Отговори
# 225
  • Замък сред облаците
Днес надвечер почна детето активно с лепетната реч. Баща му още предиобед го беше чул докато бях до тоалетната.
Много е смешен, не мога да му се нарадвам как бърбори.

За спането - памперс, боди с дълъг ръкав, боси крака изцяло, чувалче 2.5 тога. В спалнята е 20-22гр, обикновено около 21.

# 226
Миналата седмица взех неразливаща се чаша на Авент - първите дни беше голямо мокрене 😁 Днес изпи половин шише 🥳

Направо си е празник вкъщи 😁

# 227
Valena, то същото ли като това на ДМ от снимката? Мис, да, същото е нашето. Според мен не става със смучене. Трябва да го вдигнеш като да пиеш от обикновена чаша и да стискнеш леко накрайника със зъби. Но не съм го пробвала.
Къмпинзите са Лакара и Талата на средния ръкав на Халкидики. Ние ходим юли или септември, август е доста горещо за мен. Но там хубавото е, че хем си на морето, хем си на сянка в горичка. Децата са навън от ставането сутрин до лягането вечер - на плаж, карат колелета, играят на криеница, футбол и т н Изобщо не влизат е бунгалото, само да спят. Следобедна дрямка на някой хамак. Направо се размечтах. Хотелът във Велинград и на мен ми хареса, запазвам си го за някой уикенд в близко бъдеще Simple Smile
Спим на 22-23градуса, с цял гащеризон и зимен чувал на ейнджъл бейби, вероятно е 2.5т. Добре й е, даже вчера носът беше леко хладен. На мен все ми е студено....

# 228
Да прилича като това на ДМ , трябва да го стисне с венците и тогава излиза вода.

# 229
Здравейте, зима е! Най-после и ние да се видим в сняг. Дано се задържи и утре да можем да излезем с шейната.
Утре мисля да отидем най-после да пуснем изследванията, че стана на 7м детето. Имате ли представа в Цибалаб дали може да се пусне ПКК и урина в събота и дали има някакъв краен час за това? Сигурно има значение клонът и градът, но на телефона никой не отговаря, а не ми се иска да се разкарваме напразно.

Вчера Марти имаше две дремки общо 3.30ч. Събуди се е 17ч от втората. Нямаше кога да го слагам 19ч за дрямка и направо 19.40 отидохме да го приспивам, но заспа чак в 21ч. Събуди се в 21.40ч и после заспа между 22.10- 22.30ч, и аз не знам точно, защото съм заспала с него. Даже не съм вечеряла. Та не знам...сигурно се превъзбужда покрай баща си и му изпускаме времето за лягане, защото все се замотаваме и не може да се оправим. :Smirk

Снощи му сложих тънки чорапки за сън, но ги изритва. Освен това и одеалото цяла нощ го подръпвам и завивам, но той го изритва и така цяла нощ. Краката му, обаче бяха студени и затова не се отказах. На мен при 22 градуса ми е студено, но аз съм страшно зиморничева.

Рафаела, благодаря! Звучи като много приятна и ползотворна почивка. При нас няма шанс за море в различен месец от август, защото мъжът ми тогава излиза отпуска. Тъпо е, защото освен, че е топ сезон, най-скъпо и горещо...Но сме свикнали вече.

Аз се включвам и с едно предложение. Искате ли да си сложим информация в първия пост свързана с бебетата? Например - никнейм на майката, дата на раждане, име на дете, мерки или нещо такова, каквото се сетите. Така може да си следим рождените дни и да се ориентираме по-лесно. За да не ангажирам допълнително Филме, може аз да събирам и систематизирам информацията и после да й изпратя да я прибави в новата тема.
 Сега надникнах в родените през август. Те са си направили таблица с данни, но аз понеже пиша през телефона няма да мога да направя такава, пък и на мен с таблица не ми допада особено. Та какво ще кажете? Съгласни ли сте? Дайте и други предложения, ако искате.

Двете Деси-та нещо ми се губят. Дано да са добре!

# 230
  • Замък сред облаците
Аз съм за списъка, много ми липсва и се връщам в темите за бременни понякога да търся никове.

АА - Йоан, 8.7.2022, България Simple Smile

П.п. Добавих и държавата. Имаме майки в Германия и Великобритания, мисля че би било полезно като почнем да обменяме практики в отглеждането, яслите и т.н да видим и другите модели Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 12:16 от АА

# 231
И аз съм ЗА. Подобно като АА съм се връщала в старите теми да търся никове.
Моето юначе днес навършва 6м.
Лаватера - момче Робин, 27. 07.2022г, 4.100кг.
Следя с интерес темата за захранване, много полезни неща споделяте. Аз нищо не мога да кажа още, тъй като тепърва започваме. Взела съм иначе неразливното шише на Мам и от скосените чаши за вода. Матея мисля беше препоръчала. Шишето го държи сам и си пийва, доволна съм. Нищо бе е разливал. С чашата още не можем да се оправим, но и това ще стане.
Работя си аз с консултантката по съня и имаме напредък с нощния сън. Тази вечер съм го кърмила точно веднъж. Започна да се обръща по корем в съня си и в началото постоянно го обръщах, но вече го оставям. Върти се свободно, както и главичката. Въпреки, че си спи, сз пак будувам, за да го проверявам постоянно дали диша, пфу!
Тази вечер започваме работа по местенето в кошарата. Пуснете една молитва и добра мисъл за нас. 😂

# 232
Мис, в цибалаб на Гешов може да изтеглиш номерче за деца - деца до 7 години и бременни се обслужват с предимство.

Иначе Йоан е на 01.07 роден Simple Smile

# 233
Хоуп - Виктор, 06.07.2022г., 3940, 52см.🥰

И нашият човек се върти по корем в съня си и се буди.. след което започва да плаче 🫠

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 14:36 от hopetohope

# 234
И аз съм за! Антон - 24.06, 2.300

Тва въртене и съня - след като стигнах до извода, че или трябва да се научи да спи по корем, или да се обръща по гръб, почнах да го оставям малко да реве. Резултата е, че вече забива глава и спи повечето пъти. Други, като тая нощ - дига се на колена и почва да се клати, докато спи и реве едновременно 🤦♀

За чорапите при нас работи един хак - подгъвам ги наобратно до глезена. Така ластика се пада на кокалчето на глезена и седят. Все още не се е научил да ги сваля. Иначе сложени нормално падат на 2рата минута.

Вчера на прегледа Фурлакис леко намекна, че докато му подаваме играчките и не го оставяме да стигне сам до тях, колкото и да реве, той няма да има стимул да пълзи толкова. Сега се придвижва един път напред и почва да реве, докато не му дадеш каквото иска. А понякога и просто реве да му го подадеш. Днес реших, че реве, не реве, оставям го да се бори сам. Еми резултата е, че толкова много не е пълзял досега. Също и че толкова много не е ревал досега 😂 мисля просто трябва да се примиря с факта, че имам мега ревливото бебе.

# 235
  • Замък сред облаците
Според мен ще пропълзят когато са готови. Аз играчки не подавам, само ако седна да играем. През останалото време е нон стоп на килима, играчки около него, взима, бута, хвърля, превърта се да ги стигне, ако не може. Още не е пропълзял.
От друга страна да ти метне играчка, да му я дадеш и пак да я метне е начин за установяване на комуникация с тях, четох го май в първия пост от Филме.

# 236
И аз съм за Пенелопе-Любомир 07.07.2022г.

Нашия юнак е на 6м. половина хапва вече и пуйка,пиле,заек освен зеленчуковите и плодовите пюрета.Педиатърката каза да започна да слагам в постните пюренца малко обезсолено сиренце.В последното вечерно хранене пак по препоръка на лекарката слагам и бисквитки на Плазмон в млякото да го заситят повече за да не се буди посреднощите.
Иначе голям зор беше докато съберем урина за изследванията.Бях взела колектор ,но пак едва се събраха няколко капки.Сигурно с момиченцата е още по-сложно.

# 237
Според мен ще пропълзят когато са готови. Аз играчки не подавам, само ако седна да играем. През останалото време е нон стоп на килима, играчки около него, взима, бута, хвърля, превърта се да ги стигне, ако не може. Още не е пропълзял.
От друга страна да ти метне играчка, да му я дадеш и пак да я метне е начин за установяване на комуникация с тях, четох го май в първия пост от Филме.

Ех да беше и той толкова лесен… играчки около него и само седи и ги гледа (и реве, мисля стана ясно 😀 )Иска ти да си играеш с него, да се занимава сам се случва само когато планетите се подредят в специален начин, съвпадне с фазите на луната, слънцето е изгряло под специален ъгъл и тн и тн… Иначе той показа, че може да пълзи, придвижва се напред когато е на кеф, ама предпочита да реве.

А хвърлянето на играчки ака играта кран, както беше написано в една книга, тея дни я усвояваме стабилно! Всичко, което му се даде, бива хвърляно на земята на момента! Което е малко досадно ама преглъщам, щото знам че е важно за развитието му. Ако го подам пак и не ревне значи иска така да си играе. Ако го дам и ревне значи не го иска повече 😂

Абе казват рева бил основния и единствен начин за комуникация на бебетата. Туй мойто бебе много социално ще излезе 😂

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 13:31 от Muppa

# 238
Супер идея
Лотос - 1.07.2022г Кристиян

Маги и на вас на 1.01 ви е било тежко 😅

Момичета, втора вечер не се буди да реве по 3-10 пъти. АЛЕЛУЯ! НАСПАХ СЕ! Около месец и нещо не знаех какво е това да не станеш поне 3 пъти. Първо се научи да се обръща, после да се търкаля, след това да препълзява назад, от няколко дни и напред и все си казвах "ТОВА Е, СИГУРНО ВЕЧЕ ЩЕ СЕ НАСПЯ". Да, ама зора му е бил да спи по корем. Сега нощем с баща си спят в едни и същи пози 😅 Удрям му проверки  и го гледам, че върти главата докато е по корем или пък се надига на ръце завърта главата 2-3 пъти и пак си ляга. Два пъти иначе се събуди за водичка, но бързо си заспа пак.

Сутринта в млякото му сложих половин бисквитка на Плазмон (нали внимавам да не му падне кръвната захар). Реших че няма да давам каша с плод за закуска.
Днес за обяд му направих пюре от тиква и картоф, също ги предложих и на парчета. Къде си поигра къде близна, че хапна малко. Добре, че имаше пюре, че гладен милия щеше да остане 🤣 Изяде 110гр пюре, изпи 60мл АМ и беше доволен. Аз реших да хапна някоя друга бисквитка от неговите, а той се разкрещя и взе да зяпа, ами безотговорно му дадох. Той пък я оплюнчи цялата, дори отчупи парченце, но то се разкашка от слюнките му. Хапна си около една кафена лъжичка и не му дадох повече,той взе да реве, 3 реда сълзи, абе ужас. Не знам какво да го правя такъв всеядник.

А и най- накрая разбра, че може и сам да си смуче пръста на крака, не само когато сменям памперс 😁

ПП: относно пълзене и упоритост е мнооого упорит, особено ако става въпрос да стигне дистанционното. Преди малко го докопа и аз му го отдалечих още и сега е в борба да си го стигне, а аз отстрани му се радвам 👀 ама още малко и ще заспива 🥱

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 14:03 от Лотос

# 239
Ето ни за списъка - Валена - Виктория 28.07.2022г. 3,450 кг, 50 см. България

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 08:30 от valena18

Общи условия

Активация на акаунт