Отговори
# 585
  • Замък сред облаците
Еее, значи си е био щом има буби. Не се коси, те са обиталище на зелевите пеперуди, нищо опасно или замърсяващо зеленчука. Почернянето е от топлото или където е натъртено на карфиола, просто изрязваш тъничък слой и пак става.

Броколито и карфиола в Балев био замразените са хубави, на розички, с 5 мин варене после се пасират. 300гр за 6лв и нещо е опаковката, но не хвърляш листа и кочани. Сега уикенда ще видя и за пресни, че предния чакаха доставка.

П.п. Много било яко детето да има дълъг следобеден сън, бе!! Хем лежа, хем си цъкам 😁

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 14:40 от АА

# 586
И на мен цял ден ми е едно носталгично за миналата година по това време, много готино ми стана ❤️

# 587
АА, все страхотни новини ❤️
Относно въпроса, съм от Бургас. Сега чакам пред кабинет в Руен (само турска реч, не че ми е проблем, ама нищо не разбирам какво говорят и като някоя сестра ме пита за какво чакам само повтарям "Не Ви разбирам" 😅)
Мъжът ми ми го препоръча, защото преди над 10 години му е спасил живота, като му е казал директно какво му има и че е за операция. Надявам се да започнем правилно лечение с подходящ хормон и да видим какво правим с възела, дали наистина е за операция...

Като се сетя миналата година по това време карах Ковид и бях толкова притеснена за бебока 😅, за 14 февруари мисля още бяхме в карантина 😁

Либидо при мен е буквално нищожно, не искам и да си помисля за джиджи биджи 🤦🏻‍♀️ от време на време правим, ама не ми се занимава много, предпочитам да спя, а преди не бях така 😑

# 588
Я дайте акъл - в любимия ми плод зеленчук бяха заредили коприва и аз веднага грабнах един пакет. Коприва на бебе? На пюре с ориз, на картофено кюфте за ядене с ръце? Някой вижда ли някакъв проблем? 😀

# 589
  • Замък сред облаците
Ако не е био, не бих рискувала много. Копривата е от тия растения дето пречистват природата и акумулира неща като тежки метали, токсини и нитрати. Сега, ако смяташ че е гледана що-годе читаво я изкисни за 20-60 мин в студена вода с малко оцет примерно и я измий хубаво преди да пристъпиш към готвенето.

# 590
Вкусни са всички замразени зеленчуци, Мекси, потвърждавам. Спанак, карфиол, броколи - всичко му харесва, слагам по един картоф и масло на върха на ножа. Даже днес ми отказа едно купешко пюре и мисля пак да ходя до Балев. Една опаковка замразен зеленчук ми стига за около 3 пюрета, като добавим и три картофа към нея. Мисля да купя и зелен боб и да пробвам и от него да направя пюренце.

Днес му пускахме изследванията. Урината беше бистра като вода. Чак се изненадах и се зачудих дали ние нещо не живеем на прекалено малко течности. Излезе му ПКК-то - 106 му е хемоглобинът, не е много добре май и малко се притесних. Аз почнах да давам пуешко още онзи ден, утре ММ ще ходи до личния да го разпита, но аз не мисля да я карам още две седмици само на каша и зеленчуци при това положение.

Извинявам се, ако съм изпуснала някой като е споделял за въвеждането на месото. Но как въвеждахте меса - аз сега два дена давах пуйка, трябва ли да чакам? Утре мисля да дам яйце, с което вече е захранен, но след това ок ли ще е да въведа ново месо. Уж ми беше ясно, ама вече като не запиша нещо  и забравям.

Благодаря ви.

# 591
Ако не е био, не бих рискувала много. Копривата е от тия растения дето пречистват природата и акумулира неща като тежки метали, токсини и нитрати. Сега, ако смяташ че е гледана що-годе читаво я изкисни за 20-60 мин в студена вода с малко оцет примерно и я измий хубаво преди да пристъпиш към готвенето.

Ще я чакам да дойде по в сезон тогава, пък ние ще си я ядем, мерси!

# 592
Навихте ме, какво ще се занимавам да кълцам стъблата и да мия буби, ще пробвам замразените.

Аз въведох пилешко, като давах 5 дни/ много е , но исках да съм сигурна че няма да направи някоя реакция/. Сега вкарах жълтък и след него продължавам с пуешко. Използвам заготовките на плазмон, като се съобразявам че там е  30 % месото. Слагам половин бурканче- 40  грама , от които 12 грама е месото или около 7-8 % от 160/170 грама пюре. После мисля да вдигна до 10 % месо. или около 55 грама от заготовката при пюре 170 грама порция.

# 593
  • Замък сред облаците
Маги, за хемоглобина са 2 елемента - желязо и б12. Имай го предвид. При една приятелка бебето беше с дефицит на б12 и често боледуваше преди годинката.

# 594
АА честито, лека бременност и пухкав финал 🥳

# 595
Благодаря, мекси и АА.
Ще питаме утре ЛЛ как да процедираме.

# 596
АА, честито!!! Страхотна новина, наслаждавай се на една спокойна и приятна бременност! Тъкмо днес си мислех как искам да гледам един филм, а не мога да си пусна тв през деня заради нея, а вечер пък заради децата не гледаме много, че и те все искат ако работи. И как само нощем след като заспят всички си гледам нетфликс, а миналата година като бях бременна по цял ден или филмчета гледах, или на разходки ходех и беше много приятно. Искам още 1-2 месеца така, не ми стигнаха Simple Smile

Аз бях тази с бързо свършващите зеленчуци във формички за лед. Ние сме в началото още на захранването горе-долу, но май няма да повтарям процедурата. Понеже ако няма картоф наистина много порцийки отиват за едно пюре, а тя въобще не обича картоф и усети ли го, не яде нищо. Както днес, една лъжица пюре и затвори устата, а иначе е лакома. Явно всички картофи от Моравско село ще отидат за фраера. Лошото е, че като поръчам от ебаг не мога да поръчам 2 неща, трябва да са повече, а те ще се развалят докато ги изяде. Не знам...освен и аз да ходя до био балев. Имам един замразен био спанак от ебаг, но е в кутия, не съм го гледала какъв е. Не се бях сетила, че има и такива на розички, много по-удобно ще бъде.
Все забравям да й сложа мазнина в пюрето. Купих кокосово масло, но може и краве да слагам, има ли значение?

# 597
  • Замък сред облаците
Рафаела, вместо картоф - оризов грис (чиста оризова каша) Simple Smile

# 598
Я кажете сега за месото, защото вече и аз тотално се обърках. Не съм въвела жълтък. Кое първо да въведа, месото или жълтъка? И колко време трябва да въведа първото (месо или жълтък) докато стигна до второто ( жълтък или месо)?
Дано да ме разбрахте, но съм притеснена от прегледа и не мога много да се съсредоточа и да оформя въпроса

# 599
Ха, и ММ много се страхува като Матей започне да яде. Ако се закашля или гагне веднага излиза от стаята и чака да го извикам.
Днес така сладко яде и закуска и обяд, че ми стана супер кеф да му готвя. Правя вече същото като за нас. Днес имаше паста с броколи и сладък картоф. За нас добавих и друго, но първо му извадих парчетата. Голяма радост беше. Хапна, пийна вода и даже мляко не потърси.

А днешния ден ми е много специален. Това ми беше термина с каката. Как го чаках само този 8 февруари.... Сутринта станах с бебешки мисли заради това и после и поста на АА добави още усмивки.

И следобяд ми се обадиха, че имаме място в ясла и то където искам аз. Това е долу горе като 6 от тотото, че много трудно се намират места и дълго се чака, абе идеално ни се получи, и аз не знам как. Ама съм щастлива.

Общи условия

Активация на акаунт