Отговори
# 255
Solid starts си е за ЗВБ, макар в описанието да пишат винаги, ако си притеснен, че можеш да предложиш храната настъргана или с пюре, за да се яде с лъжичка. Реално има много информация как да бъдат нарязани според месеците и развитието на пинсетния захват.

BLISS е вариант на ЗВБ, в който наблягат на храни богати на желязо, защото реално има опасност да не бъдат набавени достатъчно такива, което е проблем.

На темата за акото...като пластелин звучи окей, стига да не е свързано с дискомфорт. Аз се радвам на захранването, защото вече приличат...на човешки....но все още се случва по 3-4 пъти на ден. Право черво като баща си...

# 256
Ние ползвахме кинезитерапевт, когато беше на 3 месеца, заради вдигането на главичката. Ако искаш ми пиши на лично, за да ти дам координати на кинезитерапевката, макар да съм със смесени чувства, но мога да ти предам отзиви и за други от познати. 😀
Иначе да се включва и аз с Яна - 28.06., България (Май и ние сме почти от отбора на Йоанчетата 😀). Да се похваля, че вече си има и зъбче. 🥰

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 08:44 от krisstiA

# 257
Valena, давай повече вода.

АА, водата ще е фактора за гъстотата.

Иначе си ака всеки ден. Но като го натисна с кърпичка, едвам променя формата. Явно наистина има нужда да пие повече вода. Смятам и аз да взема от чашите на МАМ.
Като беше на почти 2м някъде, казах на педиатърката, че съм ползвала Мелилакс  и ака много трудно. Той не е кърмен и тя каза, че щом е на АМ задължително трябва да давам вода, това не е бебе на кърма за да не давам вода. Започнах да давам и му се оправи изхождането и нямаше мъка, нямаше барабонки и яки напъни.

Bubblezz, днес и аз бях щастлива, че са като на голям човек, че му сменях памперса и го оставих по голо дупе, а той реши, че ще ака. Нито отворен памперс, нито подложката за повиване, нито кърпи, нищичко нямах 🤣 с правих се като го "пльокна" върху закопчания памперс и си остана там 🤣 Трябваше да пазя баланс да не падне акото оттам докато взема кърпичките, после реши че ще направи фонтан и сега пера завивката 🤣

krisstiA, честито зъбче!

# 258
да, за звб е, но има и полезна информация за алергените, какво да се очаква, как да се въвеждат и колко често да се дават след това

# 259
Нямам си идея честно казано, но странното е че и само разхлабващи или само запичащи да яде, пак е същото. По принцип винаги и давам от двата вида, за да има все пак някакъв баланс.

# 260
Здравейте,
и при нас продължава проблемът с изхождането. Преди беше като пластелин, а сега е вече на малки слепнали топчет. Онзи ден правихме клизма и сега отново не е ходила. Има апетит и с голям мерак си хапва на обяд и после СЗ.

Вчера и днес за СЗ хапна микс синя слива, грозде, круша... и пак нищо днес. Коремът е мек, пръцка си, не виждам да напъва, но все пак.... Пюретата си ги правя аз. Слагам доста масло или зехтин, даже понякога двете уж да има ефект.

Давам вода... сега ще видя това шише/чашка мам, за което сте писали.

То пък може ли клизма след клизма.. имам чувството, че я мързи да напъне.

# 261
Пак се включвам по повод данните. Дайте да решим каква информация да сложим, защото всеки различно пише. Някой дават мерки, други не,  някои държави и т.н. .За да сме еднакви и да е по-прегледно. Heart

До тук съм събрала 14 бебета. Heart Eyes

# 262
  • Замък сред облаците
Както Матея подчерта, мерките вече не са релевантни. Предлагам: ник, име на бебето, дата на раждане, държава по пребиваване.

Тойшоп, и топчетата могат да са ок, ако не са след 3-4 дни естествено. Йоан и такива изкарва пластелинови. Съветът на ЛЛ е ако 48 часа няма изхождане да се прави клизма, ние с ММ обичайно чакаме до 60 часа, тъй като общите препоръки са пък до 3 дни (72 часа). Ако постоянно се прави клизма, наистина няма да свикнат да се напъват, което не е ок.

Общи препоръки дето съм събирала:
- пробиотик с няколко щама
- рахлабващи храни
- повече течности - вода, мляко, чайове, сокове
- упражнение “каране на колело”
- ето това упражнение харесвам аз: https://www.facebook.com/reel/406962558123981/
- киснене в топла вана

Наскоро като обсъждахме соковете, сливовия на Слънчо проработи при Йоан и се изака, но както разбрах в последствие е със захар. Ако не ти е драма да му дадеш 20-30мл, може да пробваш. Simple Smile

# 263
От изброените горе съм пробвала упражнението/ от клипчето/ като беше по-малък и помагаше, другото което спасява положението, ако се запече е Омнибиотик Панда.

# 264
Ако не изглежда, че се мъчи, не би трябвало да е проблем. На колко време пълни памперс сама? При нас понякога е на ден и половина, понякога на два. Топчетата, без забелязан дискомфорт също са ок. Мазнините в тая насока помагат само за по-лесно изкарване на материала, по-лесна проходимост. Един вид смазват, лаишки обяснено. При нас клизмите работят по следния начин: казвам, че ако не свърши работата до еди си кога си, правя клизма. И точно в последния момент, когато вече съм почнала да глася нещата, пълни памперса 😀 шегата настрана - ако има дискомфорт, помагат. Иначе може да пробваш да спреш пюретата, ден - два на мляко. Също помага при нас когато се е влошило положението.

# 265
  • Замък сред облаците
Мира, и при нас така 🤣 даже ММ се бъзика “Вади клизмата и я сложи на масата и ще се отприщи” 🤣🤣🤣🤣

# 266
Аз го чаках до вечерта на третия ден, независимо колко часа са минали. Еми накрая на вечерта, когато ще слагам клизмичка и пълнеше памперса 🤣 вси едно знаят и ни гледат как им чакаме акотата🤣 от 2 месеца, че и повече си ходи всеки ден по един път, маааакс 3 пъти 🤣

Мисс, допълвам за моя мъник, че живее в България

# 267
Включвам се и аз.
Лазур, бебе Стоян - 24.06.2022г., България

Физиотерапевт ползвах. Също и аз съм със смесени чувства, но мога да дам контакт. При интерес пиши на лично.

Тази седмица минахме консултация при педиатър, всичко е ОК с ПКК и урина. Имайте предвид, че някои стойности не са в границите, но педиатъра обясни на какво се дължи и няма нищо обезпокоително.
Бяхме на втори преглед при Фурлакис и на нефролог при Татяна Цанова. Доволна съм като цяло. Цанова доста добре обяснява, благодаря за препоръката, тук в групата ме насочихте към  нея.

# 268
Подкрепям АА за данните,нека не го правим сложно
Както Матея подчерта, мерките вече не са релевантни. Предлагам: ник, име на бебето, дата на раждане, държава по пребиваване.

Тойшоп, и топчетата могат да са ок, ако не са след 3-4 дни естествено. Йоан и такива изкарва пластелинови. Съветът на ЛЛ е ако 48 часа няма изхождане да се прави клизма, ние с ММ обичайно чакаме до 60 часа, тъй като общите препоръки са пък до 3 дни (72 часа). Ако постоянно се прави клизма, наистина няма да свикнат да се напъват, което не е ок.

Общи препоръки дето съм събирала:
- пробиотик с няколко щама
- рахлабващи храни
- повече течности - вода, мляко, чайове, сокове
- упражнение “каране на колело”
- ето това упражнение харесвам аз: https://www.facebook.com/reel/406962558123981/
- киснене в топла вана

Наскоро като обсъждахме соковете, сливовия на Слънчо проработи при Йоан и се изака, но както разбрах в последствие е със захар. Ако не ти е драма да му дадеш 20-30мл, може да пробваш. Simple Smile

# 269
Добре, последно остава - ник,  име на бебето, дата на раждане, държава по пребиваване.

Ще помоля тези, които не са отбелязали, да добавят държавата.
Нека се включат и повече бебета.
Heart

Общи условия

Активация на акаунт