата за бебоците 😅 Йоан днес прави 7 месеца и е едно чудесно, любопитно детенце. Светът наистина е по-красив и осмислен с децата, вече разбирам какво са имали предвид хората преди 😄

# 573
АА, много се радвам за теб!
Леко и щастливо бременеене! Blush

Mexicana, аз зелена чушка дадох вчера. Съчетах я с тиквичка и жълтък. На пара я приготвих. Спанак също приготвям на пара. Зелен грах взех на бейбибио готово пюре.

# 574
Ох,момичета, дайте съвет.. утре сме на ваксина след пропускане от ноември, леко ме драска гърлото и имам 37.1, какво мислите 😅😅😅😅😅😅

# 575
  • Замък сред облаците
Пак пропускате… вирусът си циркулира у дома, не рискувай.

# 576
Много ми е слаб имунитетът, всичко ме хваща..направо не знам вече .. гледах,че шуслеровите соли са доста използвани,вие какво мислите

# 577
Ползвала съм шуслерови соли за тревожност и паник атаки. Не видях никакъв ефект. Но смятам, че е до човек, може да пробваш.

Съгласувай с лекар, на мен Биозин (Мама) ми влияеше добре за подсилване на имунитета.

# 578
аз докато бях бременна, ми предписаха едно Резиста Форте. Мъкнех се с настинка един месец преди това, и после за два дена ми мина. После на няколко пъти съм пресичала настинки с въпросното лекарство. Само веднъж не успях да се спася, ама тогава и ми бяха свършили ине ми стигнаха да ги взимам няколко дена последователно.
Може да пробваш. Иначе разбира се, високи дози витамин Ц в първите дни също помагат. Лайка с мед и т.н. Стандартните неща.

# 579
Аз от много време ползвам шуслерови соли, подпомагат, но не очаквай чудеса. Бих ги съчетала с други имуностимуланти и витамини и минерали според нуждите на организма, може да си изследваш Д3 и цинк и двете имат отношение към  общия имунитет и често са в дефицит, но е хубаво да се види да не се тъпчеш излишно.

# 580
  • Замък сред облаците
Биозин не е хомеопатия. Има си активни съставки в солидни дози. Просто е хранителна добавка.

Аз не вярвам в хомеопатията, за мен е повече плацебо. Но пък като тийн редовно си взимах хомеожен за гърло, честно казано мисля че от захарта в него ми ставаше добре (който има опит и с небет шекер ще ме разбере). Ама тогава не знаех че е хомеопатично.

# 581
Благодаря! Аз като ви казвам,че юлските мами 2022г сме топ❤️

# 582
Повече витамин Ц, лимони, портокали, кивита. Сироп от бъз, чай с мед, джинджифил. Аз понеже обичам кисело, често пия по един шот (че и повече) чист лимонов сок, ама тва не много хора могат да си го причинят 😀 също Кармолис, за вече почнало разболяване, помага за гърло и нос (най-вече). Повече разходки навън (ако случайно се скатаваш от тях като мен)

Ох, АА много ти се радвам, ще ти е много забавно от тук нататък.

Минахме ДК за 7ми месец, педиатърката пак ме “зарадва”. Питам “кажете, моля, тея зъби ще избият ли скоро”, гледа, гледа, каза “до две години и половина ще избият” 😂 иначе и тя потвърди за билирубина, че няма какво да се направи за момента, съгласихме се след 6 месеца пак да пуснем контролно. В Геника ни отказаха да вземат кръв от вена за генетично изследване, та не успяхме да проверим и за въпросния синдром, който си мислим, че го причинява.

Провери и пениса, нали ме притеснява, че много се дърпа напоследък. Гледа дали няма някакво срастване, но всичко изглеждало наред. Просто си откривал тялото според нея. 300 грама е нагоре и 2см, броим го за добре.

А той да е толкова крив и кисел днес, направо почвам да се чудя нормално ли е 7 месечно бебе да реве толкова много. Не трябваше ли да е намаляло вече. На 2 седмици има 1, макс 2 хубави слънчеви дни, през останалото време е ужас някакъв. Единствено ме успокоява, че трупа нови умения, иначе сериозно щях да се притесня с тоя рев. Венците всеки ден са все по подути, ако преди са текли лиги, вече са реки, и двете ръце са в устата нон стоп и дъвче ли дъвче. Боцкаше ми един зъб като че ли преди няколко дни, ама май само ми се е сторило, щото вече нищо не усещам. Абе с две думи - ужас някакъв. И аз си мисля как децата са някакъв благодат, ама понякога доста сериозно трябва да си го повтарям.

# 583
  • Замък сред облаците
Милото, явно много го мъчат венците. А и какъв мъж е ако не си пипа в гащите постоянно 😅

Скрит текст:
Излезе второто ЧХГ, за 48 часа почти се е удвоило - от 328 на 648.7; при норма за удвояване до 72 часа съм напълно доволна. Само чакам прогестерона и той да ме успокои съвсем 😅

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 13:42 от АА

# 584
Ох, аз много се развълнувах от бебешката тема и днес ми е едно празнично. Детето изяде 180 грама пюре и за още питаше и почна най-накрая да се върти сам от гръб по корем без да го ръчкаме ние.

Много се вдъхновявам да му правя домашни пюрета като гледа как сладко подхапва, въпреки хамалогията, но поне днес двойна порция и ще имам и за утре.

Някой май беше коментирал за заготовките,че бързо свършвали, за мен замразяването във форми за лед е удачно за съвсем началото или ако е за месо например. Иначе за сега си взех контейнери в два размера 70  мл и 200 мл и ако ми остане нещо слагам  в тях,че не си е  работа.

Помня, че се обсъждахме замразените зеленуци в Балев, освен граха,  който  Маги беше пробвала, някой има ли отзиви за спанака, броколите и карфиола? Нещо се изнервих на карфиола от Биоселекшън, за който няма да казвам колко пари дадох, но за няколко дни почерня, бях направила половината глава, днес тръгвам да късам другата част и някаква тлъста буболечка изпълзя, направи ми се сгади... а вече бях давала от друга част на детето. Естествено много добре измит и сготвен на пара... ама бива ли такова нещо, при все че са опаковани, поне буболечки да няма. Та в тази връзка май бих пробваха замразени, поне знам,че са изчистени добре.

Общи условия

Активация на акаунт