Отговори
# 465
  • Замък сред облаците
Царевичното брашно се вари по инструкции на опаковката, но аз взех директно чиста царевична каша на Хип, за да съм сигурна че е е подходяща за бебета.

П.п. Понеже съм варила брашно на качамак, става доста гъсто, брашното поема и набъбва доста.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 18:51 от АА

# 466
Взех царевично брашно на Биосвят. Пише, че е пълнозърнесто. Имам спомен от лекцията на Владимирова, че пълнозърнести се дават по натам, към годинка май. Трябва да проверя, не помня с точност. Отделно на етикета пише: " ..липса на глутен" и същевременно " Може да съдържа следи от глутен и соя". Няма да рискувам, ще взема и аз каша на Хип.

# 467
  • София
Да, пълнозърнестите храни трябва да се избягват, защото съдържат фибри, които излишно натоварват стомахчетата им.

# 468
Знаете ли, че фенел си има българско име? В България се гледа много отдавна под името резене, а на пюретата на хип го пишат див копър.

Днес тръгвам пак да правя оризова каша и гледам, че не е отворена. Вчера съм била дала овес... Как може да съм толкова отвеяна? Настъргах вътре и домашна ябълка. Горе-долу хапна десетина лъжици.
Вчера урочасах съня и днес направи 3 дремки и сега се кани да заспива за нощен сън. Колкото пъти съм споделила как спи на следващия ден режимът се обърква.
Цялата къща е абсолютен бардак, а денят е низ от безкрайно сменяне на памперси, хранене, игри и приспиване.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 21:41 от fillme

# 469
Нервите ми са опънати до БЕЗкраен предел. Знаех, че ще е трудно с това спане и приучаването към самостоятелно заспиване, но чак толкова не съм очаквала. Може би, защото правя всичко сама. Това да се приеме и като оплакване от ММ. Освен всичко, дребния започна и да отказва пюретата. Нищо не иска, дори и тези, които преди ядеше с апетит. Ще дам няколко дена почивка със захранването, пък дано потръгнат нещата. Спирам се с писането, че отпусна ли се, роман ще напиша със заглавие "Мрън".

# 470
  • Замък сред облаците
Знаем, разбира се, но не го продават под името резене. И като финокио съм го срещала. Както и листната целина не я продават като такава, а като селъри. 🤷🏻♀

Бардак е и у нас. Ако това е утеха 😂
Дремките днес са 4 понеже направи 2 в колата по 30мин, ама то всеки уикенд ни е така….

Аз нали споделих, че детето с охота си изяжда по 160-180гр пюре или каша на хранене. Ама нещо почна да куца млякото, едвам изпива по около 100-120мл през деня, 170мл още веднъж към 22-23ч. Та ще намаля дозата на 150-160гр на обяд и вечеря и 130гр плод, та да си пие млякото. Днес заместих вечерната каша с мляко и си го изпи с охота.

ММ ме подсети че от октомври насам около седмица след като си направи месечинката прави скок в растежа и увеличава порциите за около 10-14 дни. После леко се урегулира. Само че ние сега януари увеличихме и мляко и твърди храни като доза, обаче явно пюретата яко го засищат и млякото остава на заден план. На 120-130гр абсурд да го оставя, не му стигат и огладнява след няма и 2 часа, ако е плод и след час се е случвало, но 150-160гр му стигат. Няма да поддържам 180, въпреки че ги омита с удоволствие.

На Балев им разгледах о на сайта какви зеленчуци предлагат още замразени на Деметер - имат спанак, грах, грах с моркови, но имат и замразени половинки кайсии, май и горски плодове мярнах. Има и брюкселско зеле, кейл, зелен фасул, но тези нали се дават по-натам, не са на фокус още Simple Smile

# 471
Аз по някакви таблици гледах, че кейл и зелен боб стават за седми осми месец, ама не знам как ще ги приготвям, а и вкъщи само кейл ядем 😆

Граха и аз взимам оттам и пасирам с блендера директно, за да не се усещат люспите. Много му харесва. Даже ми напомняш да купя пак, че иначе в купешките пюрета има много скромно количество. Всъшност само в едно пюре на Холе видях да има грах от чисто зеленчуковите.

Онзи ден минахме през една позната и като видях че и у тях е разхвърляно и така ми сгана хубаво 😆 Писнало ми е да се чувствам виновна, че не мига да си опрсвя къщата. Гости не каня...

Днес ми беше тежък ден и на мен. Бебето не иска да остава само в никакъв момент да си играе сам - абсурд, само на ръце и забавления иска, но разнообразни, не някакви повтарящи се.

Налага се да идем пак на уролог, но искам гози път на друг, който да подкрепя естествения процес и да не го забели пак насилствено. Някой да има идея?

# 472
Добро неделно утро от снежна София 🥰

И при нас беше тежък ден, тежка седмица направо. Буди се наспан доволен, яде, играе и пълзи 30 мин, и след това се почва рев от нищото, докато дойде време за сън и после отначало. Нещо го мъчи или иска нещо, ама ходи разбери какво.

Иначе вдъхновена от вас вчера закусвахме палачинки, обикновени, на бебето не дадох 😂 но пък готвя един пилешки бульон цяла нощ, ще правя супа и ще отделя и за него. За първи път правя такъв бульон, би трябвало да стане хубав (и полезен, надявам се). Ще пека и зеленчуци после, с идеята той да си ги яде сам. Абе накратко разготвила съм се.

Ще ходим на разходка с количката после в снега, оптимисти. Трябва да купя яйца, поредните, че свършиха. В тая връзка “разнообразявате” ли някак обедното пюре освен стандартното ден месо, ден жълтък? Не знам що ми се иска да има ден пауза между тях, ама не знам какво да сложа?

Филме, как е ръчичката? Оправя ли се вече?

Лаватера, идвай, оплаквай се. Ако не със съвет, поне можем да съчувстваме, знаем как е 🥰

Маги, проблем ли има някакъв пак? Не мога да помогна с име, но съм чувала хвалби за уролозите в Пирогов.

# 473
  • София
Мuppa тъкмо от 30 минути седя и гледам навън времето и се чудя какво да правя. Иска ми се да излезем с шейната и баткото да се кефи, той пък иска да държи Алис да ги теглим двамата, но като гледам тия -4 градуса, а пише усеща се като -8 не смея сякаш. Вие ще излизате, така ли? Освен към обяд да ги изведа, уж -2 го дават. И аз за уролозите в Пирогов знам хубави мнения, но с уговорката, че с влизането трябва да им се каже, че не искаш да го забелваш. Аз водих Алис в петък на нефролог при прехвалената Цанова и толкова ме изнерви, дето и преди това си бях нервна, че ми идваше да я хвана за гушата. Тая нито изслушва какво искаш да обясниш нито нищо, назубрила е един текст дето го пее на всички и като латерна не можеш да я прекъснеш. Та, поне на Алисчето нищо и няма и всичко и е наред, нооо определено няма да я препоръчам тая.

# 474
Ми като пуша на терасата поне не ми се струва толкова студено. Май няма вятър, или тук е завет, че сградите са много наблизо. Ще излезем иначе, на пазар в квартала без кола. Искам да мина през няколко магазина, за яйца, зеленчуци… Пък и нали уж да се калява бебето, че и без това не го изкарвам много навън. Най-много да го разболея… 😀 макар че като гледам тротоара отсреща, снега почти изчезна от него, то колко е и сняг тук - 1 пръст.

# 475
Отчаяна съм, момичета. Бебо пак не иска да яде нищо,освен мляко... Домашни пюрета не иска никакви, купени, кухнята не иска.. какво да правя.. парчета пробвах да му варя, пак не иска.. адският рев и плюене.. какво да правя не знам ..

# 476
  • Замък сред облаците
Виж за афти, зачервено гърло, уши, зъби. От приятелка знам, че са нормални такива периоди на отказ.
Щом пие мляко, давай мляко, гладен няма да стои.

# 477
Онзи ден изби един зъб отдолу, обаче той отказва от седмица и нещо вече..

Виж за афти, зачервено гърло, уши, зъби. От приятелка знам, че са нормални такива периоди на отказ.
Щом пие мляко, давай мляко, гладен няма да стои.

# 478
  • Замък сред облаците
Дискомфортно му е на детето, няколко дни след избиване казват че бил чувствителен венеца. Не го напъвай детето, де Simple Smile Нали цялата сага е 9-10 дена за избиване на зъб, нормално да не иска в такъв период. Спокойно могат да карат на мляко до навършване на годинката, има всичко необходимо в него. Като се почувства по-добре пак ще поиска пюре, ама ако го напъваш докато не иска ще създаде негативна асоциация Simple Smile

# 479
Така като избиваха другите долни, пак не искаше и му дадох седмица почивка. Но сега се притесних,че е на седем месеца почти,а да спрем твърдата храна.. уф! Каши обаче си хапва с плод, което е странно 😅

Дискомфортно му е на детето, няколко дни след избиване казват че бил чувствителен венеца. Не го напъвай детето, де Simple Smile Спокойно могат да карат на мляко до навършване на годинката, има всичко необходимо в него. Като се почувства по-добре пак ще поиска пюре, ама ако го напъваш докато не иска ще създаде негативна асоциация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт