Родени през АВГУСТ (Тема 7)

• 19 623
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
За детски очен в София, др Оскар признавам аз.

Сега се прибрах. Излизах по женски със старата група мамчета от каката. Много добре си изкарах. Заварвам бебето с баща ѝ на спалнята. Преместих бебето в леглото, питам го ревала ли е имало л ие проблем нещо. Топ отговор: А не взех я уж да я преспивам и май заспах преди нея..... Красота.

# 466
  • София
Аз съм доволна от МЦ Детско здраве, водила съм там баткото при различни специалисти и нямам забележки.
Орехче, Димитър Русинов е нефрологът, при който съм водила големия. Пак в същия МЦ. Кофти е и паркирането и да, кабинетите са на втори етаж с вити стълби, кофти е ако отивате сами с бебетата на преглед.
За очен лекар препоръчвам Стефан Драгоев във Визус.
ММ е със засегнат нерв от инжекциите в болницата и отключи плексит. В нас само тичам по децата или при него, защото болката е ужасна и от понеделник насам не може и да се храни.

# 467
Неизвестна16, аз съм с плексит. Два три пъти в годината ме хваща. Съчувствам, операцията, всъщност нищо не ме е боляло повече. Биеха ми някакви инжекции във врата. В цяла Варна един лекар само се наемаше.

Божидар снощи стана само в 2:30. И се събуди в 5 да ме пляска по главата ... Дано заспи пак след малко.

# 468
  • Варна
Аз вече няколко дни от 6:30 спя с нея в ръцете и 2 дни спим до след 8, което е постижение. За 6 месеца не свикнах да ставам в 7 и сега това в 8 ми е направо уникално. Не ми пречи час и нещо да е върху мен, само и само да спим. Снощи към 40 минути приспиване в 12-1 часа. И ММ си легна късно, вдигаше шум и накрая захърка. Аз след 40 минути едвам заспах да му слушам хъркането.

# 469
Добро утро мамчета! Nature Sunny
Снощи ММ имаше желание да гледа децата през ноща, а аз да спя в хола, за да се наспя, еми не се получи, след 15 минутно дране на Сами се преместих да го взема аз, веднага заспа, едва се сдържах 15 мин да не отида.... Само гледах телефона и засичах време, за да не отида на втората минута Joy

Та цяла нощ спа при мен, защо сега се научи да спи с мен?!? Така ми е съвестно заради Яна, все едно тя е изолирана в леглото си.

# 470
Лизи както една акушерка каза: И да знаеш момченцата са големи глезлювци, все гледаха да са заврени в майка си. Само дето моите бяха наобратно, каката все гледаше да е завряна в мен.

# 471
Ние ставаме между 5 и 6, днес 6:30 ми се стори лукс. И то е защото се събуди в 1 часа и искаше да яде.

# 472
Lizi погледни го от хубавата страна - така Яна ще стане по-самостоятелна и решителна.

# 473
Лизи, аз започнах с тиква да захранвам. Хареса му, защото е сладка, а картофът стана един лепках, никакъв. Но точно това попитах ония ден, но никой не отговори. Според мен във всяко пюре трябва да има картофче, поне малко, защото от всички зеленчуци само той е хранителен. Ще питам педиатърката като идем, но така си мисля аз де. Иначе мисля, че като порасне Сами ще се оправят нещата, не се тревожи Hug

Междик, сетих се да ти кажа още нещо за захранването. Аз почвам подготовката още като са минали два часа от предишното хранене. Иначе като е гладен нищо от пюрето не изяжда.

Аз честно да ви кажа всеки ден давам различни зеленчуци. Или ги приготвям или купувам готови и деля на половина порцията. Демек си хапва по 30-40 грама различни зеленчуци всеки ден. Не бързам да замествам, гледам какво харесва. Като мина всички зеленчуци за възрастта ще почна да смесвам, за да яде нещата, които не харесва, и съответно да увеличавам. Това е "моята схема".

На болните бързо оздравяване!

# 474
Sun пиша набързо, че пържа кюфтета - аз захраних първо с тиква, след това прибавих морков и след това към тях и картоф. От тогава насам прибавям нови зеленчуци и правя комбинации. Картоф присъства всеки път в пюрето като не е преобладаващ, но поне едно средно картофче слагам.

# 475
  • Велико Търново
Първоначално купувах готово пюре от картофи, точно че става на лепило като се пасира, сега пробвах да го намачкам и го смесих с другите пасирани зеленчуци, изяде се.

Неизвестна, има ли кой да ти помогне, така накрая и ти можеш да се разболееш от постоянното бягане между децата и мъжа.

Бързо оздравяване на всички!!

Лизи, звучи малко гадно, но ако го оставиш Сами да порове не се ли успокоява при друг човек.

Аз умирах за сладко и реших да врътна едни гофрети, отдавна не съм си позволявала да правя нещо за десерт ☺️

# 476
  • София
Майка ми беше миналата седмица при мен докато ММ беше в болница, но тази сме си сами. За капак на всичките нерви и болежки, днес почина и дядото на ММ. Беше доста възрастен и е в естествения ред на нещата, но това не пречи да е гадно.
Не знам, но при нас от средата на декември до ден днешен все някой е болен вкъщи и само проблеми и нерви. Вкъщи сме с баня с тоалетна и отделно тоалетна. Едната протече и ще трябва майстор да викаме, а на другата и се счупи седалката. Баткото от снощи се оплаква от зъбче, а часът му е чак за 2.2. ММ с болки и плексит, само лежи и вика, не знам защо, но когато преглъща го хваща този нерв и започва да се прелива. За вече две седмици боледуване е - 10кг. Въведох картоф на малката и не и понесе - около два часа след пюрето почна с един страшен рев, около 30-40мин не можах да я укротя. А иначе пък си хапва, днес около 100гр от раз, без въобще да я насилвам.
И така, само проблеми, чудя се вече какво да правя. Ще ходя да взема светена вода да се полеем, белкем на някъде ни тръгне.

# 477
Тази вечер, втори опит, майка ми се опитва да го приспи в момента, а той се сцепва от рев, вече 10мин, къса ми се сърцето, но трябва да могат да го гледат и други хора. Вече съм го кръстила кърлежа, като се забие в мен и няма пускане Joy

Неизвестна, съболезнования! Гуш

Аз утре ще захранвам, (пожелайте ми успех, стискайте палци и на краката:joy:)  но се чудя, тиква или картоф, не мога да реша! И аз гледах др Владимирова, казва че с картоф не е хубаво да не започва, защото е лепкав и трудно се преглъща.
тези които слагате  АМ в пюрето, и в купешкото пюре ли слагате?

# 478
Искам вашето мнение ❤
На 19-ти започнахме захранване с тиква. От педиатърката имахме схема - 7 дни на тиква и след заместено обедно 160 пюре,да въвеждам всеки ден нов зеленчук като комбинирам с половинката ,останала от миналия ден.
Но вчера на своя глава реших да дам бял морков защото тиквата все стигаше до 60гр и после се отвръщаваше все едно. Та белия морков определено и хареса повече и дадох днес другата половинка бял морков и половин бурканче тиква ( давам на хип пюренцата по 125гр които са)
Значи днес е достигнала да речем 120гр пюре половин тиква и половин бял морков.След като вече го бях дала обаче,реших да пиша на педиатърката да и кажа че с тиквата стигаме все до 60 и не иска повече и дали да въведа нов зеленчук.Тя ми отговори за задържим на този грамаж 3-4 дни и после да въведа нов зеленчук и ми стана тъпо че съм го направила преди да се консултирам с нея.
Дали е голяма драма? И дали много обърлах нещата?😄
Сега не знам с какво да продължа утре..мисля да я пробвам на бял морков 160гр.
Дано съм обяснила добре и достатъчно разбираемо.
На тиква значи е била около 10 дни но без да замести обедно с нея,даже имаше два дни се върна на 20 , просто не я искаше🤷🏻♀

# 479
Не знам какво да ви кажа, при нас изяжда 120 грама за два три дни. Захранвам вече два месеца.Не знам кой какви препоръки дава, но като не си отваря устата, плюе, прави физиономии не знам какво да правя.
Или започва да реве, върти главата и даже повръща по малко.
От зеленчуците се отказах, яде само няколко пюрета комбинация с ябълка. Месни пюрета не яде повече от две лъжици с отвращение и физиономии, все едно не знам какво му давам и почва да се дърпа и реве.Яйце яде два пъти.
С това темпо ще го захраня към първи клас. Пълен провал сме.
Днес ходихме на гости следобяд и отказа пюре изобщо. Само каша на обяд.
Добре, че яде оризова каша.
Неизвестна, явно сте в лоша серия, съболезнования.
Лизи, много се смях с "кърлежа", може пък като отрасне малко да остави една кълчица от теб на Яна.

Общи условия

Активация на акаунт