Отговори
# 210
Хоуп,аз гледам как действа моето приложение,винаги е много точно, та то ми прави интервалите малко по-къси и последната дрямка ми идва към 6, тя спи до макс 6:30 и ляга за нощен сън към 8, 8:30...ако детето ти позволява да го приспиваш малко по-рано де...
Muppa, за шишетата с дръжка и накрайник за вода вместо биберон-някой беше препоръчал тук тези на МАМ, май Филме...та много е хубав,нищо не пропуска и не се дави. Имам и на Нук, но там се дави и се мокри много
АА, да споделя за стерилизирането, ние пътуваме често и съответно тогава не стерилизирам,само мия и плакна с вряла вода. Всъщност при мен по-скоро проблемът беше психологически😆 някакъв страх или безпокойство да не изпусна нещата от контрол,както казваш ти, вдичко да става както съм си го намислила)) та в крайна сметка нищо страшно! То като се замислиш и тези стерилизатори не са някаква професионална фантасмагория,та...гореща водичка и по-подредена кухня.У нас също е бит пазар, сега си взех и инстант пот,та моята дом помощница вече ме гледа на кръв😈 иначе като сме в къщи стерилизирам,признавам си, но само за собствено успокоение. Вода ползвам бебешка,ако свърши,преварявам

# 211
И ние това ползваме, не изплакваш след това, нали?

Като казахте зъби, вчера за първи път михме двете зъбчета вечерта с ненедент напръстник и паста. Понеже винаги му е интересно аз квто си мия зъбите, хванах момента и се нави 😁 Даже май му беше приятно масажчето на венците и само се хилеше.

Hope моето човече всяка ляга около 19ч за нощен сън. Ано му се доспи бих го сложила и следила дали ще направи дрямка или ще си спи. Ако сам се ококори добре, но не бих будила.
Най-вероятно така ще направя 😅

Ще са минали 12 часа от събуждането, така че можеш да го сложиш за нощен сън. Аз бих се опитала да увелича всички интервали с по 5-10 мин, колкото позволява, за да си легне малко по късно. Но това защото иначе ще се събуди в 5 сутринта готов за игра. Другото, което съм правила в такива ситуации и е да направя (принудителна) дрямка 5 минути. Качвам на раницата и с яко друсане се унася. Само 5 минутки, колкото да успее да изкара до към 8.
Мира, при нашия това не става, много по-кисел се буди и веднага заспива 😅

Хоуп,аз гледам как действа моето приложение,винаги е много точно, та то ми прави интервалите малко по-къси и последната дрямка ми идва към 6, тя спи до макс 6:30 и ляга за нощен сън към 8, 8:30...ако детето ти позволява да го приспиваш малко по-рано де...
Кое приложение използваш? Аз имам Huckleberry 🤗

# 212
О! Извънземното (инстант пота) е много тачено нещо вкъщи! И ние преди няколко месеца се обзаведохме с него, и на мен само то ми липсваше на плота ама така вкусно готви, че му е простено.

За водата щях да казвам - бебето пие преварена чешмяна, ние пием минерална бутилирана 😂 като пътуваме някъде купувам бебелан/девин розов етикет, но не преварявам. Между другото аз съм много претенциозна на вода, е бебелана е ужасен на вкус! Чешмяната е къде къде по-хубава. Ама тва в София де, тук водата е мека и май хубава. Като се прибираме по родните места е доста кофти - адски варовита. Та там чешмяна на бебето не предлагам.

Ще прегледам МАМ-а, може да пробваме и нещо друго, че искам да му спра водата от шише с биберон вече.

Иначе събуждането от нощен сън се смята като първия цял интервал будуване на бебето. Пример: събужда се по никое време, будува един час, заспива пак - това е още нощен, не дневна дрямка. Будува 2 часа плюс  - това вече е дневен. Също - преди 6 всяко събуждане се третира като нощно, след 6 (18:00) всяко спане също. Сега какво става ако се събуди в 4, будува два часа и заспи в 6 не знам. 😀

# 213
  • Замък сред облаците
А, това за водата в София е до квартал…. В Младост 2 хич не ни харесва, ако не е минала каната с филтър. При роднини в Красна поляна е видимо мътна от години пък, те си пълнят туби от централни хали.

# 214
Ние имаме 2 шишета с държки и накрайник, който като го стисне с венците се отваря процепчето. Едното е на ДМ-ската марка, другото някакво турско. И с двете се олива, давам й го само с лигавник. Но тя май си играе с него, чеше венците, стиска го и плюе.

Още не може да разбере как се яде с лъжичка. Иска да сърба каквото е вътре. Отваря голяма уста, тъкмо подам лъжичката и веднага рязко я затваря, изпръсква се цялата и започва да цока от нея. Оххх, много е сладка!! Grinning

# 215
Mateya, за нектарите в пликче паучовете ли имаш предвид или съм изтървала нещо? Ако е за паучовете аз ги купувам, защото са различни смески и уж пише 100% плодово съдържание (редувам с плодовите бурканчета). Винаги ги изсипвам в лъжичка или в купичка и давам с лъжичка, все пак пюретата и кашите за мен са с цел даване с лъжичка, но всеки има свое виждане

Не стерилизирам редовно от 2 седмици, т.к ходихме на почивка и взех само малката част на стерилизатора за да си топля вода за разходките. Мия с четка и препарат и изплаквам с топла вода, след което ги попарвам с вряла, до колкото мога да търпя и да изстискам да тръгне струя от бибата.

Беборан ми отчита нощен сън до 8:00, ако заспи в 8:00 го зачита като нощен, но ако е в 8:01 го отчита като дневен сън.

Вода до сега не съм преваряла, т.к сме от Бургас и тук е доста варовита. Първите 3м. беше на Бебелан, а след това на Девин розов етикет.

Относно почивки преди 4м бяхме във Велинград, и този месец също ходихме във Велинград. Лятото мислим да отидем или до Гърция или до Турция, но още не сме решили. В Турция смятаме и другата седмица да отидем, но с цел пазар. На мен нещо ми се искаше да е към средата на Февруари, че за сега всичко си имаме, само не и място за още пазар 🤣
Лятото събота и неделя попринцип сме в Китен на море или басейн, дори малкия за лятото има един плаж и два или 3 басейна (без да влиза в басейна, само му топнах крачетата в морето)

# 216
Лотос, благодаря! И аз това се надявам, дано да прояде детето. Днес на обяд пак не иска нищичко да хапне, дадох му броколи, но правеше физиономии. Ще видя как ще е с кашата после.
Къде ходите във Велинград?

Рафаела, къде сте ходили на къмпинг в Гърция? Ние досега само на нашето черноморие сме почивали и сега пак за там се гласим, но ни се иска да видим и в Гърция как е и какво толкова я хвалят.
Извинявам се, че така разпитвам, но събирам идеи.
аз взех такова шише/чаша от ДМ, но изобщо нищо не потича от него. Дори аз не успявам. Вашето такова ли е?
Скрит текст:

И ние обичаме да пътуваме и сега като се затопли мисля да започнем да ходим насам натам, за да свиква Марти в колата, защото хич не се държи добре напът.

Мексикана, чорапи аз слагам според зависи. Но често и да му обуя той ги сваля постоянно и не се занимавам да ги обувам пак. Брат му винаги е спал без чорапи и сега няма шанс да легне с чорапи. Много обича да е бос.

И аз не стерилизирам вече всеки ден, а през няколко дни е като без нищо.

Водата не я преварявам. Вкъщи не пием чешмяна вода, само бутилирана, даже и от кана с филтър на мен ми в гадна.

На мен много често ми се случва да се чудя какво да го правя като хем е късно за дрямка, хем е рано за нощен сън. Оставям го да спи, колкото му се спи. Винаги ми е било трудно да будя децата. Понякога, когато си мисля, че е заспал за дрямка, а се оказва, че направо за нощем сън си спи, ако се размърда, плаче и е много сърдит. Затова и как да го будя след 30-40 минути, като не се е наспал. Преди няколко вечери заспа в 20ч, като си мислех, че си спи за нощен сън, но се събуди в 21.30ч и после чак в 23.30ч заспа пак. А през деня си беше взел необходимите часове.

Я раздухайте какъв инстант пот сте си купили. Аз съм си харесала, но още съм в процес на увещаване на мъжа ми, защото и парите не са му малко. Лятото нашите ни подариха еър фраер, но не съм го ползвала. Не е ли нещо дето може да ми направи някоя манджичка..това само за сухо става.

# 217
  • Замък сред облаците
Мис, нашата шише-чашка е такава. Трябва да я гризе, за да потече. Нямаше успех с хващането при нас - не гризането на биберона, той му беше интересен. Купих я преди седмица някъде, върнах се на обикновено шише за АМ за водата и от днес вече го хваща и пие сам. Ще му дам шише-чашата пак след няколко дни.

# 218
Такова преходни шише с дръжки аз взех на Нук, прилича на това на ДМ, ама няма много прогрес, дъвче го с венците и ако пусне вода я плюе като част от играта му да пръцка с уста.

Лелеле днес е много кисел и подозирам,че не се е нахранил с пюрето въпреки 150 грама/ с  бая настояване от моя страна/ и 2 лъжици мляко, до следващото хранене не спря да крещи и плаче, дадох му щедро 200 мл АМ/ никога не съм давала повече от 170/ и го излапа за няма и 7-8 минути.  Надявам се като почна с месото повече да се засища.

И той от нищото почна да върти главата от вчера, на моменти е като хеликоптер, но явно му е забавно,защото все се смее като го прави.

# 219
За водата може и до квартал да е, не знам. Аз както казах пия само бутилирана на 2 марки 😂 претенция и половина.

Като смучат/гризат тръгва течността. Водят се неразливни тези чаши, не текат като биберон. Иначе Тони си хваща шишето, затова почнах да му предлагам вода в такава чаша, от около месец си пие сам млякото - хваща бутилката и няма пускане (даже и като свърши продължава да смуче!) като се опитам да му я дръпна наддава вой, ама тогава тикам водата 😂

И аз си мисля за Гърция, ама може би без бебето, евентуално... (едва ли) Там лятото е доста по-жега от колкото при нас, първата година там отключих слънчева алергия даже, която при нас е под контрол, там се обостря доста. На нашето черноморие ще е, аз съм лудо влюбена в Созопол (пусти сантимент) и макар да е станал ужасен последните години, пак си ходим. Имаме си любимите спокойни места, а пък в началото/края на сезона е божествен!

Инстант пота моя е https://instantpot.bg/produkt/pro-crisp-air-fryer/ само че гледам вече е 600+, аз го купих за 500 октомври. Но наистина заема много място, обемен уред е.

Минахме ортопед, от тоя преглед при Фурлакис съм по-доволна сравнен с предния.  Всичко е наред, каза че може да се слага седнал, което мен ме изненада. Кривачко заспа в колата точно пред вкъщи и сега седя и го чакам да се събуди.

# 220
Да Лотос, точно тези. Проблема не е в състава, а в начина на прием. Ако ги слагаш в купичка и даваш с лъжичка всичко е наред. Проблем се получава като се смуче плода.

# 221
Моят пот е duo,7 in 1, 140 евро, аз го взех за бебето, за да готвя в него зеленчуците и да стерилизирам в бурканчета,изборът на пюрета тук е много малък...после обаче като видях колко неща готвят в него хората😁 още го разучавам,на 5 стр. от инструкциите съм😅 като посготвя нещо ще коментирам

# 222
Адмирации, че можете да следите така схеми, грамажи, въвеждания на храни! Признавам си, че направо ми се потят дланите като ви чета, това не е за мен (разбира се, детето ако искаше пюрета, щях да се науча някак).

Относно захранването, след хапване на определно пюре забелязвали ли сте подсичане на дупето? Дара ми е зачервена днес след вчерашните ябълки на пара. Мисля, че е от киселинността, но не съм сигурна. И не съм сигурна, защото проявява симптоми на зъбоникнене. Събужда се с плач, дори и когато съм до нея, лигави се х 10, видимо я успокоява масаж на венците и гризане на студени играчки. Обаче никъде не виждам подут или зачервен венец!!! А не ми се иска да ползвам гелче с лидокаин ей така за нищо. Мисля, че има шанс само да са горни резци, но те бяха видими и преди....

П.С. Не стерилизирам отдавна, но не използваме залъгалки и биберони, просто няма какво.

Не изварявам вода, пие с нас от каната с филтър. Не виждам смисъл от изваряване, откакто я хванах два пъти, че е успяла да стигне до пода в спалнята и го ближе с интерес. Bowtie

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 21:15 от Bubblezz

# 223
Miss, ето тук два пъти вече ходим: https://spaclubbor.com/
Броколи днес дадох за първи път, голямо мляскане падна, после го довърших с картоф с тиквички, чак се навъси миличкия 🤣

Bubblezz, моят страшно много се плюнчеше, беше започнал още повече, чак си мислих, че ще идва зъб, но се оказа, че е червено гърло и оттам, мина гърлото и поспадна плюнченето. Под поспадна разбирай, че откъдето мине оставя мокри следи 😅
Подсичане до сега е нямал, отдавам го на това, че след всяко ако мия дупето. Дори и в Метро съм го измивала. Имаше 2 пъти на прибиране от София на магистралата направи работата, не можах веднага да го измия, но смених памперса и щом се прибрахме го измих. Не ползвам продукти за подсичане, с козметиката му за тяло намазвам дупето.

ПП: спи бос от около 2месеца. Потят му се много крачетата. А и той не обича много жегата.
До ден днешен спя с чорапи 😅 Ама моите крака вечер не се потят, ако не ги сложа на другия ден съм почти болна 🤣

# 224
Значи и мен не ме бива в смученето, защото не успях да се справя с тази чаша. Joy Ще я пробваме пак. Той се справя добре с обикновена чаша и от такава му давам.
Следобяд му дадох оризова каша с ябълка (сега я въведох). Не мога да го разбера...целия подскача и се радва, трепери като види купичката. Според мен кашата му харесва. Големи въздишки и въртене на ръце и крака, целия се мята докато яде...но до едно време. Хапва малко и после му се догажда и аз спирам. Според мен му харесва повече от пюретата. Исках да вкарам и елда, но днес пуснах поръча до ДМ и беше изчерпана.

Мира, Созопол е и моята любов! Много го обичам. И за там се оглеждам, но баткото си е харесал Приморско и сигурно ще сме там. Ходили сме вече два пъти. Намерихме си супер спокойно място и плаж и затова ни харесва. А и за децата има много забавления. Все пак това е важното.

Същия инстант пот съм харесала и аз. В групата, която следя наистина какво ли не готвят с него и само ме изкушават, защото нямам време за готвене, а пък нали уж всичко ставало бързо с него. Бих го позиционирала върху фурната, но няма да мога да си използвам котлоните.

Лотос, благодаря! Супер изглежда хотелът. Направо си го отбелязвам.

Общи условия

Активация на акаунт