Отговори
# 525
  • Замък сред облаците
Бърди живее и практикува в Германия, води се по тамошните принципи. За някои неща дава полезно инфо, за други не… по лична преценка, като с всеки лекар.

# 526
Да, и аз така подразбрах. Подразни ме, защото доста категорично обясняваше как трябвало непременно да се почва с плодове захранването, никакви пащърнаци, никаква вода, никакво авокадо, и още няколко никакви неща, които не запомних, без да смята за необходимо да се обосновава, именно нали щото е педиатър, и се държи доста арогантно, като някой би казал пак че е защото е специалист, но аз не смятам, че лекарската титла е оправдание за арогантност, особено когато не съм го молила за професионалното му мнение. И на мен ми мина през ума, как педиатър има толкова свободно време, че да си чеше езика да разкоства изречение по изречение това което съм написала.  Но няма значение - на някого може и да е полезен.
Тези от вас, които са дали вече проба от пиш при момченцата, как процедирахте. Видях че пликчето се залепва за кожата - но после обличате ли бебето или чакате да пусне и тагава, ще падне ли въпросното пликче, ако го облечем?
Днес сложих пликчето, чаках чаках, нищо не стана - и после се намесиха и други причини, и отложих за утре, но утре вече няма мърдане.

# 527
  • Замък сред облаците
Сутрин след първа смяна на пелена преди млякото се измива, слага се колектора и го завиваш в хавлия или одеяло, и си го нахранваш с мляко. След това гушкане 30-40мин докато се изпикае. Пробвахме два пъти с колектора в памперс и в по-напреднала част на деня - не става, рита, играе, независимо на килима или на шезлонга е - всичко се изсипа в памперса и двата пъти.
Топките не се слагат в дупката, а тя се залепва около пениса само, независимо колко бащата те убеждава че не му изглежда логично 🤣🤣🤣🤣
За да изсипеш в контейнер урината режеш долния ъгъл на колектора, а не обратно през дупката, за да не се замърси пробата от лепилото.

# 528
Ние изчакахме да мине малко време след първото млякото (за да не връща, не по друга причина), измих на чешмата, подсуших с кърпа, сложихме колектора. Дадох вода и той веднага се изпишка (беше много смешно, в момента в който почна да пие вода, веднага започна да пишка 😂) та нямаше нужда да го чакаме повече или да слагаме памперс.

Както АА е писала режеш долния край, аз само минах със спирт ножицата и ъгълчето, за да не се замърси нещо пробата.

# 529
АА, много благодаря, аз го измих първо но само това съм уцелила 😁 Ще пробвам утре по твоя метод и дано имаме успех.
Иначе за топките и аз се чудех дали не трябва да се набутат, но ми се стори малко, за да е това идеята, а и все пак може да се нарани.И това за рязането е логично, аз точно се чудех как ще го излея обратно през тая голяма дупка в контейнерчето.

# 530
За въпросния колектор за урина, който се залепва, предполагам, че всички са на един принцип, НО едва го отлепих после. И двамата плакахме. Аз много се шашнах, защото му причинявам болка. Не знам какво не направих както трябва, но и с батко му съм взимала с такъв и проблем не е имало. Та първият опит беше неуспешен поради тази причина. На другата сутрин казах, че нищо няма да залепвам. Събуди се, само че вече се беше изпишкал, докато го измия. Сложих колектора БЕЗ да го залепвам, сложих памперса, като няколко пъти го намествах и си почакахме, но поне успешно го напълни.

# 531
Човекът е чел форума ли? 😰

Да, и аз така подразбрах. Подразни ме, защото доста категорично обясняваше как трябвало непременно да се почва с плодове захранването, никакви пащърнаци, никаква вода, никакво авокадо, и още няколко никакви неща, които не запомних, без да смята за необходимо да се обосновава, именно нали щото е педиатър, и се държи доста арогантно, като някой би казал пак че е защото е специалист, но аз не смятам, че лекарската титла е оправдание за арогантност, особено когато не съм го молила за професионалното му мнение. И на мен ми мина през ума, как педиатър има толкова свободно време, че да си чеше езика да разкоства изречение по изречение това което съм написала.  Но няма значение - на някого може и да е полезен.
Тези от вас, които са дали вече проба от пиш при момченцата, как процедирахте. Видях че пликчето се залепва за кожата - но после обличате ли бебето или чакате да пусне и тагава, ще падне ли въпросното пликче, ако го облечем?
Днес сложих пликчето, чаках чаках, нищо не стана - и после се намесиха и други причини, и отложих за утре, но утре вече няма мърдане.

# 532
Да ви кажа за пробата, аз направих същото, след тоалет веднага чистичък сложих колектора, и върху него памперса. Изчаках така 20 минутки и имаше около 50 мл урина.После   дезинфекциараната ножица и бам в стерилния контейнер и пак излязоха бактерии, но и педиатърът и нефрологът казаха,че явно все пак се замърсява и да не се притеснявам, т.к. няма други индикации за възпаление.

А колектора, наистина доста здраво залепя, Йо не плака, ама на мен ми беше малко гадно как го опъвам и го правих супер бавно за да го махна. Връщаме се от преглед при нефролога, д-р Кремена Димитрова, изключително приятна, стегнато, внимателно, с добро отношение към дечицата.  Пита и разяснява доста неща. За забелването ми каза, че не препоръчва, ако няма проблеми и след първата годинка, ако родители държат,чак тогава при уролог.Кабинетът  е чист и спретнат, а тя носи маска/ Да... уау вече и от това се впечатлявам, защото явно хората не им дреме, че водиш  малко бебе по средата на зимата и грипни епидемии и винаги ме гледат странно като аз съм с маска/. Та ако някой още не е минал за София, я препоръчвам, записват се часове през супер док и работи с НЗОК.

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 16:25 от mexicana___

# 533
  • София
И аз нищо не направих с тия колектори. Алис е доста тежка, няма шанс да я държа 30-40 минути, за това като се събуди пуснах климатика и я оставих с разкопчан памперс и дадох млякото, после малко поиграхме и се изпишка директно в контейнера.

# 534
  • Замък сред облаците
Деси, за седнало дете в скута ти, не изправено държането визирах Simple Smile

# 535
  • София
И това го пробвах, но се разлива при мен колектора.

# 536
Пропуснала съм дискусията за водата, сега погледнах и при мен никакъв прогрес, от нищо не пие вода. Пробвах такова тренировъчно шише с дръжки, само го ръфа и ако случайно пусне вода я плюе, пробвах с шот, малко му капва в устата, но се олива жестоко, сега съм поръчала два други чаши като дойдат ще дам отзиви. Но като цяло никаква вода не пие и аз се чудя какво да го правя. Днес взе че се задави с едно парченце от жълтъка/ с размера на по-едра  троха/, по-скоро му се залепи на небцето и като почна да прави едни физиономии все едно,че ще повърне , вади езика, опитва се да го преглътне... абе цирк. Тръгнах вода да му давам, от нея още повече се задави. Та накрая преглътна си, но отказа да продължи с яденето, трябваше да го стопля, за да си помисли, че е друго пюре и го изяде Grinning

# 537
Много е гадно така като залепне за небцето. То за възрастен човек е гадно, пък за бебе сигурно още повече, аз много мразя така като ми стане. Но браво, че се е справил.
Днес й дадох за първи път изцяло домашно приготвени зеленчуци, до сега ги смесвах с купешките. Замразих във формички за лед, ама не знам колко формички трябва да размразя, за да стане едно пюре...Сложих 5 - 2 пащърнак, 2 морков и 1 карфиол. Стана около 100гр на око, че забравих да го претегля. Избягвам картофа за сега. Много бързо ще ми свърши заготовката ако по 5 или повече формички слагам на едно ядене. Аз си представях по-малка хамалогия Grinning След като го изяде й дадох вода от мерителна чаша от някое лекарство и си я изпи. Явно ще трябва да търся някаква бебешка чаша сега, ама да е като стандартните, просто не толкова твърда. Ще пропуснем шишетата на този етап.
Обикновен картоф е ясно, че не може да се замразява, но и за бататите ли важи?

# 538
Момичета, аз днес водих малката и при проф. Литвиненко. Той също ми каза, че детето е абсолютно здраво и да спра да гледам интернет. Забранявал ми го. Та така, май е време да се успокоя вече.

# 539
Айде отдъхни си вече 🥰 щом чак до Литвиненко си стигнала и той също ти е казал да не четеш, просто спри да го гледаш като го прави. Трудно е ама ще се справиш!

Общи условия

Активация на акаунт